5 Mayıs 2010 Çarşamba

2010 KADROLARI TOPLANIYOR-2























Aday kadrolar açıklandıkça sürprizler de gelmeye başladı. Paraguay teknik direktörü Gerardo Martino Dünya Kupası için açıkladığı 30 kişilik ön seçimde San Fernando doğumlu, Borussia Dortmund'un bu seneki parlayan yıldızı Lucas Barrios'u da kadroya dahil etti. Barrios annesinin Paraguaylı olmasından hareketle milli takımda oynayabilme imkanının olduğunu bildiğinden mart ayında çifte vatandaşlık için işlemlere başlamıştı. Şimdi de amacına ulaşmış gibi görünüyor. Barrios, Santa Cruz ve Benfica'nın gol makinesi Óscar Cardozo ile birlikte, yıllardırk upaya sıkıcı futboldan başka bir şey vermeyen Paraguay'ı ileriye taşıyabilir. Nitekim İtalya, Slovakya ve Yeni Zelanda'dan oluşan grupları dişlerine göre diyebiliriz. Bu grubun ikincilik mücadelesi görülmeye değer olacak. Martino'nun açıkladığı Paraguay kadrosu şöyle.

Kaleci: Justo Villar (Real Valladolid), Aldo Bobadilla (Deportivo Independiente de Medellin), Diego Barreto (Cerro Porteno)

Defans: Claudio Morel Rodriguez (Boca Juniors), Denis Caniza (Leon), Paulo da Silva (Sunderland), Dario Veron (Pumas UNAM), Julio Cesar Caceres (Atletico Mineiro), Julio Manzur (Tigres), Carlos Bonet (Olimpia), Aureliano Torres (San Lorenzo de Almagro), Marcos Caceres (Racing), Antolin Alcaraz (Club Brugge)

Orta Saha: Edgar Barreto (Atalanta/ Bergamo), Cristian Riveros (Cruz Azul), Osvaldo Martinez (Monterrey), Victor Caceres (Libertad), Enrique Vera (Liga Deportiva Universitaria de Quito), Jonathan Santana (VfL Wolfsburg), Sergio Aquino (Libertad), Eduardo Ledesma (Lanus), Nestor Ortigoza (Argentinos Juniors), Marcelo Estigarribia (Newell's Old Boys)

Forvet: Roque Santa Cruz (Manchester City), Nelson Haedo Valdez (Borussia Dortmund), Oscar Cardozo (Benfica), Edgar Benitez (Toluca), Lucas Barrios (Borussia Dortmund), Rodolfo Gamarra (Libertad) ve Jorge Achucarro (Newell's Old Boys).

Cezayir teknik direktörü Rabah Saadane de 25 kişilik aday kadroyu açıkladı. Bu kadroya ligleri bitecek 5 oyuncunun daha katılması bekleniyor. Portsmouth'lu defans oyuncusu Nadir Belhadj ve takımın 1 numaralı kalecisi Faouzi Chaouchi, Afrika Kupası yarı finalinde gördükleri kartlar sebebi ile turnuvanın ilk maçında forma giyemeyecekler. Kadrodaki oyuncuların sadece 4'ü Cezayir'de forma giyiyor ve bunlardan 3'ü kaleci.

Kaleci: Lounes Gaouaoui (ASO Chlef), Faouzi Chaouchi (Entente Setif), Mohamed Lamine Zemmamouche (MC Alger), M'bohi Rais Ouheb (Slavia Sofia)

Defans: Abdelkader Laifaoui (Entente Setif), Madjid Bougherra (Glasgow Rangers), Carl Medjani (Ajaccio), Rafik Halliche (Nacional Madeira), Anther Yahia (VfL Bochum), Habib Belaid (Boulogne-sur-Mer), Nadir Belhadj (Portsmouth), Djamel Mesbah (Lecce)

Orta Saha: Hassan Yebda (Portsmouth), Medhi Lacen (Racing Santander), Yazid Mansouri (Lorient), Adlene Guedioura (Wolverhampton Wanderers), Riad Boudebouz (Sochaux), Djamel Abdoun (Nantes), Fouad Kadir (Valenciennes), Mourad Meghni (Lazio), Karim Ziani (Wolfsburg), Karim Matmour (Borussia Mönchengladbach)

Forvet: Abdelkader Ghezzal (Siena), Rafik Djebbour (AEK), Rafik Saifi (Istres)

2 yorum:

yusufgs dedi ki...

Cezayirin 4 kalecisi gibi gorunen Rais M'Bohli buyuk ihtimal Manchester Unitede transfer olacak.Adam bugun Manchestere gitti 3-4 gunluk bir deneme periyodundan gececekmis.Hersey yolunda giderse imzayi atacak.

delorean dedi ki...

Barrios etkili olacaktır. En büyük şanssızlığı yine Valdez ile aynı takımda olacak olması.Umarım teknik direktör Valdez'i oynatmak gibi bir hata yapmaz.