3 Haziran 2010 Perşembe

EREDIVISIE'NİN MİLLİLERİ
















Kesin kadrolar belli olduğuna göre Hollanda Ligi'nden Dünya Kupası'na giden oyuncuların listesini de verelim. Sayı 34. En çok oyuncu veren takım 9 oyuncu ile Ajax. Tabii listeyi kariyeri boyunca Hollanda'dan geçmiş oyunculara uzatırsak liste kabarıklaşıyor. Gomes, Park, Honda, Lazovic, Kalou, Kanu ve daha nicesiyle. İlginç olan bu sezon küme düşen Sparta'dan 2 ismin bulunması. Hollanda'dan sonra en çok futbolcu verilen milli takım 4 oyuncuyla Danimarka.

Ajax: Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel, Demy de Zeeuw (Hollanda), Nicolas Lodeiro, Luis Suárez (Uruguay), Eyong Enoh (Kamerun), Dennis Rommedahl, Christian Eriksen (Danimarka) ve Marko Pantelic (Sırbistan).

Twente: Sander Boschker (Hollanda), David Carney, Nikita Rukavytsya (Avustralya), Blaise Nkufo (İsviçre), Miroslav Stoch (Slovakya), Bernard Parker (Güney Afrika) ve Cheick Tioté (Fildişi)

AZ: Brett Holman (Avustralya), Héctor Moreno (Meksika), Simon Poulsen (Danimarka), Sergio Romero (Arjantin) ve Stijn Schaars (Hollanda)

PSV: Ibrahim Afellay, André Ooijer (Hollanda), Francisco Rodríguez ve Carlos Salcido (Meksika)

Feyenoord: Giovanni van Bronckhorst (Hollanda), Jon Dahl Tomasson (Danimarka)

Sparta: Dele Adeleye (Nijerya), Alexander Seliga (Slovenya)

FC Groningen: Tim Matavz (Slovenya), Thomas Envoldsen (Groningen)

NAC Breda: Matthew Amoah (Gana)

Michel Vorm (FC Utrecht)

Vitesse: Dalibor Stevanovic (Slovenya)

2 yorum:

Mert Kuyumcu dedi ki...

Merhaba,

1988 Amsterdam doğumlu Gregory van der Wiel'e dikkat! Nitekim http://mertkuyumcu.blogspot.com/2010/03/ajaxn-en-yenisi-gregory-van-der-wiel.html linkinden değerlendirmemi okuyabilirsin.

Bilgilendirmen için teşekkürler. Sevgiler.

Adsız dedi ki...

thomas envoldsen gröningen milli takımına gitmiş:)