5 Haziran 2010 Cumartesi

DÜNYA KUPASI GERİ SAYIM: 6

















Hollanda milli takımı, Dünya Kupası tarihinde toplam 6 kırmızı kart görmüştür ve bu rakam onları tüm zamanlar kırmızı kart sıralamasında dördüncü sıraya oturtmuştur. Almanya, Meksika,Çek Cumhuriyeti (Çekoslovakya) ve Uruguay da kupa boyunca 6 kırmızı kart gördüler.

Hollanda'nın kupa tarihinde gördüğü ilk kırmızı kart 1978 Dünya Kupası'ndaydı. Dick Nanninga Batı Almanya ile oynanan maçta, Uruguaylı hakem Ramon Barreto'dan kırmızıyı görerek bu akımı başlatmış oldu. Ancak pozisyon dikkatli izlendiğinde Nanninga'nın rakibine hiçbir müdahalede bulunmadığı görülüyordu. Yani Portakalların kırmızı kart macerası haksız bir kartla başlamış oldu.

2. kırmızı kart kupa tarihinin belki de en meşhur kırmızı kartıdır. Meşhur Rijkaard-Völler ve tükürük hadisesi. 1990 DünyaKupası'nın 2. turunda Hollanda ve Batı Almanya bir kez daha karşı karşıya geldiler. Maçın 22. dakikasında ceza sahası içindeki karambolde, Rudi Völler'in kendisini yere attığını iddia eden Hollandalılar, başta Frank Rijkaard olmak üzere Alman oyuncuya yüklendiler. Arjantinli hakem Juan Carlos Loustau bu 2 oyuncuyu da saha dışına gönderdi. Ama Rijkaard2ın işi bitmemişti. Völler'in lüle saçlarına attığı tükürük son gösterisi oldu.

1998 Dünya Kupası'nda Patrick Kluivert gördü kırmızıyı. Belçika ile oynanan maçın 82. dakikasında Lorenzo Staelens ile yaşadığı hadise sonrası Pierluigi Collina tarafından soyunma odasına gönderildi. Aynı kupanın çeyrek finalinde, Arjantin ile oynanan maçta Arthur Numan ikinci sarıdan oyundan atıldı.

Hollanda'nın son 2 kırmızı kartı ise, kupa tarihinin kart rekorunun kırıldığı maçtan. 2006 Dünya Kupası 2. tur mücadelesi. Hollanda-Portekiz. Rus hakem Valentin Ivanov'un 16 sarı kart ve 4 kırmızı kart çıkardığı mücadelede Khalid Boulahrouz 63. dakikada Giovanni van Bronckhorst da 90. dakikada oyundan atıldılar. Aşağıda toplu liste var.

Hiç yorum yok: