20 Mayıs 2010 Perşembe

DÜNYA KUPASI GERİ SAYIM: 22















Paraguay Dünya Kupası tarihinde 22 maç oynadı. Bu 22 maçta 6 galibiyet, 7 beraberlik ve 9 mağlubiyet aldılar. 27 gol atıp 36 gol yediler ve şu ana kadar hiçbir kupada 2.turdan öteye geçemediler. Paraguay'ın maçları kupanın genelde en zevksiz geçen maçlarıdır. Hele hele kısır bir Avrupa veya Asya takımıyla oynuyorlarsa o maç bir işkence haline gelir. 2006 Dünya Kupası'ndaki İsveç-Paraguay (1-0) ve 1998 Dünya Kupası'ndaki Bulgaristan-Paraguay (0-0) maçlarını izlemiş ve dokuz doğurmuş birisi olarak konuşuyorum.

1 ay sonra Dünya Kupası'na sekizinci kez katılacaklar. Son 3 kupaya sektirmeden gelmeyi başardılar. Ancak bugüne kadar akılda kalıcı bir işleri yok. Bunu yapmaya 12 yıl önce çok yaklaşmışlardı. 1998 Dünya Kupası 2. turunda, ev sahibi Fransa ile karşılaşmışlar, normal süreyi kalecileri Jose Luis Chilavert'in müthiş kurtarışlarıyla 0-0 bitirmeyi başarmışlar ancak uzatmalarda Laurent Blanc'ın 113. dakikada gelen Altın Golü ile kupaya veda etmişlerdi. Blanc, Robert Pires'i ortasını kendisine indiren David Trezeguet'nin pasına, kale sahasının hemen önünden vurmuş ve takımını çeyrek finale taşımıştı.

Son Dünya Kupası da Paraguay için hüsran oldu. Guarani's grup maçlarının ilkini İngiltere'ye 3. dakikada Carlos Gamarra'nın kendi kalesine attığı golle, ikincisini İsveç'e Fredrik Ljungberg'i golüyle 1-0 kaybetti ve gruptan çıkma şanslarını kaybettiler. Grubun son maçında ise Trinidad&Tobago'yu, Brent Sancho ve Nelson Cueva'ın golleri ile 2-0 mağlup ederek üçüncü sırayı aldılar. Cuevas attığı bu golle, gol sayısını 3'e yükseltti ve Paraguay'ın Dünya Kupası tarihindeki en golcü oyuncusu unvanını aldı. Diğer 2 golü 2002 Dünya Kupası grup maçında Slovenya'ya karşı atılmıştı. Aşağıda Paraguay'ın kupa raporu var.

Duels: Maç, W: Galibiyet, G: Beraberlik, V: Mağlubiyet, V-T: Attığı-Yediği gol, Eerste ronde: İlk tur, Tweede ronde: İkinci tur

Hiç yorum yok: