7 Haziran 2010 Pazartesi

21'İN KRALI






















Cumartesi günkü Macaristan maçıyla Bert van Marwijk 21. maçını tamamladı Hollanda milli takımının başında. Hemen Hollandalılar bir döküme girmişler 21 maçlık. Van Marwijk, ilk 21 maç göz önüne alındığında Hollanda tarihinin en başarılı hocası durumuna geldi. Tüm liste aşağıda. Bert, aynen Marco van Basten gibi 21 maçta 14 galibiyet 6 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. 42 gol atıp 13 yediği için Van Basten'den 1 gol averajı daha üstte ve tepede. Van Marwijk'ın tek mağlubiyeti 6 Eylül 2008'de Avustralya karşısında (1-2). Van Basten'in takımı ise İtalya karşısında 12 kasım 2005'de 3-1 mağlup olmuştu. Tabii bu rakamın oluşmasında Hollanda'nın Dünya Kupası eleme grubunun elemelerin tek 5 takımlı grubu olmasının ve İskoçya, Norveç, Makedonya ve İzlanda gibi takımları bulundurmasının da etkisi var. Hollanda tarihinde 21 maç barıjını geçen 14. hoca oldu. Tabii bu 14 hocanın dökümüne bakıldığında ilk 3 sıradaki ismin görev dönemlerinin hüsran olmasından hareketle çok erken konuşmamak gerektiğini söyleyebiliriz. Sonuçta bu takımı Dünya dördüncüsü yapan Hiddink, ikincisi ve Avrupa şampiyonu yapan Rinus Michels altlarda.

1 yorum:

QuaresmA dedi ki...

Bu başarı yüzdesi tarzı tablolar çok yanıltıcı. Dediğin gibi ilk 3 başarısızdı genel anlamda, 4 ve 5'i bilmiyourm ama 6. Hiddink, 98'de penaltılarda Brezilya'ya takılmasa şampiyon olabilirdi. O zamanki Hollanda'nın hücumu şu ankine eşit, defansı şu andakinden çok daha iyiydi zira.

Hatta bu tabloların yanıltıcılığına bir örnek de Ersun Yanal kovulduğunda gelmiş geçmiş en başarılı milli takım hocasıydı. Ama milli takım grupta 3.ydü :)