6 Nisan 2010 Salı

MESSİ TOPUNU GETİR DE MAÇ YAPALIM
















Oyun kalitesi açısından üst düzey bir maç izlemediğimiz için çok fazla ayrıntılandırmamak lazım bu akşamki mücadeleyi. Daha doğrusu lazım demeyeyim de ben ayrıntılandırmayacağım. Zaten Barcelona, Bernabeu'daki La Liga kader maçını düşündüğünden ikinci yarı bağladı maçı. Bize de Messi kaldı maçtan geriye. Hollandalı spiker bile "bu gezegenden değil" deme kıvamına geldiyse bize çok laf düşmez. Maçın sonunda "beyler maç bitti mi, topu verin eve gidiyorum, babam eve gelmiş" moduyla güle oynaya içeri giren adam hakkında bir şey söylemeden önce Guardiola'ya bir gönderme yapayım. Geçtiğimiz yıl Chelsea karşısında Hiddink'in bir dolu manevrasına çok çözüm üretememişti Pep. Sadece 1 sene içinde kendisini nasıl geliştirdiğini Bojan-Yaya Toure değişikliğiyle gösterdi. Bu değişikliği Türkiye'de yapsa tahminen ertesi gün "takım rakibi dağıtmış sen forvet çıkarıp defansif oyuncu alıyorsun, korkak Guardiola" denir ama İspanyol Arsenal'in ikinci yarının başında orta sahada kaptığı toplarla Barcelona kalesine yüklenmek istediğini görüp anında önlem aldı. Bu takdire şayan bir harekettir.

Messi için zaten övgü sözcükleri yarın dökülecektir. Ben ikinci goldeki takipçiliğini öne çıkarayım. Sol kanattaki Keita'yı gören oydu pozisyonun başında. Keita'nın ortasından sonra bana ekmek çıkar belki buradan diye hızla kaleye inişi önemli. Çıktı da. Sonra da 2 tane daha çaktı ve Şampiyonlar Ligi tarihinde 1 maçta 4 gol atan altıncı oyuncu oldu. Oyuncu listesi ve bu 4 golü kaç dakika içinde attıkları aşağıda. Dado Prso, meşhur 8-3'lük Monaco-Deportivo maçında gollerini kaydetti.

Prso AS Monaco - Deportivo 23 (05-11-2003)
Van Basten AC Milan - IFK Göteborg 29 (25-11-1992)
S. Inzaghi Lazio Roma - Olympique M. 54 (14-03-2000)
Shevchenko Fenerbahçe - AC Milan 60 (23-11-2005)
Messi Barcelona - Arsenal 67 (06-04-2010)
Van Nistelrooy Man United - Sparta Praag 76 (03-11-2004)

Gecenin şanssız adamı Igor Akinfeev'dir herhalde. Sneijder'ın frikiğinde Keisuke Honda'nın barajı bozmasıyla kalesinde golü gördü, ardından dünyaları kurtardı ama arkadaşları skoru döndüremediler. Bu performansı gelecek sezon eldivenleri asacak Van der Sar'ın halefi olma ihtimalini artıracaktır. Son notum Arsenal formasıyla ilgili. 3 sezon önceki Hamburg formasından farklı olan tek yanı Adidas'ın yerine Nike, Hamburg'un yerine de Arsenal ambleminin oturması sanırım. Reklamından tasarımına eş formalar.

9 yorum:

L dedi ki...

abi şu mudur o forma:

http://www.uksoccershop.com/images/7594.jpg

Flying Dutchman dedi ki...

evet odur :)

Her Yol Roma dedi ki...

Shevchenko'yu görünce Servet aklıma geldi :)

Messi WC'yi almazsa, gözüme gözükmesin. Bir daha da Arjantin'i tutmam valla..

rasimkn dedi ki...

Hocam ufak bir ek: Mourinho 2006-2007'de de yarı final görmüştü.

Ortega dedi ki...

Şu maçı yine hatırladık ya anasını satayım :) Tribünde ne sövmüştüm o gün Servet'e. Günah keçisi ilan ettiydim. Halbuki Servet'in kapasitesi belli. O güne dek nasıl abarttıysam onu artık.

Flying Dutchman dedi ki...

@rasimkn

düzeltme için teşekkürler kaldırdım o kısmı...

okan dedi ki...

bir de bu diger 4 gol atilan maclarin sanirim cogu gruplarda.. yani tarihlerden anlayabildigim kadari ile oyle.. ama bu ceyrek final maci. bunu da goz onunde bulundurunca daha bir zor daha bir ozel sanki..

aks111 dedi ki...

Arsene wenger açıklama yaptımı maçtan sonra messi gibi oyuncular şampiyonlar liginde oynamamalı diye:).Şampiyonlar liginde beşiktaş gibi takımlar oynamamalı ve delap te çok uzun taç atıyo olmaz böyle dedikten sonra ben bekliyorum açıkçası :).

S.Dyrn dedi ki...

Bir de sanrım sadece Shevchenko deplasmanda atmış 4 gol.