3 Mayıs 2010 Pazartesi

GÖREV 84 TAMAM



Ajax'ın NEC deplasmanında 4-1 kazandığı ama bu galibiyeti kimenin kutlamadığı Goffertstadion'da kutlama yapan birisi vardı. Çok yakında 38 yaşına girecek olan NEC'in defans oyuncusu Patrick Pothuizen. Maçın 33. dakikasında gördüğü sarı kart ona bir rekor getirdi. Eredivisie tarihinin, toplamda en çok sarı kart gören oyuncusu. Rekor kariyerinde 83 kart gören FC Utrecht'in eski futbolcusu Jean-Paul de Jong'a aitti. Pothuizen 84. sarı karta ulaştı ve bu kartı da bilerek gördüğü formasının altındaki tişörtten belli oldu, zira Hollandalı oyuncu karttan hemen sonra, formasını kaldırarak altındaki 84 yazılı tişörtü gösterdi. Zaten pozisyonu izleyince de elle müdahaleyi kasten yaptığı açıkça belli oluyor. Listenin üçüncü sırasında 82 kartla yine kariyerine nokta koymuş Barry van Galen var. Pothuizen kariyerini sürdürmeyi düşündüğünü açıkladı maçtan sonra.

4 yorum:

sukullaci dedi ki...

manyak mıdır nedir

Minozzi dedi ki...

Kendisine ait hatırlanacak bir şey elde etmiş, kötü yönden de olsa. Ben daha önce 80 küsür sarı kart görmüş olsam ben de aynısını yapardım sanırım :)

ako dedi ki...

kırmızı kart görmeliymiş. heralde bir kaç maçtır giyiyordu o tshirtü.

Unknown dedi ki...

Bu gibi basiretsiz oyuncular yüzünden ligin kalitesi alt seviyelerde..Rekor için,bilerek sarı kart yemek kabul edilemez bir terbiyesizliktir..Oyuncu hala takımda bulunması çok acı verici bir durum..