18 Mart 2010 Perşembe

DELİ, KUYU, 40 AKILLI VE ALLAHSIZ HİDDİNK


















Basının bugünkü haberini biliyorsunuz. Santana'yı binbeşyüz yıllık kariyerinden sonra 1999'daki Supernatural albümüyle ilk kez dinleyip "abi yeni bir grup keşfettim Santana" diye gelen üniversiteli genç misali Hiddink'in Tanrı'ya inanmadığı sanki dün ortaya çıkmış, adam Haçı boynundan çıkarıp çöpe atmış gibi "Hiddink Ateist Çıktı" haberleri ortalığı doldurdu. İşin esasını aşağıda kısaca geçeceğiz de ben şekline bir şeyler söyleyeyim. Haberin kaynağı kim? Ya da kuyuya taş atan deli... Yeni Şafak yazarı Bekir Hazar. Kimdir Bekir Hazar? Hani Savaş Ay'ın stüdyo dekorunu varillerin içinden çıkan ateşle oluşturduğu programı A Takımı'nın Fısfıs İsmail, dansöz Sibel Gökçe ve Oya Aydoğan'la birlikte kadrolu elemanı bir arkadaş vardı ya o. Hani şu eşcinsel kovboy olur mu tartışmasında (tartışmaya bak) "Mandakkadukka... ne demek çalma kapımı çalarlar kapını" diye konuşan adam. Bu arkadaş dün Yeni Şafak'taki köşesinde yazmış buyurun. Şöyle diyor:

Yıllar önce spor muhabirliği yaptığım dönemde Fenerbahçe kampındaydık. Hiddink o dönemde Fenerbahçe'yi çalıştırıyordu...Kamp yapılan otelin lobisinde gazetecilerle sohbet ediyordu...O sohbete katılanlardan biri de Gürcan Bilgiç'ti ve Milliyet Gazetesi'nin muhabiriydi...Ramazan ayıydı, "Hiddink'ten futbolculara oruç yasağı" diye haberler çıkıyordu.Bir soru geldi "Dini inançlarınız nedir, Allah'a inanıyor musunuz" diye...Hiddink "Tüm inançlara saygı duyuyorum ama ben ateistim" karşılığını verdi...Ertesi gün Milliyet Gazetesi spor sayfasında Gürcan Bilgiç imzasıyla 9 sütuna atılmış şu manşet yer alıyordu;"Allahsız Hiddink"...İşte bu manşet Hiddink'in Fenerbahçe'den kovulma sürecini hızlandıran etkenlerden biri oldu...


























Bu yazıyı gören bir dolu gazete ve internet ajansı bugün bunu sayfalarına taşıdılar. Bu haberde bir bit yeniği olduğunu anlamıştım okur okumaz ama gidip bizzat kontrol etmem gerekti. Buyurun yukarıda. Bahsedilen Hiddink haberini, 26 Ocak 1991 tarihindeki milliyet gazetesinde buldum. Hazar'ın salladığı gibi, 9 sütuna "Allahsız Hiddink" diye bir başlık yok. Hiddink 'Tanrıya İnanmıyorum' şeklinde bir ifade var ama o da ne manşet ne de 9 sütun. "Allahsız Hiddink" ifadesinin geçtiği yer gazetenin 18. sayfasındaki küçük bir köşe yazısında. Gerçi o köşe yazısı da müthiş. Gürcan Bilgiç'in kaleminden şöyle yazılmış:

Fenerbahçe Teknik Direktörü Hiddink için çok şey söylendi ama Türk toplumu için "ağır" olarak kabul edilebilecek "Allahsız" kelimesi kullanılmadı. Şimdi biz bunu yapıyor ve Hiddink'e "Allahsız" diyoruz......Yanlış anlaşılmasın Hiddink bir ateist.....

Hazar'ın sallaması kadar Gürcan Bilgiç'in haberi bambaşka bir bomba ya hadi neyse. Yani ortada bir delinin kuyuya attığı ve 40 akıllının çıkarmayı bırakın peşinden kuyuya atladığı para hikayesi var. Gelelim işin esasına. Bizim basın futbolun içine bu tür şeyleri karıştırmayı çok sever. Bu da neredeyse 20 sene önce, o zamanlar da bu hesapların peşinde olduğumuzu gösteriyor. Bugünkü haberler, basınımızın 20 senedir tek bir adım atmadığıın göstergesi aynı zamanda. 20 sene önce, bir adamın dini inancından, tek haneli IQ'lerden çıkacak kelime oyunlarıyla sözümona haberler yapıyorumuşuz. Şimdi ise, daha acısı 19 sene önceki o acaip haberi, üstelik bir adamın hafıza probleminden çıkardığı bilgiye dayanarak yine gündeme getiriyoruz. Türk basını bu mudur? Hepsi olmasa da geneli budur. Ve son tahlilde bu kadar lafa bile gerek duyulmayacak bir şey söyleyelim. Guus Hiddink'i biz milli takım hocası olarak mı aldık, yoksa Bakırköy Merkez Camii imamı olarak mı? Ulan Hiddink müslüman olsa ne olur, katolik olsa ne olur, ateist olsa ne olur, brahmanist olsa ne olur, Marilyn Manson gibi kaburgasını aldırsa ne olur...
!!!!

not: Yazıdaki ikinci resim milliyet arşivinden toplanarak oluşturulmuştur.

18 yorum:

Kasux dedi ki...

ben yeni duydum

Adsız dedi ki...

vay allahsiz

varol döken dedi ki...

yanlış anlaşılmasın...

yorumu bize düşmez... insanların inançları kendilerine aittir...

ben de bu satırların yazarına dansöz diyorum, yorumunu da onur çakmak yapsın!

aradadusunur dedi ki...

biz tanrı yok dedik inanmadılar. hiddink diyorsa, doğrudur. başka sözüm yok hakim bey.

Minozzi dedi ki...

Beni en çok "Falanca şöyle çıktı!!!" temalı haberlerin bu kadar kolay kabullenilmesi rahatsız ediyor. "Sahilde güneşlenirken bikinisiyle yakalandı." gibisinden. Şaşırmaya ne meraklı milletiz ya hu..

alicansolak dedi ki...

Bu da hükümetin açılımlarından biridir belki, ateist açılımı:)

valla ben hep eşinin başı kapalı, hem de Bursa'da başarılı oldu diye Ertuğrul Sağlam'ı getirirler diye düşünüyordum

Milli Takım'ın başına gelecek kişinin inancının rol oynamaması güzel bir gelişme

Federasyon özerk ama yine de bir icazet almışlardır

outlaw dedi ki...

budur yani, milli takim hocasi dedigin türk olmali, olmuyorsa da suudi arabistan'dan imam getirelim takimin basina, yok o da olmuyorsa o zaman hiddink sünnet olsun...

Kalau dedi ki...

bence kaburgasını aldırmasın! ülke daha buna hazır değil:))

ihk dedi ki...

galiba yazının yorumlanması konusunda fırat'la aramızda bir fark var. ben bekir hazar'ın yazısını internet sitelerinde çıkmadan önce okudum. sadece gürcan bilgiç'i eleştirdiğini düşünmüştüm. hiddink'e inanç kısmından saldırdığı hiç aklıma gelmemişti. yazıya büütn bu saçmalıktan sonra bakınca hiddink'e saldırıldığı sonucu da çıkabilir tabi.

Unknown dedi ki...

o zaman vakit kaybetmeyelim!! Hiddink'i müslüman yapalım. Büyük sevaba gireriz.

Bu adamı da yiyecekler ya, içimdeki ateş ondan atalay...

Ku.Ba dedi ki...

Hiddink'in sözleri eksik yazılmış:
"Ben Tanrı'ya inanmıyorum, bundan sonra biraz da Tanrı bana inansın."

Adsız dedi ki...

zaten sevdiğim hiddink bi de ateist çıktı ha? kanım daha çok ısındı böylece..

outlaw dedi ki...

ihk,

bana sen haklisin gibi geliyor...

semioticus (shelbyl) dedi ki...

Haberde Hiddink'in karikaturunu gorunce ben de eski gunlere ittim. Her spor adaminin boyle karikaturu cizilirdi haberlerin yanina konurdu, artik goremiyoruz onlari, peh.

Adsız dedi ki...

içimizden biri Hiddink...

CaRtMaNtR dedi ki...

Bu Bekir Hazar, Reha Muhtar'ın Show Anahaber/Talk Show döneminde Ömür Varol ile takılan gazateci-yazar Bekir Hazar herhalde.

Eğer oysa kendisinin yıllardan gelen omurgasızlığınıda hesaba kattığımızda normal bir haber onun gibiler için.

Türk basınına gelirsek. Spor daha doğrusu futbol yazarlarını kendi tuttukları takım şampiyon olamaz duygusunu hissederek Bursaspor'u son derece de samimiyetten uzak bir şekilde desteklemesi örneği bile bence yeterlidir.

Bir takımın başarısından nemalanmak için yazılan çizilenlerin Bursaspor'un beklenmedik puan kayıpları olması durumunda nasıl tornistan edeceğini beklemekte hayalcilik sayılmaz yine bu düzenin içinde.

varol döken dedi ki...

gelecekten haberler-seri no: 1

3 Ekim 2015

Hiddink, ülkemizde düzenlenecek 2016 Avrupa Şampiyona'sına katılamadığımız için kendisine demediğini bırakmayan gazetecilere basın toplantısında sert yanıt verdi:

"Allahınız var mı lan?"

not: atlama çocuğum atlama yavrucuğum biliyoruz ev sahibi kontenjanını, yedek kontenjandan yazıyoruz biz bloga idare et...

alper dedi ki...

trabzon deplasmanındaki iviç gibi başına bir taş gelirse türkiyede ölüm korkusundan allah olduğunu anlar oda be yavrular.zalimler için yaşasın cehennem..