31 Mayıs 2010 Pazartesi

BİR FORMAM BİLE YOK

















Zamanında Fenerbahçeli dostların Galatasaraylıları kızdırmak için anlattıkları bir hikaye vardı. 4-5 sene önce özellikle amatör şubelerde maddi kaynak sıkıntısı çeken kulüp oldukça komik durumlara düşüyordu. Efsaneye göre Galatasaraylı erkek basketbol takımı, oldukça zorlu geçen bir maçtan sonra gelen galibiyeti kutlamak için üzerlerindeki formaları tribüne atarlar. Ancak kulüpte o kadar para sıkıntısı vardır ki, basketbolcuların yedek formaları yoktur. Tribünlere formaları fırlatan basketbolcular birkaç dakika sonra bu gerçeğin kafalarına dank etmesi sonucu tribüne çıkıp formalarını geri isterler. Bir de kadın basketbol takımının formasızlıktan erkek takımının eski formalarıyla, sırtlarında erkek isimleri yazar halde maça çıktığı haberi vardır ki bu efsane değil utanç verici bir gerçektir. Bizim haber ise ilk anlattığımız efsane ile ilgili.

Dünya Kupası yaklaşırken hazırlık maçları trafiği de sıkışık hale geldi. Kupaya uzun süre sonra ilk kez katılacak olan Honduras da bu maçları oynayan takımlardan birisi. Dün Belarus ile bir hazırlık karşılaşması yaptılar ve maç 2-2 bitti. Maç sonu futbolcular formaları dostluk amacıyla değiştirmişler. Problem de burada. Honduras milli takımlar menajeri Osman Madrid (isim apayrı bir yazı konusu ya) dalmış sahaya "duruuuuun forma değiştirmezsiniz" diye. Sebebi şu, Honduras'ın hazırlık maçları formaları sayılıymış, maç öncesi Belarus yetkilileri gelip "maç sonu forma değişimi yaparız herhalde" deyince Madrid "vallahi olmaz, olsa dükkan sizin ama forma sayılı geldi" demiş. Ancak bu olaydan futbolcuların haberi olmayınca doğal davranmışlar. Elde forma yok, Belarus'tan da geri istenmez, rezaletin daniskası. Çarşamba günü Azerbaycan maçına nasıl çıkacaklar bekleyip görelim. Bu Honduras'ın yaşadığı ilk forma hadisesi değil. Daha önce de yeni sponsorları Joma ülkenin geleneksel 5 yıldızını formadan silince ülke ayağa kalkmıştı. Bu ülke şu kupada muvaffak olamazsa forma meselelerinden olamayacak diye korkuyorum.

2 yorum:

ummagumma dedi ki...

Bundan 8-9 sene önce de bayern münih bir deplasman maçına -formaları o şehre götürmeyi unuttukları için- mavi antrenman formaları ile çıkmıştı.üstelik o maçı da kazanmışlardı...

raul #7 dedi ki...

bu Honduras'ın forma muhabbbeti harbiden ilginçmiş.. fifa nın onay verdiği formaları da güzel ayrıca yaw