13 Mayıs 2010 Perşembe

RENZO BARBERA'NIN APPRENTICELERİ























Unione Sportiva Città di Palermo, ya da kısa versiyonuyla Palermo, Serie A'nın bu sezonki en büyük sürprizlerinden birisi. AYnen Premier Lig'de halen devam eden dördüncülük yarışında olduğu gibi İtalya'da da Şampiyonlar Ligi biletlerinin dördüncüsü üzerine müthiş bir çekişme var. Juventus ve Fiorentina çekişmenin dışındalar diyebiliriz. Palermo ve Sampdoria arasında müthiş bir savaş devam ediyor. Rosanero (pembe-siyah), sadece 6 yıl önce 31 yıllık bir Serie A hasretini bitirip ülke futbolunun en üst kademesine dönmüştü. 2002'de başkanlık koltuğuna oturan Jesus Gil'in İtalya şubesi Maurizio Zamparini, 8 yıllık başkanlığı döneminde 13 hoca harcadı, takımı Serie B'den çıkartan Francesco Guidolin'i 3 kez göreve getirip kovmak performansı da dahil olmak üzere. President Evil diyorlar ona İtalya'da daha önce yazmıştık. Venezia ve Palermo'nun başkanlığını yaptığı toplam 11 yılda 28 hocayı tırpanlamış bir adam, dile kolay. Gerçi Zamparini futbol dünyasında "istikrar başarıyı getirir" felsefesine tek başına karşı koyan bir adam adeta. Bunca hocayı kovarken, satın aldığında Serie C2 kulübü olan Venezia'yı iflastan kurtardı ve Serie A'ya çıkardı. Palermo'yu aldığında takım Serie B'de idi. Bir kaç yıl içinde Serie A'ya çıkartıp UEFA Kupası vizesi aldırdı. Şimdi Şampiyonlar Ligi'ni kovalatıyor.

Son birkaç yılda Stadio Renzo Barbera'dan önemli yetenekler çıktı ve İtalya'nın diğer kulüplerine pazarlandı. Bu sezon Devler Ligi vizesi alınsa da alınmasa da, Danimarkalı 21 yaşındaki defans oyuncusu Simon Kjær, 23 yaşındaki Uruguaylı golcü Edinson Cavani, orta saha oyuncuları, İtalyan Antonio Nocerino ve Arjantinli Javier Pastore'nin talipleri sırada bekleyecekler. Hatta Kjær'in İngiltere'ye gidip gitmeyeceği değil hangi kulübe gideceği konuşuluyor artık. Chelsea, Arsenal, Liverpool ve Tottenham Hotspur kesenin ağzını açmış durumdalar. Biz diğer yıldız adaylarına bakalım.

19 yaşındaki Uruguaylı forvet Abel Hernández ile başlayalım. Hernandez 2009 şubat ayında, vatandaşı ve yukarıda takımdan ayrılması muhtemel Edinson Cavani'nin varisi olarak transfer edildi. Daha 18 yaşında ülkesi takımlarından Central Espanol formasıyla çıktığı ilk 5 maçta 4 gol atınca, ligin devi Penarol onu kadrosuna kattı. Ama orada da kendini göstermesi uzun sürmedi. 1 seneyi doldurmadan İtalya'nın yolunu tuttu. Ancak bazı kalp problemleri ve sağlık kontrolündeki pürüzler sebebiyle transfer, ancak 1 ay sonra resmiyet kazanabildi. Bu sezon ekim ayında InteR'e 5-3 kaybedilen maçta ilk kez sahaya çıktı ve Palermo formasıyla ilk golünü kaydetti. Şu ana kadar 6 golün altına imza koymuş durumda. Sol ayağını çok iyi kullanabilen oyuncuyu İngiliz kulüpleri çoktan kıskaca almış durumdalar. Uruguay milli takımında da kendini göstermesi yakındır.

20 yaşındaki Arnavut golcü Edgar Çani ile devam edelim. Tiran doğumlu olanama Perugia'da büyüyen oyuncu 15 yaşında iken Pescara scoutları tarafından keşfedildi. 2007-08 sezonunda İtalya'da top koşturmaya başladıktan 6 ay sonra Palermo onu kadrosuna kattı. O günden bu yana Ascoli, Padova ve Piacenza olmak üzere 3 farklı takımda kiralık olarak forma giydi. Sırasını bekliyor. Zlatan Ibrahimovic ve Christian Vieri ile karşılaştırılıyor. Gelecek sezon yine kiraya gönderilmezse Rosanero ondan verim alabilir.

19 yaşındaki orta saha oyuncusu Guido Davi'ye gelelim. O da Liverani'nin alternatifi olarak görülüyor. Giammarco Corsino, Andrea Adamo ve Arezzo'da kiralık Daniele Conti ile beraber Palermo takımının geleceği en parlak oyuncularından birisi olarak görülüyor. Sol ayaklı oyuncu Palermo doğumlu ve Palermo altyapısından yetişti. Henüz formasını giymedi takımının ama has bir Palermo'lu olarak gelişi yakındır.

20 yaşındaki İsviçreli defasn oyuncusu Michel Morganella'ya değinelim (resimde). FC Sion altypısından yetişip, 2006'da Basel'e transfer olan oyuncu İsviçre takımıyla 2011 yılına kadar kontrat uzatmıştı ama Palermo onu haziran ayında 4,5 yıllık yıllığına renklerine bağladı. Böylece İtalyan kulübünde forma giyen ilk İsviçreli oyuncu oldu. 2 kez de formasını giymiş durumda takımının. İsviçreli bir anne ve İtalyan bir babanın oğlu olmasından dolayı dil problemi hiç yaşamadı.

18 yaşında, Chievo'dan transfer edilen defans oyuncusu Ionut Radu ve DC United'dan transfer edilen 18 yaşındaki Ganalı orta sah oyuncusu Afriyie Acquah, Delio Rossi'den önümüzdeki sezon şans bekleyen gençler.

2 yorum:

Hand Solo dedi ki...

Ya bize ne palermo'nun, lille'in buca'nın veledlerinden.
Ayrıca apprentice yazınca karizmatik mi oluyor, Türkçesi yok mu bu kelimenin
Sen bunlarla anca FM'de transfer yaparsın, başka da bir şey olmaz
Kaliteli blog okumak istersen Extensor'u oku.
Adam vurucu yazıyor ve güncel yazıyor, böyle ne idüğü belirsiz veledlerle uğraşmıyor
Umarım doğru yolu bulursun

SSAY

Adsız dedi ki...

extensor u okuyan birinden daha parlak bi yorum beklemezdim