16 Mayıs 2010 Pazar

DÜNYA KUPASI GERİ SAYIM: 26


















İsviçre Dünya Kupası tarihinde bugüne kadar 26 maç oynadı. Bu maçların 8'ini kazanıp, 5'inde berabere kalıp, 13 tanesini kaybettiler. Toplamda 37 gol atıp 51 gol yediler.

Alplilerin kupa tarihinde oynadığı ilk maç 1934 Dünya Kupası kapsamında, 27 Mayıs 1934'te Milano'da Hollanda ile oynadıkları maçtır. 3-2 kazandılar. Bu büyük kupadaki ilk gollerini maçın 14. dakikasında Leopold Kielholz kaydetti. Kick Smit maça eşitliği getirse de İsviçre Kielholz ve Kielholz André Abegglen'in golleriyle 3-1 öne geçti. Smit'in golü sadece farkı 1'e indirmeye yetti.

2010 Dünya Kupası'nda sahne almaları ile 9. kez katılacaklar turnuvaya. 3 kez çeyrek finale geldiler ama bunun sonuncusu için 1954'e kadar geri gitmemiz gerekiyor. Forvet Josef Hügi'nin bu turnuvada attığı 6 gol, onu ülke tarihinin en golcü Dünya Kupası oyuncusu yaptı. Katıldıkları son 2 kupanın ikisinde de gruptan çıkmayı başardılar. 1994'te Romanya'nın ardındna grubu ikinci sırada bitirdiler ki grup lideri Romanya'ya karşı Adrian Knup'un 2 gol attığı maçta aldıkları 4-1'lik galibiyet turnuvanın flaş skorlarndandı. Roy Hodgson'ın takımı 2. turda İspanya'ya 3-0 mağlup olarak elendi.

2006 Dünya Kupası'nda da Jacob Kuhn'un çalıştırdığı İsviçre Fransa ile 0-0 berabere kaldıktan sonra Togo ve Güney Kore'yi aynı skorlara 2-0 mağlup etti. 2. turda Ukrayna karşısına çıktılar. Normal süresi ve uzatmaları 0-0 biten maç penaltılara gitti ve İsviçre Streller, Barnetta ve Cabanas'ın kaçırdığı penaltılarla kupadan elendi. Böylece gol dahi yememelerine rağmen turnuva dışı kalmış bir takım oldular. Aşağıda ülkenin Dünya Kupası performans raporu var.

Duels: Maç, W: Galibiyet, G: Beraberlik, V: Mağlubiyet, V-T: Attığı-Yediği gol, Eerste ronde: İlk tur, Tweede ronde: İkinci tur, Kwartfinale: Çeyrek final

1 yorum:

bazarov dedi ki...

roy hodgson her yerde mi karşımıza çıkar =)