9 Mayıs 2010 Pazar

2022 KATAR DÜNYA KUPASI



2022 Dünya Kupası adayı Katar yeni inşa edeceği 5 stadyumu basına tanıttı. Video yukarıda. Bir hayli iddialılar. Tabii 2022'ye kadar dünyada "The Day After Tomorrow" olmazsa o kupada gündüz maçı oynanmaz onu not düşmek lazım.

7 yorum:

müşkülpesent dedi ki...

Katar, fifaya turnuva boyunca stadlardaki sicakligi 27 dereceye sabitleyeceklerine dair garanti vermis ve bu sogutma islemi icin 4milyar dolar butce ayirmislar.

Ahmedigo dedi ki...

belki ırkçı bir yaklaşım olarak görülebilir ama o amaçla yazmıyorum: arap yağı bol bulunca kıçına sürermiş.

nüfusu ite kaka bir milyonu bulan, küçücük bir ülkeye dünya kupası verilmemelidir. abd'ye bile verilmesi yanlıştı; katar, bahreyn gibi ülkelerde hiç olmamalıdır.

zaten parayı bastıranın içine ettiği bir spor bu futbol, bir de şu adamların maymunu olunmamalı.

illa araplara verelim şu işi deniyorsa, mısır gibi futbolla yatıp futbolla kalkan, ciddi bir futbol kültürüne, kalabalık bir nüfusa ve gerçek bir turizm potansiyeline sahip olan bir ülke olmalı. ayrıca binlerce yıllık geçmişi de unutulmamalı.

ama tabii mısır'ın bu kadar para saçacak durumu yok. money talks.

Empyrium dedi ki...

Sadece soğutma sistemi için 4 milyar dolar para ayırmak, stad projeleri, 10 senede teknolojide gelinecek son noktaları kullanmayı vaat etmeler, turnuvayı almamaları için hiçbir sebep yok.

Kendi insanı için sert kuralları olan bu ülkede, yabancıların tüketeceği alkolü ve cinsel ihtiyaçları da şeyhleri ceplerinden karşılar.Yeter ki organizasyonu alsınlar...

alimer dedi ki...

animasyonda son stadin tepeden gosterildigi sirada (tam 5. dk)katar bayragi'nin yanindaki eski bati almanya bayragi degil mi, yoksa ben mi yanlis biliyorum? aynisi stad cevresindeki bayraklarda da var. eger bati almanya bayragi ise bence ciddi bir hata var ortada.

Dung Beetle dedi ki...

Valla allahim kimlere para veriyorsun lafi sanirim bunlar icin gecerli.
Ayrica "El-media facede" stadi(son stad ta)nda da katar ve Bati almanyanin(veya dogu, gonye mi kartal mi goremedim) mac yapmasi ayri guzel olmus. Bu reklami yapan firmayi kucakliyor, alman bayragini bile bilmeden "enti sahhane masallah" deyip altin kubura s.can arabi( bkz Shotur) da alkisliyoruz.

IMF yardim etsin 2022 yi Rusya'ya versinler. Bak bakalim kac kisi gidiyor. :)

Katarli gormemisler de 4 milyar dolari 4000km guneylerinde acliktan olen insanlara harcasinlar.

Cok sinirleniyorum valla

Adsız dedi ki...

"2002 Dünya Kupası adayı Katar..." olmuş.

"Trabzonspor'un 100. yıl kutlamaları" muhabbetine dönebilir diye uyarayım dedim :)

Adsız dedi ki...

ya da Dünya Kupas ocak'ta oynanır herhalde.