13 Mart 2010 Cumartesi

PARA VE SAADET














"Real'in eleneceğini biliyordum, sadece en iyi futbolcuları toplamak için para harcayarak takım oluşturamazsınız, Perez geçmişteki hatalarından hiç ders almadı. Para harcamak yerine, kendi felsefelerini oturtmaya çalışmaları gerekiyordu. Teknik direktör ile takım arasındaki kimya çok önemlidir".

Louis van Gaal, Real Madrid'in çeyrek finali görememesi üzerine Marca'ya verdiği röportaj.

9 yorum:

liquefied dedi ki...

Van Gaal'ın takımı da parayla saadet yaşıyor. Bunu inkar etmesi komik. Zaten Almanya'nın en iyi kadrosuna sahipler ve üstüne 75 milyon € para harcadılar transfere. Son yıllardaki en kötü Fiorentina'yı ilk maçta hakemle yendiler. 2. maçta yenildiler ama averajla çıktılar turu.

Flying Dutchman dedi ki...

bu van gaal böyle densizdir zaten :)

aksilaz dedi ki...

Van Gaal, Pereze göz kırpmış.

Adsız dedi ki...

cocuklarim bana siz (U/Sie) der, bu bi saygi isi gibi aciklamasindan sonra tam bi psikopat olduguna inandigim insan.

berthelemy dedi ki...

van gaal haklı. real madrid süper yıldız transfer etmeden başarılı olamayacağını düşünen bir takıma dönüştü. manchester united'ın en sevdiği takım oldu. seneye de rooney'i alıp yine 2. turda elenirler artık.

ayrıca bayern kulüp geleneği olarak gözümde realden bin kat daha saygındır başarılı olsa da olmasa da.

Adsız dedi ki...

Van Gaal'in bu sözleriyle yaptıkları arasında ironi yok. Önemli olan harcaması değil, harcasa da sabretmesidir bir takımın. Real Madrid parayı ver-kupayı al mantığının işe yarayacağını sandı. Van Gaal'in eleştirdiği bu, ki haklıdır sonuna kadar. Robben'le Gomez için ültimatom vermedi ya adam yönetime, aldılar oynatmak zorunda kaldı.

Adsız dedi ki...

nasıl bi skor basını zihniyeti bu.. eleneceğini biliyormuş. maçı izlerken de "elenirler" diyor muydu acaba? "iyi futbol iyi futbolcularla oynanır, real madrid formasını da en iyiler hak eder"den hareketle gereken hamleleri yaptı perez. yeni oluşan bir takıma oranla hiç kötü bi performans sergilenmediği gayet açık, hatta sevilla hocası jimenez elektrik futbolu diye ilginç bir tabir kullandı. lyon maçı şanssızlıktan başka bir şey değil ne sistem çöküşü ne parayla saadet bilmemne.. bana göre eleştirilmesi gereken tek şey pellegrini ye yapılan insafsızlık.

Dejan dedi ki...

Burada Chao'nun dediklerine katılıyorum ben. Barcelona'da ucuz bir takım değil sonuçta ama başarılı. Önemli olan pazarda önüne gelen yıldıza saldırmak değil, sistemine uyacak olanı almak. Real sistemi düşünmeden oyuncuya göre sistem kurulsun mantığı ile maddi gücü yettiğini alıyor. Van Gaal de da bundan bahsediyor sanırsam. Ama megalomandır, densizdir o ayrı.

Bu arada bence Real son yılların en iyi topunu oynuyor, ancak Pellegrini gibi birşeylerden taviz verebilecek, Lucescu tarzı bir adama emanet edilir bu takım. Ferguson gelse yarısını atmak zorunda kalır sanırsam.

Barakuda dedi ki...

bir kere real madrid'i sevmeyen biri olarak bu takımın bu kadar "parayla saadet vs" ekseninde eleştirilmesine de şiddetle karşı olduğumu belirtmeliyim.. ronaldo 90milyon vermekle ibo'ya eto'o+45 vermek arasında benim açımdan hiçbir fark yok.. paran varsa alırsın yani bunu yapmayan kim ki..?

ki ayrıca bir xabi-albiol transferleri benim açımdan çok daha değerlidir anlayış adına.. yani ortada ronaldo'yu kaka'yı aldık hadi takımı sırf bu ikisi uçursun gibi bir anlayış yok.. bu yüzdendir ki real madrid'in bu hamlesinin başarıya ulaşmasını can-ı gönülden istedim.. başarı derken ligde muhakkak barcelona'nın arkasından gelmesi lartıyla tabii :) cl'de en az yarı final+ kral kupası şampiyonluğu ve çok yakın ara lig ikinciliği ilk seneleri için yeterli olabilirdi bence..

bence real madrid için kesinlikle sabredilmeli.. iki günde büyük vefasızlık örneği gösterilerek, takımını bugüne kadar çok kez ipten almış higuain seneye bu takımın bankosu olmalıdır mesela.. ronaldo sağdan yardırırken sola da hücum zenginliği yaratacak bir sol ayaklı psikopat alınmalıdır.. bu bağlamda ah robben vah robben lafını her real taraftarı ediyordur herhalde içinden.. defans rotasyonu genişletilerek, orta sahaya oyunu iki yönlü çok iyi kotarabilen birisi alınarak da seneye çok daha oturmuş bir takım yaratılabilir.. marca'yla falan bu mümkün mü..? zor..