22 Nisan 2010 Perşembe

ALMAN ASLANI ALMAN

























Florentino Perez, bir Kaka ve Ronaldo'ya bir de son 2 akşamdır Sneijder ve Robben'e bakıp kara kara düşünüyordur. Robben dün akşam bu sezonki 4. golünü attı Şampiyonlar Ligi'nde. Toplamda Şampiyonlar Ligi tarihindeki 10. golü oldu bu ve 10 gol barajına ulaşan altıncı Hollandalı oldu (3 gol PSV, 2 gol Chelsea, 1 gol Real Madrid, 4 gol Bayern Munich formasıyla). Listenin tepesinde 56 golle Ruud van Nistelrooy var. Onu 29'ar golle Roy Makaay ve Patrick Kluivert izliyor. Robin van Persie 12 golle dördüncü, Clarence Seedorf da 11 golle beşinci sırada. Robben da onların arkasına yetişti. Bayern kupa finalinde mücadele ederse büyük ihtimal ilk dörde girecektir.

Robben'ın 31. maçtaki 20. golü oldu bu Bayern formasıyla. Böylece Bavyera takımının tarihinde 1 sezonda 20 gole ulaşan yabancı oyuncuların arasına da girmiş oldu. Hem de ilk sezonunda. Listenin tepesinde Luca Toni var. 2007-08 sezonunda 46 maçta 39 gol kaydetmişti. 26 yaşındaki Hollandalı bu sezon 14 lig, 4 Şampiyonlar Ligi, 2 de Almanya Kupası golü kaydetti. Aşağıdaki listede Elber'in 2001-02 sezonundaki 24 gollük performansını zorlamak için önünde minimum 5 maç var. 3 Bundesliga, 1 Almanya Kupası ve 1 Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçı. 5 gole ihtiyacı var, en iyi beşinci sezon performansına ulaşması için. Tabii şunu not düşmek lazım Robben listedeki, bir forvet oyuncusu olmayan tek isim.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

30 milyonluk kazma gomez ve bi şekilde futbolcu olmuş müller e rağmen takımı taşıyor.. van gaal in müller gibi faydasız varken olic i çıkarması garipti. çıkarken tepki gösteren robben e posta koyması ise karizma :)