3 Haziran 2010 Perşembe

HOLLANDA DÜNYA KUPASI ÜRÜNLERİ
















Hollandalılar her uluslararası turnuva olduğu gibi yine galeyana geldiler. Sokaklar, marketler, alışveriş merkezleri her yer turuncu. Hollanda'da milli takım dendi mi Ajax, PSV, Feyenord ve ötesi teferruattır. Örneğin bizde milli takım fanatik kulüp taraftarlarınca önemsenmeyen bir oluşumdur. Onlar için kendi takımları daha önemlidir. Ben de itiraf edeyim Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmasını hatta bir UEFA Kupası daha almasını milli takımın Dünya Kupası'nı kazanmasına yeğlerim. Ama Hollanda'da böyle değildir. Dünya Kupası dendi mi kulüp takımlarının davası ikinci plana atılır. Ülke 1 ay önceden maçların havasına girer, yani bizim gibi milli maçtan 1 gün önce transfer haberlerinden ancak sıranın gelmesi gibi bir durum yoktur. Eski maçlar, efsaneler anlatılır, bir dolu özel program yapılır, her gün kampa canlı bağlanılır vesaire...
























Bu dalganın bir başka çıkarımı da kupay özel ürünlerdir. Turuncu temalı kazaklar, tişörtler, ayakkabılar, balonlar, bayraklar, çoraplar, iç çamaşırları, barbekü (evet barbekü), bebek arabası, bebek bezi, terlik aklınıza gelebilecek ne varsa piyasaya sürülür. Birkaçını sergilemek lazım. Panini albümleri ve tişörtleri aldım daha çok. 3 örnek alacağım tişört tarafından. Birisi ilk olarak Euro 2008'de piyasaya sürülen aslan temalı tişört, diğeri alt tarafında futbolcuların kafalarının bulunduğu tişört ve son olarak bu kupanın Hollanda tarafındaki en eğlenceli icadı, Nuon firmasının piyasaya sürdüğü maç içinde sizin heyecanınızla doğru orantılı olarak turuncuya dönen tişört.














Mekanizma şöyle işliyor. 25 dereceden daha sıcak ortamda kumaş renk değiştiriyor ve turuncuya dönüyor. E maç sırasında da adrenalinin ve vücut sıcaklığının arttığı dikkate alınırsa bambaşka bir renkle içeri girip tribünleri turuncuya boyama şansınız var. Ürünle ilgili videoları şuradan izleyebilirsiniz. Bununla ilgili çok hoş da bir reklam var, ezeli rakip Almanya baz alınarak.



Tabii bunlarla beraber bir dolu kitap da piyasaya sürüldü. Tümünü almaya bütçenin yetmesi imkansız. Şimdilik aşağıdaki seti alabildik. Dünya Kupası tarihini, tüm detaylarıyla işleyen 6 kitaplık bir set içinde de 90 dakikalık bir DVD bulunuyor. Ama daha deli ürünler mevcut. Maalesef tümüne ulaşmak imkansız. Ben Hollanda'nın elenmesinin ardından oluşacak indirimle birkaçına daha çökmeyi düşünüyorum.



















Diğer ürünlere örnek olarak, snack stadyumu, pijama, barbekü, merdiven, bahçede portatif tribün, şemsiye sayılabilir.





8 yorum:

SirEvo dedi ki...

"Ülke 1 ay önceden maçların havasına girer, yani bizim gibi milli maçtan 1 gün önce transfer haberlerinden ancak sıranın gelmesi gibi bir durum yoktur. Eski maçlar, efsaneler anlatılır, bir dolu özel program yapılır, her gün kampa canlı bağlanılır vesaire..."

Belki de bizim de ihtiyacımız olan bu. Motive yok bir şey yok ancak maçtan 1-2 saat önce maç havasına giriyoruz.

Burak Eken dedi ki...

Hollanda tam bana göreymiş. Demek ki, bunca yıllık Hollanda sempatimin tek sebebi turuncu renk değilmiş.

SuMMaNuS dedi ki...

İtalya'da da benzer durum var denilebilir. Son birkaç haftadır kanallarda İtalya'nın eski Dünya Kupası maçları gösteriliyor, özellikle son kazanılanı. Eve zorla Sky Sports aldırtacaklar yalnız. Bir de iş ya da okul ya da başka sebeplerden ötürü gündüz maçlarını izleyemeyecekler için güzel bir haber, rip gruplarının bütün maçları full ripleyeceği söyleniyor.

Ayrıca panini albümü istiyorum :(

SirEvo dedi ki...

@SuMMaNuS
Olimpiyatlar vs genelde ripleniyor zati. :)

L dedi ki...

o 2. resimdeki panini albümünden buralarda da var ve çok pahalı çıkartma albümüne kıyasla. kimse de almıyodur sanırım.

D.A dedi ki...

@Flying Dutchman
bu tshirtü nasıl alabiliriz var mı bir bilgin?

Flying Dutchman dedi ki...

@D.A.

yazıda Nuon'un sitesinin linki var oradan sipariş vermek mümkün

Unknown dedi ki...

T-shirt super olaymis yaw. Ben kendime ve hanima aldim bir tane:)