9 Mart 2010 Salı

ERKEN KOŞAN ATAR



Yine Japonlar evet, yine Japonlar...J-League geçtiğimiz hafta başladı. Gelecek hafta bu ligle beraber Güney Kore Ligi'nde 2010 sezonuna eğileceğiz. Şimdilik ilk hafta maçlarından bir video verelim. Panenka, Cruijff-Olsen, Neymar, Fred penaltısı derken bir de Sanfrecce Hiroshima penaltısı çıktı başımıza. Daha doğrusu buna da Maino-Sato penaltısı demek lazım. Geçtiğimiz hafta sonu takım Shimizu S-Pulse'ı konuk etti kendi evinde. Maçın 3. dakikasında bir penaltı kazandılar. 5 numaralı Tomoaki Makino topu aldı, dikti, sonra da gerildi ama ilginç şekilde topa arkasını döndü. Herkes dönüp topa koşmasını beklerken, öbür köşeden Hisato Sato isimli cengaver fırlayıp topa vurdu ve golü attı. Hakem golü vermiş, vermiş de FIFA penaltıyı atacak kişinin kim olduğunun belirlenmesinin şart olduğunu öngörüyor. Açık bir ihlal var. Shimizu sonradan 1 gol atıp maçı eşitlemiş de bu rezillikle puandan olmamışlar.

3 yorum:

mre dedi ki...

Bu ne ya? Saçmalık. 5 numaranın durduğu yer de bir tuhaf. Japonlar ilginç adamlar kimse de itiraz etmemiş.

Ortega dedi ki...

Ha......ler oradan! Böyle penaltı mı olur yahu? Tamam, futbolun içinde bazı kurnazlıklar olsun da bu kadar olmasın arkadaş!

varol döken dedi ki...

yalnız bir kurgu var videoda... 5 numara arkasını döndükten sonraki sahnede ceza sahası içinde değil vuruş da gayet nizami gözüküyor... bu japonların kendisi de insan değil zaten kurgu...

yemeyin bu numaraları hagoromomo yiyin!