27 Mayıs 2010 Perşembe

DÜNYA KUPASI GERİ SAYIM: 15

























Ronaldo Luís Nazário de Lima, Dünya Kupası tarihinin, toplamda en çok gol atan oyuncusu. Avrupa kariyerinde PSV, Barcelona, Internazionale, Real Madrid ve Milan'ı bulunduran Brezilyalı golcü, bugüne kadar 3 Dünya Kupası'nda forma giydi ve toplam 15 gol kaydetti. Ronaldo 2006 Dünya Kupası'nda sadece 3 gol kaydetti ama bu gol onun Alman Gerd Müller'i geçip zirveye kurulmasına yetti. 2. turda oynanan Gana maçının henüz 5. dakikasında takımı 1-0 öne geçiren golü attı ve toplam 15 gole ulaştı. Der Bomber 1970 ve 1974 Dünya Kupası'nda toplam 14 kez golle buluşmuştu. Listede Ronaldo'nun rekorunu önümüzdeki kupada zorlayacak tek bir isim var. Alman Miroslav Klose. Polonya asıllı oyuncu 2002 ve 2006 Dünya Kupası'nda toplam 10 gol kaydetti.

Bu arada bir not düşelim, 2002 Dünya Kupası'nda Ronaldo milli takımıza birisi ilk grup maçında diğeri yarı finalde olmak üzere 2 gol atmıştı. Bunlardan sonuncusunun ertesi günü, Fanatik gazetesi, Ronaldo'nun o turnuvadaki saç stiline hitaben (kafasının ön tarafında üçgen şeklinde bir kesim vardı) "Satanist Ronaldo" başlığını atmıştır.

5 yorum:

Mustafa Şimşek dedi ki...

Merhaba, fanatik gazetesinin yazıda bahsi geçen sayısını bulana tam yüzbin lira veriyorum :)

Adsız dedi ki...

selam ronaldao sırasıyla dünya kupalarında 4-8-3 gol attı. 2006 ta sadece bir gol atmadı

Flying Dutchman dedi ki...

uyarı için teşekkürler düzeltildi

Adsız dedi ki...

Fanatik'i bilmiyorum ama Takvim Gazetesi mevzubahis başlığı kullanmıştı manşetinde. Bir gazete bayisinin önünden geçerken görmüştüm. (benim de nasıl aklımda kaldıysa 8 sene evvelinin Takvim gazetesi manşeti)

Baran Doğan dedi ki...

Ronaldo 1994 dünya kupasında da kadrodaydı ama gol atamadı. Final maçında Baggio penaltıyı kaçırınca sevinç gösterilerinde görülür.