3 Haziran 2010 Perşembe

EN KOMİK 10 TÜRK İNTERNET VİDEOSU

Uzun süredir yapmayı düşündüğüm bir Top 10'du bu. Aslında kafamda çoktan birinci ve ikinci yer etmişti de geri kalan 8'i seçmek için biraz kamuoyu yoklaması yapmak zorunda kaldım. Aşağıdaki videoların hepsi Türkiye kaynaklı. Yani yurtdışından hiçbir video yok. Çok zor oldu eleme yapmam zira bir dolu aday vardı. O yüzden de doğrudan en çok güldüğüm 10 videoyu aldım. Ama bazı kıstaslar var. Örneğin sinema filmlerinden kesilip biçilmiş videolar yok. Aksi halde ilk 10'un 5 maddesi Cüneyt Arkın olurdu (Çıkın gidin burdan....döverim seni). Onun yerine senaryoya bağlı olmayan, eş zamanlı videoları listeye aldım. Neyse video çok, lafı kısa keselim.

10-Hatice ve Şeref Issı: Bu video için, Frankfurt'tan gelen kabus demek mümkün. Hangi kanal olduğunu bilmediğim bir danışma programında Sosyal Hizmetler Uzmanı talihsiz adam Şerif Issı'ya Almanya'dan bir kadın bağlanır. Hatice hanımın alt komşusu Naciye hanıma anlatır gibi anlattığı olaylar silsilesinde hiçbir şey anlaşılmadığı gibi, bol bol kullandığı "hııııı" ve"heeee" sesleriyle uzman arkadaşımız çileden çıkar. Hatice hanımın nerede kaç yıl çalıştığı belli olmadığı gibi, eroin üretim fabrikasında çalıştığı yönünde kafada soru işaretleri oluşur. Videonun zirve anı "Hatice hanım ben sorayım cevap verin susun, bir daha sorayım" kısmıdır..



9-Kimden ötürü: Tamam videoda şiddet var, hatta bir asimilasyon var da bir kız neden bir erkek için bir başka kızı döver, daha ötesi neden bunu videoya kaydeder ve neden internete salar. Videoda Mazlum rolünü oynayan Ayşe, onu kum torbası olarak kullanan Suzi ve Suzi'nin haklarını koruduğu Yılmaz görülür. Arada Suzi'nin arkadaşı isimsiz kameraman ve ortama telefonla bağlanan Şükriye de dahil olur. Videonun zirve anını ben seçemedim ama Suzi adlı kızımızın her lafı 2 kere tekrarlayıp ikincisinde çakması ve bunu istikrarlı biçimde yapmasının üzerinde durmak gerekir. Tek bildiğim bu videoyu izleyen Yılmaz'ın malum organı arşa değmiştir. Benim için 2 kız böyle kavga etse benimki de değer.



8-Kaan Yakuphanoğullarından: Bu videoyu başka tarif edecek başlık bulamadım. Hani ortaokul lisede sınıfın en çalışkan, inek öğrencisi birilerine bir şey anlatırken gelip arkadan ensesini tokatlarsınız da o her zamanki naif kişiliğiyle bir şaşkınlık ifadesi sergiler, arkasına bakar "ya yapmayın yaaa" diye isyan eder ya. Ben bu videoda birerbir onu görüyorum. Özellikle "Dağlık Karabağ bölgesinin başkenti Step........(noluyor lan)....Stepanakert....(arkaya bakış)" bölümü kahkahaların patlatıldığı andır.



7-Ana Messi Laaa
: Messi gören Türk ne yapar? İşte bu sorunun cevabıdır bu video. Türk insanının yıldız futbolcuya bakışını 1 buçuk dakikada yansıtır. Önce delirme, sonra şaşkınlık, sonra şebekleşme en sonunda da kötüleme. Normalde 2-3 sezonluk süreci bu gençler 90 saniyeye sığdırmıştır. Videonun kopuş anları, 30. saniyedeki tiz sesli "Messiieieie" haykırışı ve Messi gaza bastıktan sonra arkasından yapılan "arabası da eskiiiii" muhabbetidir. Bir de Messi yerine "mesiiii" diyen kız var.



6-Bitir demediniz mi lan?: Bunu da çok fazla açıklamaya gerek yok. Sanırım spor spikerleriyle ilgili en fazla güldüğüm video budur. Güntekin Onay'ın "ne dedim ulan ben?" bakışı, Rıdvan Dilmen'e dönüşü, sırıtışı, Rıdvan Dilmen'in de tebessümle lafa başlayışı. Özellikşe 14. saniyedeki How I Met Your Mother misali gözlerle konuşma nefis...Evet Engin hocaaa...



5-Nihat Doğan ve 200 bin kişilik Ordusu
: Bu listeyi yaparken video seçmeye değil, en çok, Nihat Doğan'ı sadece 1 videoyla sokmaya çalışırken zorlandım. Zira kendisinin meşhur "biz bu milletin kedisine de aşığız köpeğine de aşığız" videosu da zirveye oynardı. Ama 6 dakika 13 saniye süren bu şaheser bence hitabet sanatında yepyeni çığırlar açmıştır. Nitekim bu videoda Nihat Doğan stüdoydaki seyircilerin hiçbirisinin anlamadığı bir tek kendisinin anladığı nice laflara imza atar. Zirve anı bana göre "nooooldu (yavşak bir ses tonuyla) İbrahim abi İbrahim mi oldu (ciddileşerek) bakııııııın" ve 2:29'daki "ben böyle kolpalara...bizzzoooooo" bölümleridir. Ruhları diz çöktüren bir videodur. Face-to-face izlenebilir. Bu videodan sonra tek düşündüğüm, bu adamın bayramda küçükken iyi harçlık topladığıdır. 200 bin kişi lan. Herkes 1 milyon verse. 200 milyar...çüş...



4-Volkan yapma: Euro 2008. Türkiye-Çek Cumhuriyeti. Rıdvan Dilmen'in tüm diyalogunu yazıyorum. Ofsayt ofsayt ya...Yapmayın yapmayın yapmayın.... yapmayın be...aut çıkar çıkar çıkar çıkar Sabri...aferim aut...eyvah eyvah Volkan yapma kırmızı kart yapma Volkan ya...zaten öyle bi attı ki oyuncu yapma....OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ HAKKIMIZ DA DOLDUAAAA...oyuncu hakkı değğğğ....doldu muu.....yapmaaaaa...gitti köller kullandı bunu zaten...yapma...



3-Beyblade Sabri
: Bu listedeki tüm videolardan farklı bir yeri vardır Uçan Adam Sabri'nin. Zira kendisi ününü Amerika'ya kadar yaymış Jay Leno şova bile çıkmıştır. Bu videoyu anlatmaya kelimeler yetmez. Kısaca "Bir Gün Herkes 15 dakikalığına havada duracak" demek lazım. Bu videonun bence çok konuşulmayan yarılma noktası, 21. yüzyıl Mary Poppins'i Esra Ceyhan'ın uçma ve yuvarlanmadan sonra verdiği "Sabri Bey ne yapıyosunuz?" tepkisidir...Uçuyor lan adam daha ne yapacak.



2-Okuyom Ben Ya: Bu listenin zirvesine oturacak isim daha yazıyı yazmaya başladığımda belliydi ama Hacıhüsrev Baskını çok zorladı tepeyi itiraf edeyim. Bu videoyu ilk izlediğimden bu yana her gün 15 defa izlesem, her seferinde aynı şekilde gülerdim sanırım. Videonun yıldızı bellidir tabii. Büyük ihtimal aşırı çekmekten kafası 1 milyon olmuş ve pencereden karnesini göstererek okuduğunu belirten arkadaştır. Kendisinin özellikle birbiriyle alakasız 3 cümleyi sıraladığı bölüm müthiştir. "Okuyom ben ya nasıl bağırıyosunuz.....yeni kalktık....babam cezaevinde benim yaaaa"...Bir ara böyle bir tişört yaptırıp bütün okul ve üniversitelerin kapısında satmayı düşünüyorum. "OKUYOM BEN YAAA"



1-Bülent Başgaaaan: Sanırım sadece Türkiye sınırları içinde geçen değil, tüm internet aleminde gördüğüm en komik video budur. Bambaşka bir şeydir bu video. Sadece 30 saniye sürer ama 30 takla attırır adama. Kadrajın solundan, karların üzerinde kayarak gelen adam, Bülent Uygun'un "laylaylay" diye zıplayan adama takılması, söz konusu taraftarın sağ kadrajdan çıkıp gözden kaybolması, ardından Bülent Uygun'un önünde diz çöküp hizmet vermek isteyen taraftar, arkadan gelen diğerleri, ilk girişi yapan adamın tekrar peydah olması, olaylara müdahale etmek isteyen sarı yelekli güvenlik görevlisinin çaresizce debelenmesi ve sonunda bu taraftar grubunun bir hortum gibi Bülent Uygun ve görevliyi arasına katıp gözden kaybolması. Youtube'daki yorumda dendiği gibi, 100 kere kurgulasan böyle bir video olmaz sanırım.

43 yorum:

SirEvo dedi ki...

10 numaralı videodaki talihsiz danışmanı geçenlerde Türk Malı'nda gördüm şans eseri zap yaparken. Abimiz bizim başroldekilerin talihsiz komşularını canlandıranlardan bayanın bankadaki müdürüne hayat vermiş. :)

AbSurDMaN dedi ki...

Ahahahah of ya yine deli gibi güldüm :D Hepsi de mi ezberimde olur arkadaş.. O değil de top 100 yapmak lazım aslında, materyal çok.

Adsız dedi ki...

videoları ben neden göremiyorum?

unknown dedi ki...

top 10 yetmez aslında daha o kadar video var ki :D

Adsız dedi ki...

son dönemin trend'i apaçiler var bide... bu da bu trendde son noktadır heralde ;
http://www.facebook.com/#!/video/video.php?v=1377429287242

Kalau dedi ki...

tülayda bu listede olmalıydı)) De videoları bende göremyorum, sorun bende sandım ama bi kiş daha aynı yorumu yapmış

Gökçe dedi ki...

Abi 9 numara cok kotu, sen de soylemissin gerci ama cok rahatsiz edici...

Saygilar...

Adsız dedi ki...

Ahmet abiyi aradı gözler

Efe Ekin Erol dedi ki...

Artiz ne arar la bazarda,ilk 10'u hakediyor bence..

Spooky dedi ki...

Güntekin onay'ın videosunda ses osman sakallıoğlu'nun

Adsız dedi ki...

bitir demediniz mi lan diyen osman sakallıoğlu

berthelemy dedi ki...

press tv'ye türban hakkında röportaj veren abi de olmalıydı mutlaka.

"çok iyi de oldu çok da güzel iyi oldu taammı"

bir de sapkın ufo tarikatına mensup kastamonulu amca var. artis ne arar la bazarda var. megafon olayı var off durmalıyım malzeme çok.

bu arada messi videosundaki arkadaşlarımın videonun yayılmasından memnun olmadıklarını da belirteyim.

Emrah D dedi ki...

simdiye kadar soylenmedigine sasirdim, ahmet abinin tekel bayisini alamo kalesi gibi savunmasi kesinlikle burada yer almaliydi. ilk izledigimde o kadar guldum ki kalp ritmim bozuldu olecegim sandim.

canoğlan dedi ki...

"artiz ne arar la bazarda."
"herkesin bi popisi var."
"kimi o şekil giyinir kimi şu şekil giyinir."

bu 3 video top 10 gülmekten ağlatan'a adayım :)

tropenpflanze dedi ki...

http://www.youtube.com/watch?v=UvwEvDM7UAs

Türban Roportaj da kesinlikle ilk 3ü zorlayacak videolardandır. Ama çok güzel bi derleme olmuş. Teşekkürler..

yunus dedi ki...

tekel savaşı ve beyin bedava videoları bu listede olmayı hakediyordu...:)

anial dedi ki...

lütfen yanlış olmasın. şukufe'dir o şükriye değil :)

ibrahim dedi ki...

su blogdan tek sikayetim hic bir videoyu görememektir arkadas...hayır youtube yüzünden diycem ama yurtdisindayken de denedim, yine aynı.. bosluk uzerine bir suru yorum okuyorum.. bosluga bos bos bakiyorum.

devlet bize yardım etsin.

her boku bilen adam dedi ki...

"artiz ne arar lan bazarda" ve "kardeş ne diyorsun sen" videolarının olmaması "flying dutchman top 10"ları adına kara bir lekedir.

şu an resmen hayal kırıklığı içindeyim.

bana sakın "blog kişisel bir olay ben bu şegıl liste yaparım o blogçu bu şekıl şu şekıl..ha kimsenin kimseye karışmaya hakkı yok özgürlüğü bidir..artis videosuna gelince de artis ne arar la daçmen'de" diye sevimli açıklamalar da yapmaya çalışma.

bu bir utanç tablosudur.

inanamadım..inanamadım....

daydreamer dedi ki...

istanbul'un gerçek fatihi kenan komutanın da ilk 10da yeri vardır.

Deniz Aytekin dedi ki...

http://www.youtube.com/watch?v=gE8PSaEs-4Q

Onur dedi ki...

yaa vidyolar gözükmüyo linkleri atsa biri mümkün mü

organic soap dedi ki...

artiz bazar,
kardeş ne diyosun sen,
istanbulun gerçekt fatihi,
ray malifalitiko,

kesinlikle olması gerekenler.

Adsız dedi ki...

ara kazan programında cevabı "yaraamın başı" diye veren adam, kardeş ne diyosun sen, artiz, sıçan araba... çok var top 10 değil 100 yapılsa o niye konmamış, bu niye yok diye coşan çıkar

semioticus (shelbyl) dedi ki...

O kadar video arasindan sece sece 9 numarayi sectin ha Dutchman? Yakismamis. Seni bir sinemaya zorla sokup sana sabahtan aksama kadar dublajli B filmi izlettirmek lazim zorla, gor o zaman komik videoyu!

Bir de Guntekin Onay'in bakisi "Ne dedim lan ben?" degil, "Ne dedi lan herif?" bakisidir. O ses Guntekin Onay'in sesi olamaz cunku.

Bu arada Sabri Bey cok onemli bir misyonu yerine getirmistir. Kendisini o programa niye cikardigi belli olmayan Esra Ceyhan'in televizyon kariyerini bitirmistir, oh olsundur. (http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=15806685)

Ortega dedi ki...

Şu listede 1 numero olarak "Bülent Başgaaaaaannn" videosunu görmeseydim FD blogun en sadık okurlarından biri olarak, hatta yanılmıyorsam bloga ilk yorum yapan kişiyi, yani beni kaybedecektin Daçmın. Daha da gelmezdim Davos'a.

PiRLi Kahlov dedi ki...

http://www.youtube.com/watch?v=prwFm3NBh5U

bu videonun olmadığını görmek üzüyor beni... Türkçeden türkçeye çeviri oldu bu ülkede ama videolarda yer bulamıyor kendine. Hatta türkçesi çevrilen daha iyi konuşuyor :)

lion's advocate dedi ki...

bu ibretlik :) paylaşımlar için eline sağlık. güzel derleme...

Unknown dedi ki...

turgay seren'li, ahmet cakar'li "ebenin .mi ali sami" efsanesi de bence bu listeyi hakediyor. oradaki duruslar, bakislar, toparlama calismalari son derece fantastik

nowanda dedi ki...

Videolar cidden görünmüyor ama yaw, Kaybolmayan vidyo piliz.ööle boş boş bakıyorum ben de vidyo olması gereken yerdeki boşluğa:(

voodoo girl dedi ki...

bülent başgaaan videosu çekirdek gibi bir de, açınca izleme sayısı minimum 5.

şu da var bu da var diyen arkadaşlardan ibretlik paylaşım olarak link talep ediyorum.

Mehmet Tuna dedi ki...

çok yoruma açık post olmuş FD :D

Seçimlerine saygım var, her biri çok gomik..

Black Pearl dedi ki...

2 numara cidden cok komik. Jay Leno bunu farketse kesin programına davet eder.

@ Onur, Ibrahim ve Sener
size komik buldugumun linkini veriyorum. bununla idare edin.
http://www.youtube.com/watch?v=TlikFd6K-3w&feature=player_embedded

@ her boku bilen adam
seni komik bulmadım.

Adsız dedi ki...

"artis ne arar la bazarda" videosu bir fenomendir, ilk sırada beklerken liste dışı kalması tuhaf geldi bana.
aynı şekilde "özgürlüğü bidir" videosu da efsanedir.
neyse sonuçta herkesin zevki farklı.

caven dedi ki...

crazy dance in kayseri de iyidir.ne iyisi ya bildiğin başyapıt, masterpiece ;)

SuMMaNuS dedi ki...

"İyi de oldu çok güzel iyi de oldum tamam mı ama arada bir fark kaldı." Press TV'ye röportaj veren abinin bu listeye alınmaması sebebiyle yasa girdim. Bence 8 numara ile gözü kapalı replace edilip direk 1 numaraya alınmalı. Ahanda linki;

http://www.youtube.com/watch?v=voltBLnHox0

"Okuyom ben ya" ile "Bülent başgaan" seçimleri yerinde olmuş. Bunun dışında Buca Gedizlilerin kopması listeye dahil edilebilirdi, özellikle şiddet(!) içeren 9. numara ile replace edilebilir o da.

Eyyorlamam bu kadar!

SuMMaNuS dedi ki...

Bu arada Buca Gedizlilerin de linkini verelim;

http://www.youtube.com/watch?v=34aQNMsuz94

efthio dedi ki...

tülay gönüllerin 1 numarasıdır
http://www.youtube.com/watch?v=vNpF8wnP_Kw

Adsız dedi ki...

benim favorim güzel insanımızın balık sevgisini tarif eden şu videodur.

http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/19421/schumaerin-donu-ve-balik-sevgisi

Uğur ! dedi ki...

Güntekin Onay'ın sürç-ü lisandan sonraki repliği enfesmiş

Ortega dedi ki...

"Bitir demediniz mi lan?" repliği Güntekin Onay'a değil, Osman Sakallıoğlu'na ait diye biliyorum.

Uğur ! dedi ki...

Ahada bunu yeni görmüş bulunuyorum.
http://www.youtube.com/watch?v=hT_8kp0Hwx4&NR=1
Nihat doğan'ın iki günde sevdalısı oldum. Nihat kolik oldum,

Adsız dedi ki...

Futbolu biraz takip eden herkes 'bitir demediniz mi lan' sesinin Güntekin'e değil,bir vakitler ntv bünyesinden çalışan ve daha çok basketbol maçları anlatan Osman Sakallıoğlu'na ait olduğunu bilir.bari siz yapmayın...