29 Mart 2010 Pazartesi

DÖRDÜNCÜ HAKEMDEN TORPİL

Erman Toroğlu'nun futbolu bırakış hikayesini duymuşsunuzdur. Bir Ankaragücü maçı sırasında hakem sarı kartı olan Toroğlu'nun genelde olduğu gibi sert oyununu devam ettirmesi sonraıs hocasına giderek "Erman'ı oyundan al, yoksa onu atacağım" der. Bunun üzerine teknik direktörü onu oyundan alır. Toroğlu da olayı öğrenince, "sen beni hakemin demesiyle oyundan alıyorsan ben de futbolu bırakıyorum" der ve kramponlarını asar. Hatta hakem olma kararını da bu olay sonrası almıştır. Hafta sonu Eredivisie'de de benzer bir olay yaşandı. Ancak bu sefer işin boyutu biraz fazla. VVV Venlo-PSV maçında, maçın hakemi Tom van Sichem 38. dakikada, PSV'nin İsveçlisi Ola Toivonen'a sarı kartını gösterdi. Ancak Toivonen bu sarı kartla akıllanmayıp ikinci karta da yaklaşınca beklenmedik bir şey oldu. Maçın dördüncü hakemş Edwin van de Graaf, PSV hocası Fred Rutten'a yanaşarak Toivonen'ın sert oynadığını böyle giderse ikinci sarıyı göreceğini söyledi. Rutten da devre bitmeden onu kenara alıp Nordin Amrabat'ı sahaya gönderdi. Maç sonu Rutten "zaten asistanımla onu uyarmayı düşünüyorduk, dördüncü hakemin uyarısı da kesin kararımızda etkili oldu" diyor. Tamam da Toivonen saha içinde aldığı sarı kartla zaten uyarılmıştı. Dördüncü hakemin Rutten'a oyuncunun görme tehlikesi olan ikinci sarı kart nedeniyle uyarı yapması tartışma konusu. Venlo hocası Jan van Dijk olaya büyük tepki gösterdi tabii ki. Hakemlerin görevi saha içinde futbolcunun hakettiği cezayı kesmek, onları bu cezayı kesmek yerine kenara "bu adamı çıkarın yoksa atarım" demek değil. Belki de Toivonen görebileceği bir kırmızı karttan kurtulmuş oldu. PSV maçı deplasmanda 4-2 kazandı.

Bu arada kapatırken Erman Toroğlu'nun wikipedi sayfasından bir alıntı yapmak sitiyorum. Kendisi hakıkında kısa bilgiyi okuduktan sonra son cümleye geliyorsunuz...."Ayrıca ağzı çok bozuk bir insandır".

3 yorum:

sukullaci dedi ki...

sonuçta haekmin amaçlarından biride futbolcuyu sahada tutmak, premier ligde mesela çok agresif davranan oyuncuları bile hakemler sık sık uyarıyo hemen atmıyolar.

Ozan dedi ki...

aslında 2 hakemde doğru olanı yapmış bazen kırmızı kart göstermek olayların çözümü değil bir oyuncunun bile gerginliği tüm oyuncuları etkileyebiliyor zaten erman toroğlu her ne kadar iyi(!)hakemde olsa benim gözümde insan değildir oturduğun yerden ahkam kesmek bu kadar kolay değil ve son sözüm olarak sahalarımızda görmek istedğimiz hareketler

Editor dedi ki...

katılıyorum.