24 Mart 2010 Çarşamba

LE PETIT QUEVILLY




















Bu olayı atlamamak lazım. Fransa Kupası'nın yarı finalinde dördüncü ligden amatör bir takım duruyor. US Le Petit-Quevilly. 21 Kasım 2009'da Bir önceki turda Rennes'i eleyerek herkesi şaşkına çevirmişlerdi. 21 kasım 2009'da kendileri gibi amatör bir takım olan ASC Kaweni'yi 6-0 mağlup ederek çıktılar yola. Ardından sekizinci ön elemede Pacy Vallee'yi 2-0 mağlup ederek ana tabloya kalmayı başardılar. İlk turda St. Quentin'i, yine 6-0'lık bir skorla mağlup ederek ilk 64 takım arasına kaldılar. Ardından 2.turda Ligue 2 ekibi Angers'ı kendi evlerinde 1-0 ile geçtiler. Çeyrek finale kalmak için önlerindeki engel ise Ligue 1'ın güçlü ekiplerinden Rennes'di. 1-0'lık galibiyetle herkesi şaşkına çevirdiler. Ama bu "tatlı" takımın sürprizlerinin sonu değildi.
















Dün akşam kupanın çeyrek finalinde, Ligue 1'ın 18.si Boulogne'yi, aslen Rouen takımının stadyumu olan Stade Robert Diochon'da 10.500 kişi önünde 3-1'le geçtiler ve yarı finale kaldılar. Takım tamamen yarı zamanlı futbol oynayan isimlerden oluşuyor ve futbolcular hayatlarında ilk kez bu maç öncesi 2 günlerini tamamen bir arada geçirmişler. Yarı finalde onların dışında PSG ve Monaco var. Dördüncü takım bu akşam Lens-Saint-Etienne maçının galibi sonucu belirlenecek.

2 yorum:

mre dedi ki...

tek maçlı eleme sistemini çok seviyorum, tabi bir de büyükleri neredeyse çeyrek final öncesi koymayacaksın torbaya. fransa'da bir kaç yıl da bir oluyor böyle mucizeler ve çok hoş oluyor takip etmesi.

Adsız dedi ki...

Ne vakit küçük bir takımın yarı final ve hatta final oynadığını görsem, aklıma 2000 yılı Fransa Kupası Finalinde oynanan Nantes- Calais maçı gelir. Nantes 2-1 almıştı ama yanlış hatırlamıyorsam NTV sayesinde Calais' in yarattığı mucizeye şahit olmuştum. Şimdi de LPQ? Neden olmasın!?

Kutay