19 Temmuz 2010 Pazartesi

EMIR BAJRAMI & VAGIF JAVADOV


















FC Twente'nin son yıllardaki başarılı transfer hamleleri onlara iyi bir gelir kazandırdı. Marko Arnautovic'i, Inter'deki 1 yıllık başarısız kira macerasının ardından açıklanmayan bir bedelle Werder Bremen'e sattılar ama resmi olmayan 6-7 milyonluk bir bonservis bedelinden bahsediliyor. Geçtiğimiz sezon başı Eljero Elia 9 milyon euroya transfer olmuştu Hamburg'a. Braafheid'ı da 2,5 milyon euroya Bayern'e gönderdiler. Nkufo'nun Seattle Sounders'a gidişi ile Ruiz'in yanına bir partner gerekiyordu. Red Bull Salzburg'un son 2 yılda patlama yapan adamı Marc Janko'ya 7 milyon euro ödediler ve hücum hattını oldukça güçlendirdiler. Ama benim dikkat çekmek istediğim 2 oyuncu bu hatta, Janko-Ruiz ikilisine alternatif olması açısından transfer edilmiş 2 futbolcu. 22 yaşındaki Kosova asıllı İsveçli Emir Bajrami ve 21 yaşındaki Azeri Vagif Javadov. Bu ikili aynı zamanda, bu sezonun sonunda Bryan Ruiz'in muhtemel yurt dışı transferi için, şimdiden önlem olarak kadroya katıldı.

Bajrami için Elfsborg'a 2,5 milyon euro ödedi Joop Munsterman'ın kulübü. 4 yıllık bir anlaşma imzalandı. Futbolcu 3 kez İsveç milli takımının da formasını giydi ve orta sahanın solunda da görev yapabiiyor. Ama beni asıl şaşırtan Javadov transferi oldu (resimde başkan Munsterman'la imza töreninde) . CSKA Moskova altyapısından yetiştikten sonra 18 yaşında, ülkesi takımlarından FK Qarabağ'a geldi Javadov. 4 sezondur takımın değişmez oyuncularındandı. Henüz 21 yaşında olmasına rağmen 26 kez A milli takımın formasını giydi. 2009'da ülkesinde yılın futbolcusu seçildi. Bu performans açıklanmayan bir bedelle Twente'nin yolunu tutmasını sağladı. Şimdilik hazırlık maçlarında üst düzey bir performans sergiliyor. 5 gol attı. Janko ve Ruiz'e iyi bir alternatif yaratacağı kesin. Twente Şampiyonlar Ligi gruplarına doğrudan kalıyor. 2 sezonluk istikrarlı McClaren döneminden sonra Belçikalı eski "kedi yutmuş kaleci" Michel Preud'homme'un işi zor görünüyor.

1 yorum:

hashimov dedi ki...

Geçen sene qarabağ uefada 2 tur atladı hatta sürpriz yaparak ilk turda rosenborgu eledi..play offda da twente ile eşleşti..twenteye elenmişti..Vaqif o zamanlar dikkatini çekmişti twentenin..gerçekten de hızlı teknik bir oyuncu..almanya azerbaycan maçı sonrası löw onun için bundesligada rahatlıkla oynar demişti..Azerbaycan basınındaki haberlere göre sanırım 500.000 euroya transfer olmuş..Bu arada qarabag en iyi oyuncusunu vermesine rağmen yine iki tur atlamış gibi (ikinci tur ilk maçını deplasmanda 2-1 aldığını düşünerek)