31 Mayıs 2010 Pazartesi

DÜNYA KUPASI GERİ SAYIM: 11
























Türkiye milli takımının meşhur "alternatifi olmayan forveti" Hakan Şükür, 2002 Dünya Kupası 3. lük maçında Güney Kore'ye henüz 11. saniyede attığı golle, kupa tarihinin en hızlı golünün altına imzasını atmıştır.

Aslında Türkiye milli futbol takımının gelmiş geçmiş en fazla gol atan ismi olan Şükür için o turnuva pek iyi geçmemiştir, zira Şenol Güneş'in tek forvetle oynattığı takımın ileri ucundaki görev almış ancak Kore maçına kadar gol kaydına muvaffak olamamış, özellikle çeyrek finaldeki Senegal maçında çok kötü oynamıştır. İlhan Mansız turnuvanın neredeyse tamamını yedek olarak geçirmesine rağmen 3 golün altına imza koymuştur. Bu 2 futbolcu Güney Kore maçına beraber ilk onbirde başlamıştır. Türkiye'nin çift forvetle başladığı tek maç da odur. Maçı 3-2 kazanan Türkiye bronz madalyanın da sahibi olmuştur.

Hakan bu golüyle, 1962 Dünya Kupası'nda, Meksika ile oynanan grup maçında Çekoslovakya formasıyla maçın 15. saniyesinde gol atmış olan Vaclav Masek'in rekorunu kırmıştır. Ancak Meksika bu maçı 3-1 kazanmıştır.

Dünya Kupası tarihinde 1. dakika içinde gol atan ilk futbolcu Romen Adalbert Desu'dur. Desu 1930 Dünya Kupası grup maçında Peru karşısında takımını 50. saniyede 1-0 öne geçirmiş, Romenler maçı da 3-1 kazanmalarına rağmen Uruguay grup lideri olarak 2. tur vizesi almıştır. Zira daha sonra şampiyonluğa da gidecek olan Uruguay Romenleri 4-0 mağlup etmiştir.

Hollanda tarihinin en hızlı Dünya Kupası golü ise, Johan Neeskens'in 1974 Dünya Kupası finalinde Batı Almanya'ya attığı penaltı golüdür. Gol 2. dakikada gelmiştir. Onu da 1998 Dünya Kupası'nda Meksika ile oynanan maçta Phillip Cocu'nun 4. dakikada attığı gol izler. Maç 2-2 bitmiştir. Aşağıda Dünya Kupası'nın en hızlı 11 golü var.

Tegenstander: Rakip, Sec: Saniye

3 yorum:

ummagumma dedi ki...

O turnuvada şimdiki Şenol Güneş olsa eze eze şampiyon olmuştuk...

raul #7 dedi ki...

adi Rivaldo

Adsız dedi ki...

@ummagumma
sen ciddi misin?
daha dogrusu hincal sen misin?