11 Mart 2010 Perşembe

MEVSİMLİK İŞÇİ TEN CATE















Henk ten Cate bundan 3-4 sene önce saygı duyulan bir adamdı. Hatta Frank Rijkaard'ın Barcelona'da, Avram Grant'ın Chelsea'deki döneminde asıl taktikleri veren ve başarının arkasındaki adam olduğu söyleniyordu. Panathinaikos'un başına geçti 2008-09 sezonunun başında. İlk sezon takımı Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkarmayı başardı ama ligde Olympiakos'un serisine taş koyamadı. Bu sezon ise liderlik koltuğunda otururken, aralık ayında kovuldu. Yerine gelen Nikos Nioplias ile PAO şaha kalktı ama daha sonra performans düşüşü beraberine puan farkının da azalmasını getirdi. PAO ligde PAOK'un sadece 2 puan önünde. Eğer şampiyonluğu elde edemezlerse sıfıra sıfır elde var sıfır durumu olacak yine yoncalar için. 7 şubat günü Birleşik Arap Emirlikleri takımı Al-Ahli'nin başına geçtiğini duyurmuştuk blogdan. Ömrü 1 ay sürdü Dubai'de. Zaten görevdeki ilk maçında 5-1 mağlubiyetle işe başlamıştı. Dün de Katar'ın Al Sadd ekibi (ki kadrosunda eski Galatasaraylı Felipe de vardır) 5 tane salladı takımına. Ten Cate'nın da cebi doldurma planları suya düştü. Maçtan sonra "kariyerimin en kötü günüydü, takım için doğru adam olmadığımı düşünüyorum" diyerek vermiş istifayı. Biraz da futbolculara laf göndermiş. 1 ay önceki yazıda "maya tutmazsa ona Avrupa'da her zaman iş var" demiştim ama 1 ayda 2 tane beşlik maç oynayan Hollandalı nerede iş bulur göreceğiz. Rijkaard, Hiddink derken ona da Türkiye'de bir ekmek kapısı çıkar mı?

8 yorum:

Adsız dedi ki...

Uzun suredir bloga girmiyorum, bu yuzden bir yazi var mi soyleyecegim konu ile alakali bilemiyorum. Var ise kusura bakmayin.

Yalniz yazarlarinizdan Mafalda'dan Paok taraftariyla ilgili bir yazi alabilir miyiz acaba? Paok taraftarinin su anki heyecani, sampiyonluk hakkindaki dusuncesi, yaptiklari sovlar veya bu zor maclara nasil hazirlandiklari vs vs bazi konu basliklari olabilir.

Ozellikle Aris-Paok derbisi gelirken ve Paok sampiyonluga oynarken ilgi cekici bir yazi olur kanimca.

Tesekkurler.

Flying Dutchman dedi ki...

uzun süre bloga girmezseniz yazacağımız şeyi nasıl göreceksiniz :))

yan taraftaki mail adresinden kendisine ulaşıranız çok daha çabuk sonuç alabiliriz..

Adsız dedi ki...

Bu istegimi ilettikten sonra tabii ki girecegim bol bol :) heheh. Mail atalim o halde, tesekkurler.

AbSurDMaN dedi ki...

Ten Cate de Be Quick'de oynamış meğersem. Adı bende böyle kaldı bu takımın :)

Dejan dedi ki...

Çok gaz bir ismi var takımın :)
Yürü be koçum der gibi.

Ten Cate Türkiye'ye gelir inşallah bu arada. Bize Daumlar değil, Ten Cate'ler, Rijkaard'lar lazım...

varol döken dedi ki...

tavukçuzade'ye garson arıyoruz...

varol döken dedi ki...

boş vakitlerinde de iddia oynar gül gibi geçinir gider...

varol döken dedi ki...

hafta sonları çapa belediye'nin başına geçer...