26 Mart 2010 Cuma

DÜNYA KUPASI GERİ SAYIM: 78

























Hollandalılarla devam ediyoruz 78 numaraya. E anlamışsınızdır 1978 Dünya Kupası'na gidiyoruz. Hollanda'nın milli takım tarihinde oynadığı ikinci ve son Dünya Kupası finaline. Johann Cruijff'un forma giymediği turnuvada (ki bu forma giymemenin sebeplerini etraflıca anlatacağız yakında) , teknik direktör Ernst Happel'in takımının yükünün çoğunluğunu üzerine alan Rob Rensenbrink daha grup maçlarında İran karşısında 3-0 kazanılan maçta tüm gollerin altına imza koymuştu. Rensenbrink'in grubun üçüncü maçında, İskoçya'ya karşı alınan galibiyette attığı penaltı golünün milli takım tarihi için ayrı bir önemi var. Zira o gol Dünya Kupası tarihinde atılan 1000. goldü. İlk gol 1930 Dünya Kupası'nda, Fransa ile Meksika arasında oynanan açılış maçının 19. dakikasında Fransız Lucien Laurent'in takımı adına attığı golle gelmiş, Fransa o maçı 4-1 kazanmıştı. Rensenbrink 1978 Dünya Kupası'nda Hollanda adına 5 gol kaydetti ki bunların 4'ü penaltıdan gelmişti. Böylece Rensenbrink, 1974 Dünya Kupası'nda 5 gol atmış olan Johann Neeskens ile skoru eşitledi. Ancak futbolcu, maçın son dakikalarında Hollanda'ya kupayı getirecek mutlak bir golü de kaçıran adamdı. Ancak ev sahibi Arjantin uzatmada Kempes ve Bertoni'nin golleriyle kupaya uzandı. Maçın görüntüleri burada, Dünya Kupası'nın kilometretaşı gollerini atanlar da aşağıda.

3 yorum:

gerisi önemli değil... dedi ki...

lefter'in 54'de attığı bir golüde 700 veya 800 üncü goldü sanırım.

Adsız dedi ki...

1-1000. gol arasındaki goller 48 yılda atılırken 1001-2000 arasındaki goller 28 yılda atılmış bu da enteresan geldi bana..

a-town dedi ki...

adsız, onun sebebi zamanla kupaya katılan takım sayısının, dolayısıyla her kupadaki maç sayısının, artması. yoksa maç başına gol sayısı çok düşmüştür.