15 Mart 2010 Pazartesi

FLY HOLLANDALI


















Ruud van Nistelrooy, perşembe akşamı Anderlecht ağlarına gönderdiği golle, Avrupa kupalarında en çok gol atan futbolcu listesinde, rakamını 61'e çıkararak Filippo Inzaghi'yi yakaladı. Bu onun uluslararası arenada 507 gün sonra ilk kez rakip fileleri havalandırması oldu aynı zamanda. Son olarak, 21 Ekim 2008'de Real Madrid'in Juventus'a 2-1 mağlup olduğu maçta ağları havalandırmıştı. Inzaghi, çarşamba günü Manchester United'a 4-0 mağlup olarak elenen Milan'ın oyuncusu olarak bu sezon gol sayısını artırma olanağını kaybetti. İtalyan 61 golü 107 maçta kaydetti. Van Nistelrooy ise aynı rakama 82 maçta ulaşmış durumda. 33 yaşındaki Hollandalının gollerinin 56'sı Şampiyonlar Ligi grup mücadelelerinde, 4'ü ise ön elemelerde. 1'i ise Avrupa Ligi'ndeki, bunu da geçtiğimiz hafta Hamburg formasıyla kaydetti. Tüm zamanlar listesinde dördüncü sırada Van Nistelrooy. Önünde Ukraynalı Andriy Shevchenko (62), İspanyol Raúl (67) ve Alman efsane Gerd Müller (69) var. Müller ayrıca en efektif golcü aşağıdaki listeye baktığınızda. Bu listeye Kupa I, Avrupa Ligi (eski UEFA ve Fuar Şehirleri Kupası), Avrupa Kupa Galipleri Kupası ve Süper Kupa maçlarında atılan goller dahil ediliyor.

7 yorum:

SirEvo dedi ki...

Andriy Shevchenko'yu geçer ilk3'te kendine yer bulur. :)

vuvuzela dedi ki...

69'uda geçer, listede 1. olur diye düşünüyorum.nede olsa önünde nerden baksan 3 senesi daha var, ki 36'yı geçse dahi bizimkilerden(gs,fb,bjk olmadı ts) birinde zaten tekrar avrupada oynama şansını yakalar. zor bir rekor değil yani :)

baldur dedi ki...

nistelrooy'un önünde daha üç senesi var ama, hamburg'un bu sene uefa'ya kalıp kalmayacağı belli değil, gelecek senelerde de kalsa bile çok fazla ilerlemeyez. müller'i geçse bile raul'u geçemez bence raul da boş durmayacağından. ki müller'i de geçmesi kolay değil bence .

YK dedi ki...

Listenin doğruluğundan emin olamadım... Eğer söz konusu tüm Avrupa Kupaları ise, sanırım geçen sene Filippo Inzaghi gol sayısını Gerd Muller ile eşitlemişti... İkisinin de gol sayısı 69 ya da 70 diye hatırlıyorum...

Unknown dedi ki...

1. Raúl Real Madrid 68 goals
1. Filippo Inzaghi AC Milan 68 goals
3. Gerd Müller Bayern 62 goals
4. Andriy Shevchenko Dynamo Kiev 62 goals
5. Ruud Van Nistelrooy Hamburger SV 60 goals
6. Thierry Henry FC Barcelona 59 goals
7. Eusebio S.L. Benfica and Henrik Larsson Helsingborg 56 goals
9. Alfredo Di Stefano Real Madrid 50 goals
10.Alessandro Del Piero Juventus 50 goals

Flying Dutchman dedi ki...

bu son liste yanlış yalnız...gerd müllerin süper kupa golleri katılmamış...

Unknown dedi ki...

hepsi yanlış galiba,adamlar 60 küsür gol atmış,saymayı becerememişler..ilk 2 doğru ama galiba..