23 Mart 2010 Salı

A SHOT AT GLORY

Bir hayli uzun süredir arıyordum filmi. Korsan yayın konusunda kurumsallaşmış olan Polonyalılardan çıkma bir Polonya dublajlı örnek vardı elimde ama Polonya alt yazılı bulabildim filmi sonunda. A Shot At Glory İskoçya'nın küçük bir kasabası olan Kilnockie'nin futbol takımının İskoçya üçüncü kademesinde oynarken İskoç FA Cup'ta yaşadığı macerayı anlatıyor. Imdb'de genelde yapılan yoruma katılıyorum. Futbol filmlerinin 2 önemli sınavı vardır. Birincisi her filmin verdiği senaryo sınavı diğeri de bu filmlere özgü olan saha içi gerçekçiliği yansıtma sınavı. Saha içine bulaşmayan futbol filmleri de vardır elbet. Looking For Eric ve Green Street Hooligans ve Football Factory gibi. A Shot At Glory'nin hikayesi bir FA Cup yolculuğu olduğu için o tarafa bulaşmak zorunda kalıyor ama burada neredeyse falso vermiyor. Ben gollerdeki sevincin biraz sönük kalması dışında maçların birebire yakın yansıtıldığını düşünüyorum. Zaten birebir yansıtılması mümkün değil. Küçük İskoç kasabasının takımı Kilnockie FC'nin hocasını Robert Duvalla canlandırıyor. Okuduğum kadarıyla İskoçlar aksanından memnun kalmışlar (Duvall bir Amerikalı). Futbol dünyasından 2 tanınmış isim de var filmde. Kilnockie'nin kariyeri düşüşteki yıldızı ve Duvall'ın damadını oynayan Ally McCoist ve bugün Bolton Wanderers teknik direktörü olan Owen Coyle. Takımı İrlanda'ya taşımak isteyen paragöz başkanı ise Michael Keaton canlandırıyor.

Filmi beklediğimden iyi bulduğumu söylemeliyim. Her ne kadar gerçek olmayan bir hikayeyi anlatsa da. Zaten Kilnockie FC diye bir futbol takımı yok İskoçya'da. Filmin bence en iyi öğesi ise filmden önce edindiğim soundtrack'e imza atan Mark Knopfler. Filmle beraber onu da arşive katmak lazım kesinlikle. Yerel futbol, İskoçya, Rangers-Celtic rekabeti, peri masalları ile ilgilenen herkese tavsiye ederim. Bulunması zor olduğundan hadi link de atıyorum ara ara yaptığımız gibi. Altyazısı divxplanet'te mevcut. JJ Split programıyla dosyaları birleştiriyorsunuz. İyi seyirler.

http://rapidshare.com/files/254209369/A_S_A_G.avi.001
http://rapidshare.com/files/254240516/A_S_A_G.avi.002
http://rapidshare.com/files/254270886/A_S_A_G.avi.003
http://rapidshare.com/files/254303793/A_S_A_G.avi.004
http://rapidshare.com/files/254531397/A_S_A_G.avi.005
http://rapidshare.com/files/254566612/A_S_A_G.avi.006
http://rapidshare.com/files/254617592/A_S_A_G.avi.007

9 yorum:

Dalin dedi ki...

Gerçekten çok güzel filmdir, o heyecanı hissettiriyor. Yerel Futbol konusunda da süper noktalara değiniyor.

Abi, bu arada filmi ben D&R'dan almıştım DVD olarak. İndirim ve fırsattakiler bölümlerinde bulunabiliyor, 4.99'du sanırım

Frapppedaki dedi ki...

Filmde McCoist`in ogluna FA cup canlandirmasi yaptigi sahne geldi aklima direk. Izledigim futbol filmleri icerisinde en guzel sahnedir.

Uhur dedi ki...

Rapidshare ile uğraşmak istemeyenler için torrent linki. Zamunda sitesinin linkidir , ben denedim gayet hızlı iniyor.

http://hotfile.com/dl/34174295/69869fe/A_Shot_At_Glory.rar.html

mydeniz2001 dedi ki...

Harbiden güzel filmdi. TRT'de yarisini izledikten sonra ben de pesine düsmüstüm. 5 TL'ye buldum sonra. Alkim'da sanirim.

idefixde de varmis

http://www.idefix.com/video/zafer-vurusu-michael-corrente/tanim.asp?sid=WXTLFREQHV7VXUD7FXB2

varol döken dedi ki...

biri de ne olur bir gün rapidshare nedir torrent nedir açıklasa, jjsplit rakı mezesi midir bir söylese...

robert duvall büyük aktör onu da ben söyleyeyim ne gerek varsa...

Adsız dedi ki...

+rep hadi iyisin yine

biggins dedi ki...

Geride köşede kalmış bir film ama az bütçeyle oldukça iyi bir iş çıkarmışlar. Bazı sahnelerde o istenilen ruhu hissedebiliyorsunuz.
Filmi bende D&R'dan 5 liraya almıştım..

anial dedi ki...

lütfen... latinlerin eline kimse su dökemez bu konuda. bir ara seriye bağlamıştım ispanyolca dublaj konusunda, çıldırmak üzereydim. günlük gibi yorum oldu bu da.

Minero dedi ki...

Filmin FD tarafından çok övülen soundtrack'inin torrent linkini de ben paylaşayım tam foruma dönelim artık:

http://btjunkie.org/torrent/Mark-Knopfler-A-Shot-at-Glory/32806be84ba5df5ef8999c035813401e6d8ea341b2cf