27 Mart 2010 Cumartesi

SUAREZ KEZMAN'IN ENSESİNDE

























Pazar günü Eredivisie'nin 2010 yılındaki en iyi takımı Amsterdam Arena'da karşı karşıya geliyorlar. Ajax 2010 yılı içinde 11 maçta 9 galibiyet 2 beraberlik alırken, Groningen da 8 galibiyet 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı. Bu arada belirteyim RKC de 11 maçın 11'ini de kaybetti ve Jupiler League'e doğru emin adımlarla geriliyor. Ajax'ın bu performansında "dalgıç" Suarez'in de payı var tabii. Bu sezon 27 lig maçında 29 gol attı. Bu performansı onu, Mateja "Are you player?" Kezman'ın rekoruna yaklaştırıyor. Kezman 2002-03 sezonnda PSV ile 33 maçta 35 gol atmıştı ve Eredivisie tarihinin en golcü yabancı oyuncusu unvanını almıştı. 2006-07 sezonunda 34 gol atan Brezilyalı Afonso Alves ona çok yaklaşmış ama geçememişti. Toplamda, bir sezon içnide 30 gol barajını aşan 5 yabancı var lig tarihinde onlar da aşağıda. Suarez aynı zamanda pazar günü Ajax formasını giydiğinde kariyerindeki 150. maçına çıkmış olacak. Uruguaylı kariyerine başladığı ülkesi takımlarından Nacional'de 29, onu Hollanda'ya getiren FC Groningen'de 29 ve Ajax'da 91 kez forma giydi. Bugüne kadar,eEski takımı Groningen'e karşı oynadığı 5 maçta 2 gol atmıştı.

Bu arada hafta içindeki Hollanda Kupası maçlarından sonra finalin aıd belli oldu. Hollanda'nın en büyük ve en hadiseli maçı Hollanda Kupası finalinde karşımıza çıkacak. Feyenoord-Ajax. Kupa finali önceden belirlenmiş olan De Kuip'da. Yani Rotterdam'da. Bu 2 kulübün maçlarında taraftarlar arasında çıkan olaylar sebebiyle 2014'e kadar, takımların birbirleriyle oynadıkları maçlarda deplasmana seyricilerini götürmesi yasaklanmıştı. Ancak Rotterdam belediye başkanı Ahmed Aboutaleb, bu maçın bir kupa finali olması sebebiyle istisna olduğunuve Amsterdamlıların finale gelebileceklerini açıkladı. Ajax tarafı De Kuip'a 15.000 taraftar götürmek istiyor. Olaylı bir maç bizi bekliyor şimdiden söyleyelim.

5 yorum:

untildie dedi ki...

Rotterdam belediye başkanı Ahmed Aboutaleb... nasıl yani? açıklar mısın.

#21 dedi ki...

yavrum groningen yürü be:)

Flying Dutchman dedi ki...

neyi açıklıyim untildie...rotterdam belediye başkanı işte :)

sanırım isminden hareketle soruyorsun bunu...adam fas asıllı hollandalı...Fas'ta doğru ve 15 yaşında Hollanda'ya geldi...şu anda 49 yaşında

liquefied dedi ki...

Suarez resmen şanslı bir adam. Vertonghen vurur, Suarez'e çarpar gol olur. Ooijer kendi kalesine atar, gol Suarez'e yazılır falan. Groningen maçında kaçırdıklarını gördü herkes. Bu adam Güiza'dan daha beter.

seanpenn dedi ki...

romario nasıl olmaz bu listede hayret.