12 Nisan 2010 Pazartesi

DÜNYA KUPASI GERİ SAYIM: 61






















3 Mayıs 1955 Ezeiza doğumlu Arjantinli futbolcu Alberto César Tarantini, 61 kez milli formayı giymiştir. 1974-82 yılları arasında düzenli olarak Arjantin milli takımının formasnı giyen sol bek, milli takım tarihinin en iyi savunmacılarındandır. Afro saçları ve dişlek olması sebebiyle "conejo" (tavşan) lakabını alan Boca Juniors altyapısından yetişen oyuncu 1974 Dünya Kupası'nı kaçırsa da 1978 Dünya Kupası'nda şampiyon olan takımında yerini almıştır. 1978 Dünya Kupası'nda takımının oynadığı 7 maçta da yer almış ve 6-0 kazandıkları Peru maçında bir de gol kaydetmiştir. Üstelik o sırada sorunlar yaşadığı kulübü Boca Juniors onun sözleşmesini feshetmiştir. Böylece kendisi herhangi bir kulüple kontratı bulunmayan bir dünya şampiyonu unvanını da omuzlarına takmıştır. Tarantini turnuva sonrası 295.000 pounda Birmingham City'e transfer olmuş ancak ada futbolunda disiplinsizlikleri sebebiyle tutunamamıştır. Son maçında tribünlerdeki bir taraftara saldırması onun yurt dışındaki kariyerini kısa tutmuş ve Tarantini Talleres kulübüyle Arjantin'e geri dönmüştür. El Conejo, 1982 Dünya Kupası'nda, bu sefer River Plate oyuncusu iken de 5 maça çıkmış, 2. turda Brezilya ve İtalya'nın arkasında kalan takımıyla turnuvaya veda etmiştir.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Hocam yorumu nereye gireceğimi bilemedim ama Sabah Gazetesinde Mevlüt Tezel yazısında sizinde adınızı geçirmiş,bir ara cok sık girip orum bıraktığım şimdilerde ise arada baktığım blogunuz adına gurur duydum gerçekten..Çok başarılısınız ve umarım bu cizginiz hep devam eder..Selam ve saygılarımla :))

http://www.sabah.com.tr/Gunaydin/Yazarlar/sb-mevlut_tezel/2010/04/12/ntv_ve_ntvspora_oneri

Ferman

Unknown dedi ki...

anderson varejao'nun futbolcu şubesi. saç, yüz aynı:)

Taci YALÇIN dedi ki...

İlk başlarda bu seriyi gereksiz bir sürü istatistiki bilgi verdiği için okumuyordum ama sadece birini (sanırım 91di hatırlamıyorum) okudum ve inanılmaz zevkli detaylar barındırdığını farkettim. Voila Dutchman!