8 Nisan 2010 Perşembe

KONTROLSÜZ AGRESİFLİK VE MESSI'NIN REKORLARI

















Şampiyonlar Ligi'nde son kez yarı finalde bir İngilizin olmadığı sezon 2002-03 sezonuydu. Yarı finalde Real Madrid-Juventus, Milan-Inter maçları oynanmış, Old Trafford'daki finalde Milan, penaltılarla kupayı evine götürmüştü. 7 sezon sonra ortada yoklar. İngilizler bunu 3 ay konuşacaklardır Dünya Kupası'na kadar eminim. Manchester United, Bayern'e karşı 1999'daki efsane finalden beri gülemiyor. O maç bir lanet olacak kalacak ondan korkarım. Yine bir başka istatistik. Sir'ün takımı, 2007'de Roma'da kaybettiği 2-1'in ardından kendi evinde 7-1'le turu geçtmişti. O günden beri, deplasmanda kaybettikleri ilk maçtan sonra turu döndüremiyorlar. 5 kez yaşandı bu. Bayern ise Fiorentina serisindeki aynı skorlarla geçti turu. Dünyanın aktif görevine devam eden en büyük teknik adamı da eleştiriliyor mu? Eleştiriliyor işte. Ama "futbolu bilmiyor" diyerek değil. İlk maçta,, oyun kendi lehlerine devam ederken yaptığı 2 değişiklik mağlubiyeti hazırladı ona. Bu akşam da tutmayan bir sakat Rooney kumarı oynadı. Rafael da Silva'nın yaptığına "gençliğine verin" diye yaklaşanlar, 1,5 ay önce Caner'in Atletico Madrid maçında yaptığına da aynı şekilde yaklaştılar. Bu taraf olunmayan bir maçtı, bir kez daha görüldü, bu hatalar skora mal oluyor. Maç sonu Fergie de Rafael'in çok genç olduğunu belirtmiş, tabii ona soyunma odasında gerekli ayarı vermiştir ondan eminim. Ama yaptığı "aslında hakem kart çıkarmayacaktı, Bayern'li oyuncular hakeme resmen sarı kart taarruzu yapınca mecbur kaldı, normaldir, adamlar Alman" açıklamasının mantığı yok. O hareketin cezası dünyanın her yerinde sarı karttır. Maç sonu Louis van Gaal'in bir cümlesini de cımbızla çekip almak lazım. "Manchester United maça inanılmaz agresif başladı ve biz o anda teslim olduk, ancak o agresiflikte bazı genç oyuncuları kendisini kontrol etmesi için ayrıca uyarmanız lazımdır, yoksa böyle şeyler başınıza gelebilir" diye mesaj yolladı diğer tarafa. Bayern'in tüm bir maç sahada gözükmese bile her an sahneye çıkabilecek 2 adamı Ribery ve Robben, kötü oynadıkları bir maçı aralarındaki korner paslaşması ile tura döndürdüler. Ribery'nin korneri atmadan önce, ceza sahası içindeki arkadaşlarına, "kaleye gömülün" hareketi yapmasının sebebini topa vurduğunda anladık.

Geçtiğimiz yılın finalini bekleyenler yanıldılar. İngilizler toplam şampiyonluk sayısında İspanyolları yakalama niyetindeydi. 9 Real Madrid, 3 Barcelona şampiyonluğu var İspanyolların. İngilizler 11 sayısında İtalya ile ikinci sırayı paylaşıyorlar. Artık herkes yakalamak bir yana Barcelona'nın İspanya adına farkı açacağını konuşuyor. Inter, Bayern Munich ve Olympique Lyon. Geçtiğimiz yıl, o klişe "final maçlarının atmosferi farklıdır, o seviyede bir maç için tahmin yapılmaz" lafının bazen içinin boş kalabileceğini gördük. Sezonun en iyi takımı gelip kupayı rahatça aldı (her ne kadar yarı finalde dokuz doğursalar da). Bu sezon da herkes onu bekliyor. Dün akşam tura veda eden Manchester United ve Bordeaux birkaç ay önce sezonu kaç kupayla kapatırız hesabı yapıyorlardı. Şimdi belki kupasız kapatma tehlikeleri var.


















Yazıyı Messi ile kapatalım. Daha doğrusu kırdığı rekorlar ile.

En iyi sezon performansı.

Attığı 3 golle 43 maçta 39 gole ulaştı ve geçtiğimiz yıl 51 maçta attığı 38 golü geçti. Artık resmen en iyi sezonunu yaşıyor diyebiliriz. 26 La Liga, 1 Copa del Rey, 8 Şampiyonlar Ligi, 2 İspanya Süper Kupası ve 2 FIFA Dünya Kulüpler Şampiyonası golü.

Barcelona tarihinin Şampiyonlar Ligi'nde en çok gol atan oyuncusu

1997-2002 tarihinde Katalanlarla Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden Rivaldo, 43 maçta 22 gol kaydetmişti ve bu alanda liderdi. 42 maçta 25 gole ulaştı Messi Arsenal'e attığı 4 golle ve rekoru kırdı. Geçtiğimiz sezon bu kupada attığı 9 gol onu gol kralı yapmıştı. Şimdi de 8 golde ve yine gol kralı.

Barcelona forması ile hat-trick.

6. kez hat-trick yaptı o formayla Arjantinli. İlk kez de 4 gol attı. Daha önce yaptığı 5 hat-trick La Liga'daki Real Madrid (2007, 3-3), Tenerife (2010, 5-0), Valencia (2010, 3-0) ve Real Zaragoza (2010, 4-2) ile Copa del Rey'deki Atlético Madrid (2009, 3-1) maçları. 2010 yılında oynadığı 19 maçta 23 golü var.

Barcelona tüm zamanlar en çok gol atan futbolcu listesi.

Daha 22 yaşında bu listenin ilk 10'una adını soktu Messi. 10. sırada. 204 resmi maçta 119 golü var. Salı akşamı 2 adamı geride bıraktı. Bulgar Hristo Stoichkov (117 gol) ve İspanyol Josep Escolà (118 gol). 9. sıradaki Patrick Kluivert'ı (122 gol) koltuğundan etmesi için 4 gole ihtiyacı var sadece.

6 yorum:

AbSurDMaN dedi ki...

Daha iyi kadro kurulacak diye gönderilen Robben ve Sneijder yarı finalde. Real yıllardır çeyreği göremedi. Futbol güzel oyun mirim. Bir de Messi bokunu çıkarmasa daha iyi olacak. Yeter da.

rıza yaşar dedi ki...

Sevgili Dutchman,

bir düzeltme yapamak isterim izninle: İngilizler son 5 finalin 4'ünde değil tümünde yer aldılar. 2005'te liverpool(Milan), 2006'da Arsenal(Barcelona),2007'de yine liverpool(Milan), 2008 de chelsea ve man.u. ve son olarak geçen sene man.u.(barcelona) final oynadı.

Flying Dutchman dedi ki...

düzeltildi

gica dedi ki...

ikinci kart hadi neyse de ilk kartta van bommel'in verilmeyen faulu dahası sarı kartı var. hakem çok maçın içinde yoktu ama olduğu pozisyonlarda da kartlar konusunda özellikle bayerni fazla kayırdı. normaldir hakem dünyanın her yerinde hakem..

Adsız dedi ki...

lyon ve inter süpriz yapabilir bence.Belli olmaz.Barcelona Iniesta-Xavi'li orta sahası çok iyi iş yapıyor.Ama bu ikili bozulunca zorlanıyorlar.

rasimkn dedi ki...

Robben ile Sneijder ayrıca Barcayı durduracak yegane takımlar olarak gösterilen Chelsea ile Manu yu devre dışı bıraktılar ki Perez muazzam iş yapmış harbiden.Rooney kumarı bence tuttu,ilk golde asist ikinci golde müthiş bir çapraz topla Valencia ya asist öncesi pas ve 2-0.Tabi Rooney'in sahaya ayak basması iki tarafında psikolojisinde büyük etki yaptı.Rooney olmasaydı bu maç böyle başlamazdı.3-0'dan tur vermenin ise ne olursa olsun Ferguson'un beklediği birşey olduğunu sanmıyorum.