7 Mayıs 2010 Cuma

DÜNYA KUPASI GERİ SAYIM: 36

















Ruud van Nistelrooy'un 2006 Dünya Kupası'nda Fildişi Sahili'ne attığı gol, onu 1974 yılından bu yana oynanan dünya kupalarında gol atarak veya asist yaparak gole doğrudan katkı sağlayan 36. oyuncu yaptı. Bu aynı zamanda 64 kez milli formayı giyen Van Nistelrooy'un Dünya Kupası kariyerindeki ilk ve tek gol olma özelliğini de koruyor. Son gol olacak aynı zamanda, zira 2010 kadrosunda yok 33 yaşındaki oyuncu. Hollanda tarihinin en üretken Dünya Kupası oyuncuları Dennis Bergkamp ve Rob Rensenbrink. İkili 6'şar gol 4'er asistle 10 puandalar. Rensenbrink'in rakamlarının önemli çoğunluğu 1978 Dünya Kupası'ndan. Anderlecht'li oyuncu o kupada 4'ü penaltıdan 5 gol atmış 3 de asist yapmıştı ve Dennis Bergkamp'ın rakamları ise 1994 ve 1998'den. The Non-Flying Dutchman ABD ve Fransa'daki turnuvalarda 3'er gol kaydetti. İlkinde 1 ikincisinde 3 asist yaptı. Hollandalıların 70'lerdeki diğer 2 yıldızı Johnny Rep ve Johan Cruijff onları izliyorlar. Rep kupa tarihinde attığı 7 golle halen ülkenin en fazla Dünya Kupası golü atmış futbolcusu. 1974 Dünya Kupası'nın starı Johan Cruijff ise 3 gol 3 asistle onu takip ediyor. Muhtemelen Hollanda 1978 Dünya Kupası'nda Cruijff'u kadrosunda bulundursaydı hem şampiyon olacak hem de Sarı Fare bu listede tepeye oturacaktı. 1974 kupasının en üretken ismi 7 gol 2 asistle oynayan Polonyalı Grzegorz Lato'ydu hatırlatalım.

Halen milli takım kariyerine devam edip listeye dahil olan 2 isim Robin van Persie ve Arjen Robben. Aşağıda üretkenlik listesi mevcut.

4 yorum:

ummagumma dedi ki...

aslanım neeskens!!!:D

bonedriven dedi ki...

bergkamp abd'ye gemiyle mi gitti ya?

nikosmahlas dedi ki...

Nistelrooy'un attığı gol, gole direk katkı yapan 36. Hollandalı yaptı demek istediniz sanırım. İlk başta sanki bütün dünya kupası tarihi için geçerli sanıp, şok oldum:)

emireri dedi ki...

hollandadan soğumama sebep olan adam, v.nistelrooy.. hiç sevmem..