27 Mayıs 2010 Perşembe

TÜRK FUTBOLUNUN EN SEVİLEN FİGÜRÜ-YARI FİNAL OYLAMASI


Evet ilk turu bitirdik. Talep toplama ile oylama arasında büyük farkların olduğu bir oylama olduğu için beni şaşırttı itiraf edeyim. Gelen yorumlara göre ilk 4 sırada yer alan isimlerden Ergün Penbe, Ertuğrul Sağlam ve Şenol Güneş gruplarından çıkamadılar. Sadece Süleyman Seba yarı final grubunu gördü. TV spiker ve program yapımcılarının beklemediği kadar oy aldıklarını da not düşeyim. 1000 oy barajını geçen tek isim Gheroghe Hagi oldu. Burada birkaç kelam edeyim. Herkesin seçimine saygılıyız ama Süleyman Seba, Türk futbolu için Hagi'den daha sembol bir isimdir. Dolayısıyla daha az oy alması şaşırtıcı gelebilir ama sonuçta burada bir "sevgi" oylaması yaptığımız için Galatasaraylı taraftarların Hagi'yi Seba'dan daha çok sevdiği aşikardır. Ama bu sefer Harry Kewell'ın Tugay Kerimoğlu'ndan fazla oy almasını nasıl açıklayacağız? Kewell'ı severiz iyi oyuncudur ama benim için Tugay Kerimoğlu'nun adı ortaya atıldı mı Kewell'ın ismi sadece sayfa dip notu olarak geçer öteye gidemez. Tugay Kerimoğlu, Türk futbol tarihinde bu ülkeyi yurt dışında en iyi temsil eden futbolcudur ve onun sayesinde belki de nice İngilizin kafasındaki "Türk" imajında bazı oynamalar olmuştur. Bu adam Türk futbolunun değil Türk sosyal hayatının en abide figürlerinden birisi olmalıdır. Kewell onun yanında devede kulak kalır. Acaip sonuçlar var. Murat Kosova'nın Tugay Kerimoğlu'ndan daha çok sevilmesi gibi. Ben sonuçlara geçeyim. Yarı final eşleşmeleri yine çapraz oldu. Her grupta sadece birer isme oy atabiliyorsunuz.

8 ismin 2'si aktif hayatına devam eden futbolcu, 5'i eski futbolcu, 1'isi ise eski bir kulüp başkanı.

A Grubu: Rıdvan Dilmen 901 oy, Harry Kewell 714 oy, Tugay Kerimoğlu 646 oy, Ergün Penbe 576 oy, Güntekin Onay 532 oy, Rüştü Reçber 259 oy

B Grubu: Alex de Souza 841 oy, Pascal Nouma 754 oy, Ertuğrul Sağlam 729 oy, İbrahim Altınsay 368 oy, Fuat Akdağ 356 oy, ŞenesErzik 259 oy

C Grubu: Gheorghe Hagi 1002 oy, Süleyman Seba 885 oy, Murat Kosova 754 oy, Yılmaz Vural 382 oy, Metin Tekin 237 oy, Cüneyt Tanman 217 oy

D Grubu: Aykut Kocaman 808 oy, Claudio Taffarel 738 oy, Uğur Meleke 566 oy, Şenol Güneş 554 oy, Okay Karacan 543 oy, Hakan Şükür 377 oy.

26 yorum:

Manuel Calavera dedi ki...

Sevgili Dutchman, bir yorum da Hakan Sukur'un durumu icin alabilir miyiz? D grubunu sonuncu bitirmesi sence neyle aciklanabilir? Cene ishalinden kaynakli bi durum olabilir mi?

Flying Dutchman dedi ki...

o konuda yorum yaparsam "kırılabilir" ondan bir şey demedim...

SuMMaNuS dedi ki...

Açıkçası Hagi nasıl Türk futbolunun sevilen figürlerinden olur şaşırıyorum. Tamam çok büyük topçuydu ama karakter olarak aynısını söyleyemeyiz. Şu an Türk futbolundaki hakeme gereksiz aşırı itirazların Fatih Terim ile öncülerindendir. Ayrıca Johnson'ın kaburgalarını bilerek kırdığını da izlemiştik. Aynı şekilde Ergün Penbe nasıl o kadar düşük oy alır onu da anlamıyorum. Bana biraz insanlar kendi takımlarının oyuncularına oy vermiş gibi geldi.

Brainfour dedi ki...

@SuMMaNuS, Hagi'nin bir kısım taraftar için (gururla söyleyebilirim ki ben de dahilim bu gruba) tanrı mertebesinde olduğunu unutmamalısın. Ne kadar negatif yönlerinden bahsedersen bahset, değerinden bir parça bile kaybetmeyecek bir mertebededir kendisi.

Manuel Calavera dedi ki...

@SuMMaNuS

Saygi duyulan olsaydi anket, oylar farkli dagilabilirdi, en azindan ben farkli kullanirdim, ama sevmek gonule hitap eden bi durum. Isin icine seytan tuyu de giriyor. Efendi futbolculara saygi duyulur her zaman ama nadiren cok buyuk sevgi beslenir. Hele ki kani kaynayan akdeniz ikliminde, savasci, hircin, karizmatik, dosu killi :) figurler daha fazla sevgiye mazhar oluyor... tabii ki bence :)

Ku.Ba dedi ki...

Bir Galatasarayli olarak diyorum ki, B grubunda Harry Kewell'in birinci çikmasi çok saçma olur. Kendimizi kandirmayalim, birkac gercekten güzel gol (Bordeaux maci) ve asist disinda adamin Galatasaray'a bir sey kazandirdigi yok ve bence ayrilmak icin can atiyor 1 senedir. Sirf Hagi ozlemiyle ve sanki biraz da yakisikliligindan dolayi (guzel guluyor kerata) boylesine yuceltiliyor gibi sanki...

Turkiye'de Hagi'in bir varisi varsa (futbol acisindan), o da Alex'tir.

Raziel dedi ki...

İnsanların tuttuğu takımdan oyuncu seçemeyeceği bir sistem olmadıkça bu tarz anketlerden objektif bir sonuç almak imkansız. Mesela Taffarel bir önceki tur GS kontenjanından baya oy almış ama bu turda kaç oy alıcak görücez.

Aykut, Rıdvan, Ergün, Süleyman Seba gibi insanlar varken Nouma veya Hagi bu anketi kazanırsa gerçekten saçmalık olucak.

miracsaral dedi ki...

Daha yeni oy verdim ve üzülerek gördüm ki gruplarında Hagi ve Kewell lider.

Süleyman Seba'da olmayıp da Kewell da olan şey nedir? Güzel bir gülüş mü? Karın kası mı, nedir yani?

Gorky dedi ki...

Türk futbolunda en sevilen figürlerin 5'inin yabancı olması da ayrı bir gariplik..

Adsız dedi ki...

Bir tarafta bahis skandalları bir tarafta telefon dinletme. Bu kadar pislikle adı geçen bir adam 901 oy almış. İlginç gerçekten de.

AbSurDMaN dedi ki...

B grubunda bir Galatasaraylı olarak oyumu Süleyman Seba'ya verdim, Daha oylamanın henüz başı bu yüzden o gruptan S. Seba lider çıkar bence.

Ayrıca @Ku.Ba resmen Kewell'a insafsızlık yapmışsın. Birkaç güzel gol ve asist yaptı dediğin adam takımın golcüleri sakatken takımı taşıdı, oynadığı zaman formanın hep hakkını verdi. Ayrıca gitmek isteyen değil kalmak isteyen taraftı, zira kendisi 2 senelik kontrat isterken yönetim 1 senelik kontratta ısrarcı olduğu için anlaşamadılar ta sezon ortasında. Kewell sadece kara kaşı kara gözü için sevilmiyor, haksızlık etmeyelim.

Ortega dedi ki...

Hagi'nin Ergün'ü geçmesi hakkaten de inanılmaz bir olay.

Bi de Fenerbahçe'nin hem nefret edilenler de hem de sevilenler de böyle çok isimle olaya dahil olması da ayrı bir şey gibi :)

onur dedi ki...

Kanımca eşleşmelerde sorun...Herkes tuttuğu takımdan bir figürü başta görmek istiyor; dolayısı ile taraftarı olduğu takımı temsil eden iki figürden oylamada önde olanına oy veriyor ki "rakip" taraftarın figürünü geçebilsin. Misal Cüneyt Tanman (ki bence GS'a yıllarca hizmet etmiş, karakteri, duruşu ile büyük kaptandır) Hagi'ye karşı eziliyor; Ya da Taffarel'in önde olduğunu gören taraftar gidip ona basıyor oyu Hakan Şükür yerine...

Manuel Calavera dedi ki...

Valla Turk futbolunun en nefret edilen figuru oylamasindaki yorumlarda bu kadar nefret cikmamisti. Gonul bu aka da konar b.ka da kime ne?

biri "objektif bir sonuç almak imkansız" demis... Sevgi subjektiftir.

digeri "Ya da Taffarel'in önde olduğunu gören taraftar gidip ona basıyor oyu Hakan Şükür yerine..." demis, bilmiyor ki bir onceki turda birden fazka kisiye oy verilebiliyordu yani hem Hakan hem Taffarel secilebiliyordu.

illa bir bit yenigi, bir kumpas, bir senaryo... sabun kopugu bir ankete ne anlamlar yuklediniz

karismayin insanlarin sevgisine yahu

Protanopia dedi ki...

@FD

Buradaki garipliklerin fazla olmasının esas nedeni birden çok seçme hakkıdır. Galatasarylıların hepsi Kewell'i sever onun için onu tıklamıştır. Ama genç Galatasaraylıların Tugay hakkında pek fikir sahibi olmaması ya da yurtdışında olduğundan pek aklında yer etmemesi normaldir.

Kewell-Tugay oylaması birebir yapılsa Galatasaraylılar arasında durum farklı çıkabilir. Zira orada seçmek gekeceğinden üzerinin daha önce çizilmesi gerekmeyen Kewell'ın üzeri bu kez çizilmek durumunda kalabilir.

outlawtorn dedi ki...

şimdi ertuğrul sağlam'ın yarı finale kalamaması bence anketin en büyük sürprizi..

Adsız dedi ki...

hagi ve nouma? teşekkürler türkiye.çok hoşgörülü bir toplumuz.

voodoo girl dedi ki...

@ortega

siz tek biz hepimiz ya ondandır.

ronaldinho dedi ki...

türk futbolu aslında tüm dünya genelinde büyük bir yere ulaştı. türk azminin karşısında kimse duramaz. bencede Misal Cüneyt Tanman karakteri, duruşu ile çok iyi bir kaptandır.

maria lopez garcia dedi ki...

Bu ülkede her an herkesin adı bir pislikle anılabilir. Zaten kanılanmamış şüphe suç oluşturmaz. Kaldı ki Nouma tombala çekti Hagi bilmemkimi sakatladı zaten tükürüp dururdu, Seba MIT müdürüydü kimleri dinletmiştir sebepsiz, tahmin edilesi. Seven sever. Ben mesela hepsini severim. Oburunu de babası dövüyodu, en çok babasını seviyodu. İnanır mısın Güiza'yı seviyorum ben, tonla küfür ediyorum ama seviyorum işte. Sübjektif soruya objektif cevap arayışı hayli enteresan.

Ortega dedi ki...

Vudu,
Kaleye sen mi geçecen? Ona göre haber ver.

seanpenn dedi ki...

prekazi nasıl olmaz bu listede!

Flying Dutchman dedi ki...

prekazi şöyle olmaz listede

http://vliegendenederlander.blogspot.com/2010/05/turk-futbolunun-en-sevilen-figuru-ilk.html

Unknown dedi ki...

neden bu kadar irdeleniyor bu anket anlamadım.en sevilen figür anketinde başlarda görmek istenen adaylar neden efendi,başarılı,saygılı,dürüst vs. olmak zorunda ki?ben galatasarlıyım ama gittim bi önceki ankette bastım oyumu pascal nouma'ya.bi sebebi yok sempatik geliyor bana seviyorum adamı.Ergün penbe mesela, istediği kadar efendi olsun vs. benm hagi sevgimin önüne geçemez.Diğer yandan az oy almasına şaşırılan kişilerde gördüğüm durumu şu cümle özetliyor "gözden ırak olan gönülden de ırak olur"(misal kewell'ın tugaydan çok oy alması)

scragnoth dedi ki...

@eates59,

suçu kanıtlanana kadar kimse suçlu değildir.
kaldı ki senin için rıdvan dilmen ntvspor'da bir yorumcuyken, benim gibi birçokları için 8 numaraları naylon forma, anormal driblingler, saç ve sakalı birbirine karışmış durdurlamayan bir fenerbahçe efsanesidir.

Adsız dedi ki...

millet anket üzerinden orgazm oluyor.

ps; to voodoo, dersini almış da ediyor ezber.