20 Mayıs 2010 Perşembe

TÜRK FUTBOLUNUN EN SEVİLEN FİGÜRÜ-İLK TUR OYLAMASI

























Gönderdiğiniz tüm yorumlar için teşekkürler. Yorumları değerlendirdik ve sayı çok fazlaydı tabii. Bir oylama oluşturmak için isimleri 1 ve 2 yorumda geçenleri eledik. Böylece 28 adayımız kaldı. Bu da çok fazla olacaktı. 24'e düşürmek için 3 yorumda adı geçmiş olanları da eledik ve böylece 24 isme ulaştık. Aşağıda yorum sayılarına göre sıralanmaları mevcut. 4'erli 6 grup yapıyorum. Eşleşmeler yorum sayısına göre 1-5-9-13-17-21, 2-6-10-14-18-22....şeklinde gidiyor...Rastgele..Yine ilk tur oylamalarında birden fazla isme oy vermek serbest. 4 grubun ilk 2'si yarı final gruplarına kalacaklar.

Ufak bir not: Türkiye'de" nefret edeni kadar seveni vardır" lafı bazı yerlerde geçerli olabilir ama bizim blog oylamasında geçerli değil görüldüğü gibi. "En Nefret Edilen Figür" oylamasında ismi geçen tek bir isim bile aşağıda yok.

Ergün Penbe, 24
Ertuğrul Sağlam 23
Süleyman Seba 20
Şenol Güneş 19
Rıdvan Dilmen 16
Alex De Souza 13
Gheorghe Hagi 13
Aykut Kocaman, 12
Harry Kewell 11
Pascal Nouma 9
Metin Tekin, 9
Hakan Şükür 8
Tugay Kerimoğlu 8
İbrahim Altınsay 7
Cüneyt Tanman, 6
Okay Karacan 6
Rüştü Reçber 5
Şenes Erzik 5
Yılmaz Vural 5
Claudio Taffarel 5
Güntekin Onay 5
Fuat Akdağ. 4
Murat Kosova 4
Ugur Meleke, 4

25 yorum:

alengir dedi ki...

Bu kadroya Collina'yı da almak lazımdı aslında

Unknown dedi ki...

Şenol Güneş, Gheorghe Hagi, Harry Kewell, Pascal Nouma

Ku.Ba dedi ki...

C grubu çok acımasız olmuş.

Güntekin Onay'ın "Mein Kampf" hayranlığını açıklayabilene şükranlarımı sunarım.

Ku.Ba dedi ki...

Bu arada belgesi: http://www.blogger.com/profile/14527383426395214544

ihk dedi ki...

d grubu çok zorlu. diğerlerinde seçim yapmak nisbeten kolay.

Adsız dedi ki...

Aziz Yıldırım'ın saha içindeki versiyonları Hagi ve Nouma, yani "Başarıya giden her yol mübah" anlayışı içinde her türlü dirsek, tekme, küfür, yumruk, rakibe&hakeme tükürme gibi aksiyonlara imza atan adamlar seviliyorsa bu ülkede birşeyler ters abicim.

Adam Lugano'yu sever Hagi'ye çirkef der, Hagi'yi sever Pascal'a çirkef der..

Ergün, Aykut Kocaman,Şenol Güneş,Kewell, Alex, Ertuğrul Sağlam, Seba, Sadri Şener gibi adamların yeri ayrıdır. Seba'nın olduğu yerde Pascal Nouma olur mu Allah aşkına?

Mehmet Çağlıyangil dedi ki...

grupların ilk 2sini direkt çıkartıp 4 tane de toplamda en çok oy alanı çıkartsanız daha adil olur gibi geliyor bana.
12 takımı da 3 e bölersiniz 4lü gruplarda ilk 2 çıkar
6yı da 3 lü 2 gruba ayırırsınız sona 3 kişi kalır.
1 adım daha uzar ama daha adil olur diye düşünmekteyim.

admin dedi ki...

hiç gerçekçi gelmiyor bana süleyman seba'nın olduğu bir grupta hagi'nin açık ara birinci sırada olması. en nefret edilenler oylamasında emre ikinci oluyor ama muadili hagi nedense metin tekin'den, süleyman saba ve murat kosova'dan daha çok seviliyor. ilginç. renk farkı herhalde.

uuuu dedi ki...

D grubu ölüm grubu olmuş.

sago dedi ki...

ya D grubu Ölüm grubu resmen.

padawan dedi ki...

fuat akdağ şanssız kura çekmiş. pascal ve ertuğrula karşı şansı yok.

barış dedi ki...

ergğnğn ismi en çok geçmiş ama şu an gruptan çıkamıyor bile. taffarelse 5 kez söylenmesine rağmen grupta fark atmış.

bi de rıdvan dilmen, hagi, alex gibi adamlar kendi taraftarının çok sevdiği adamlar. bu adamlardan biri seçilirse tamamen takım tutmadandır.

Del Piero dedi ki...

D grubu ölüm grubu

Ferhat dedi ki...

Sayın Dutchman daha önceki turda kendisini bu listeye önermediğimizi söyleyip sitem etmişti.Ben de geç de olsa gönlünü almak adına bu turda elemelere giremese de onursal bir aday olarak kendisini bu seçimlere dahil ediyorum.Şimdiden gönüllerin şampiyonu sevgili Dutchman'ı listeye eklemekten kıvanç duyuyorum efenim! (yalaka mode: on)

Fırat Topal: Kendisi çok iyi bir insan çok da güzel bir insan.Kimseye bir yanlışını görmedim.Hiç araklama bir post yayınladığına da şahit olmadım.İyi bir spor izleyicisi ve yorumcusu yani.

Bu kısmı da geçtiğimize göre ben mevcut listelere dönüp yine Ergün Penbe ve Kewell diyorum.

Hatta Kewell konusunda iddaa ediyorum; bu adam sakatlanmasa ve ligin ilk yarısındaki gibi bitirse sezonu epey oy alacaktı.Gözden ırak olan gönülden de ırak olurmuş.Adam sakatlanmasa şimdiye kadar "kız olsam verirdim." temalı sevgi cümleleriyle anılmanın ötesinde açık ara fark atabilirdi.Ergün'e ise Güntekin Onay an itibarı ile yetişmiş durumda.Acaba Güntekin Onay bu kadar sevilecek ne yaptı diye de sorası geliyor insanın.

Unknown dedi ki...

flying dutchman ekibi,sizi de yazıcaktım ama isminizi bilmediğimden yazamadım.
dikkat ederseniz, bülent timurlenk yazdım,melih şabanoğlu yazdım ama sizi yazamadım malesef :)

uuuu dedi ki...

ben isim yazma safhasına katılamadım. katılsaydım kewell ve flying dutchmen yazardım. çok fena kaçırmışız. ayıp oldu.

Protanopia dedi ki...

@FD

Henüz geç değilken bir öneri yapmak istiyorum. İkinci turdan itibaren Türke ve yabancı olanaları ayırsanız da iki farklı final görsek. Çünkü arada gerçekten fark var.

Bugün Hakan Şükür emeklilikten sonra bu topraklarda yaşamıyor olsaydı ona duyulan sevgi farklı olurdu. Herkes için bu isim değişir. Demek istediğim farklı kulvarlarda yer alıyor olmaları. farklı kulvara farklı ankat de daga hoş olmaz mı?

roland deschain of gilead dedi ki...

aziz yıldırım kesin duble yapardı halbuki..ligde kaçırdı burdan teselli bulurdu

Insane dedi ki...

mehmet demirkol da olurdu :)

Sir Douglas McGiven dedi ki...

Ertuğrul Sağlam ne ya? Bir de oylamada önde gidiyor. Gidebilir gerçi de, bu kadar seveni var mıydı bu adamın yoksa yine bir popüler patlamama mı yaşıyoruz?

Bursa taraftarının artışında da patlama olur bu aralar, ileride yaşlandığımda çocuklarıma bu tarihi işaret eder, "Şimdi Bursa taraftarının on milyon olmasının sebebi o zamanlarda yaşanan başarıdır." derim.

Beşiktaş'tan kovulduğunda bu anket olsaydı sonuç ne olurdu çok merak ediyorum fakat bir geri dönüş yapamayacağımız için merakımla kalıyorum.

Belki bir gün Doktor Brown, belki bir gün.

Johan dedi ki...

Futboldan emekli olan isimler halen faal olsalardı oylamada eminim fark atarlardı. Ama arkadaşımızın yazdığı gibi, gözden ırak olan gönülden de ırak kalıyor maalesef.

sukullaci dedi ki...

sanırım insanlar pierre van hoojdonk gibi bi adam olduğunu unutmuşlar. bu adam oynarken türkiyede herkes seviyodu. bi kere adam cola-turca (galiba) reklamına çıktı daha ne yapsın yahu! liste daha çok sevilen değilde saygı duyulanlar üzerine oluşmuş.

sannti dedi ki...

Nouma ve Süleyman Seba'nın aldığı oy neredeyse eşit. Seba'nın en büyük mücadelesi Beşiktaş'ın temsil ettiği değerlerin Nouma gibilerinin temsil ettiklerine benzememesiydi. Görse bu oylamayı boşa çalışmışım bunca sene derdi heralde Seba Başkan.

brdfckr dedi ki...

Beyler biraz gec kaldim sanki ama Abdurrahim Albayrak'in ismi hic mi gecmemis?

Birde anlamadigim birsey var. Nouma ile Hagi cirkef diyip Lugano ile karsilastiranlar var. Lugano gizliden gizliden yapar yapacagini, hicbir zaman Hagi/Nouma gibi cesaretli olamaz. O yuzden Lugano'dan nefret edilir, Hagi ve Nouma bas taci edilir.

highhopes dedi ki...

Sebanın hagi ye geçilmesi çok yazık olmuş