14 Mayıs 2010 Cuma

DÜNYA KUPASI GERİ SAYIM: 29


















Miroslav Klose, 2006 Dünya Kupası çeyrek finalinde Arjantin'e attığı kafa golü ile 1970*'den bu yana Alman milli takımının attığı 29. kafa golünün altına imza attı. Bu aynı zamanda Klose'nin kupa tarihindeki 6. kafa golü oldu. Böylece kendisi söz konusu başlangıç tarihinden bu yana Dünya Kupası'nın en çok kafa golü atan oyuncusu unvanını pekiştirdi ve Almanya'yı da bu alanda ikinci ısradaki İtalyanın önüne taşıdı.

Aslında Klose kısa boyunun avantajıyla çok fazla yükselip kafa golleri kaydedebilen Orta Avrupa oyuncularının tipik bir örneği. Kendisi Polonya asıllı. 1970'li yıllarda 2 Orta Avrupalı oyuncu daha benzer başarıya ulaşmıştı. 1.78 boyundaki Polonyalı Andrzej Szarmach'ın ve 1.76 boyundaki Batı ALmanyalı Gerd Müller'in kupa tarihinde 4'er kafa golü var. Klose, büyük ihtimalle oynayacağı son Dünya Kupası'nda bu rekorunu daha da geliştirebilir zira Joachim Löw tarafından açıklanan aday kadroya davet edildi. Bu alanda uzman olan Almanlarda Klose ve Müller'in yanısıra Oliver Bierhoff, Jürgen Klinsmann ve Rudi Völler'in de 3'er kafa golü var. Michael Ballack 2 golle onları izliyor ve o da rakamlarını 1 ay sonra geliştirebilir. Aşağıda ülke ve futbolcuların kafa golleri sıralaması var.

*1970 öncesi futbolcuların dikkate alınmama sebebi, eski kupalardaki bazı maçlardaki gol verileri hakkında kesin bilgilerin elde olmaması. O yüzden misal "Altın Kafa" olarak bilinen Macar Sándor Kocsis listede yer almıyor.

Hiç yorum yok: