26 Mayıs 2010 Çarşamba

DÜNYA KUPASI GERİ SAYIM: 16


















19 Temmuz 1972 Aalborg doğumlu, Danimarkalı futbolcu Ebbe Sand 1999-2006 yılları arasında Schalke 04 forması giymiş ve Gelsenkirchen kulübünün simge oyuncularından birisi olmuştur. Sand Schalke formasıyla 214 maçta 73 golün altına imzasını koymuştur. Sand'ın bir başka ilgi çekici özelliği 1998 Dünya Kupası sırasında Danimarka formasıyla 2. turda attığı goldür. Zira bu maçta oyuna girdikten 16 saniye sonra topu ağlara göndermiştir ve bu rekor bugün halen kırılamamıştır.

1998 yılında, Sand Danimarka'nın Brondby takımında forma giyen 26 yaşındaki bir forvet oyuncusudur. Ligi 33 maçta 28 golle bitirir ve takımıyla hem lig hem kupa şampiyonluğu yaşar. Danimarka'da Yılın Futbolcusu seçilir. Bunun üzerine milli takım teknik direktörü Bo Johansson, onu kadroya çağırır. Ancak o yılın başında kendisine testis kanseri teşhisi konulmuştur. Kanserle mücadele eder, onu yener ve Danimarka'nın turnuva öncesi son 2 hazırlık maçında sahaya çıkar sonra da takımla turnuvaya gider. 1-0 kazanılan Suudi Arabistan ve 1-1 berabere kalınan Güney Afrika maçında sahaya ilk onbirde çıkar. 2-1 mağlup oldukları Fransa maçında oyuna sonradan girer. Takım grup ikincisi olarak 2. tura çıkar ve Nijerya'nın rakibi olur. Sand bu maçta da yedektir. Vikingler Peter Møller ve Brian Laudrup'un golleriyle 2-0 öne geçer. Sand, 59. dakikada ilk golün sahibi Møller'in yerine girer. 15 saniye sonra Michael Laudrup topu ceza sahasında doğru kaldırır, ön çizgide topa hamle yapan Sand topu kafasıyla Taribo West'in yanından geçirir ve penaltı noktası civarından sert bir vuruşla Rufai'nin ağlarına gönderir. Oyuna girdikten sonra sadece 16 saniye geçmiştir. Bu Sand'ın milli takım gollerinin ilkidir ve onu tarihe bugün hala ona ait olan bir rekorla beraber yazmıştır.

Tplamda 66 milli maç oynayan ve 22 gol atan Sand'ın takımı maçı 4-1 kazanmış, çeyrek finalde Brezilya'ya 3-2 mağlup olarak evine dönmüştür. Bu ülke tarihinin bir Dünya Kupası'ndaki en iyi derecesidir.

5 yorum:

Canto dedi ki...

Hakan Şükür'ün Hiddink in takımına attığı 10. sn golünü getirdi hatrıma, rekor halen odur sanırım, yer verecekler mi bakalım...

Adsız dedi ki...

merhaba danimarka o kupada brezilya'ya 3-2 mağlup olmuştu

Flying Dutchman dedi ki...

merhaba, doğrudur

Salih dedi ki...

Rekorun hala kırılamadığını da nereden çıkardınız? Hakan Şükür'de rekor..11 saniye.

Flying Dutchman dedi ki...

Hakan oyuna sonradan girip atmadı o golü maça ilk onbirde başladı zaten