8 Mart 2010 Pazartesi

GÖZÜNÜN ÜSTÜNDE KAŞI OLAN TRİBÜNE


















Bill Crystal'ın Forget Paris filmini çok severim, yıllar önce Cine 5'te izlemiştim. Crystal, Fransa'da yaşayan bir Amerikalıya (Debra Winger) aşık olan bir NBA hakemidir. Onunla inişli çıkışlı ilişkisi sırasında hakemliğinde de iniş çıkışlar meydana gelir. Bu tarafın anlatıldığı sahnelerde NBA'in bir dolu yıldızı oynamıştır, hatta Kareem-Abdul Cabbar'ın jübile maçı sahnesi olağanüstüdür. O sırada sevgilisi ile arası bozuk olan Crystal, jübile maçı oynayan Abdul Cabbar dahil herkesi daha maç başlamadan sahadan atar. Hatta Isiah Thomas's "sen ne gülüyosun orda, dışarı" diye bağırdığı sahne enfestir. Bu enfes filmin bahsettiğim sahneleri şuradan görülebilir. Sahadan atma hadisesi sebebiyle bunları anlatıyorum. Aslında anlatmak istediğim La Liga'da bu sezon meydana gelen teknik direktör kıyımı. Ama kulüp başkanları tarafından değil, hakemler tarafından. Sezon başından bu yana La Liga'daki 20 takımdan 7'si teknik adam değiştirdi. Toplam 27 teknik adam demek bu. Bu teknik adamların 13'ü sahadan atıldılar maçlar sırasında. Yani % 50'lik bir rakama denk geliyor neredeyse. Üstelik Deportivo La Coruna hocası Miguel Angel Lotina, 1 Şubatta Valladolid'deki görevinden kovulan José Luis Mendilibar ve Racing Santander'in hocası Miguel Ángel Portugal ikişer sahadan atıldılar. Josip Guardiola cumartesi günü toplam sahadan atılma sayısını 16'ya çekti ve bu La Liga içni bir rekor oldu. Messi lehine çalınmayan penaltı ile ilgili olarak hakem Carlos Clos Goméz'e "her şeyi batırdın, bütün kararların yanlıştı" diye bağırdı. Bu teknik adamlık kariyerinde dördüncü kez sahadan atılışı Pep'in. Geçtiğimiz yıl Şampiyonlar Ligi maçında Bayern Munich'li oyuncuların Messi'ye karşı çok sert oynadığı itirazları sonucu tribüne çıkmıştı. Barcelona B'nin başında iken de 2 kez tribüne çıktı. Futbolculuğunda da 8 kez kırmızı kart görmüştü.

Guardiola'nın bundan birkaç hafta önce, maçı 9 kişi bitirip, bir de penaltı yediği maçtan sonra basına verdiği "Hakemler hakkında konuşmak sadece zaman kaybıdır. Geçtiğimiz yıl kazandığımız 6 kupayı bu hakemler görev yaparken kazandık. Beni sahada 10,9 veya 8 oyuncumuzun kalması ya da aleyhimizde 3 penaltı verilmesi ilgilendirmiyor. O zaman 4 gol atmamız gerekir." demecini gündeme getirdiğimizde blog okuyucuları, "Acaba mağlup olsa Barça böyle mi konuşacaktı" demişti...Hatırlatayım dedim.

1 yorum:

semioticus (shelbyl) dedi ki...

Mac ici reaksiyon ile mac sonu tepkisi arasinda fark vardir, unutmamak gerek. Guardiola mac sonu demecinde ne demis onu biliyor muyuz?