11 Temmuz 2010 Pazar

FİNAL GÜNÜ
























Müstakbel Hollanda Prensesi Amalia Vuvuzela'yı öttürüyor. İspanya farklı kazanır diyenlere, 3.lük maçı benim için daha önemli diye ortaya dökülenlere, Ahtapot Paul'a karşı sahada Portakallar. Tarihi değiştirmek ve bir devri kapatmak için. Şu anda Hollanda'da insanı isyan ettiren sıcak günlerin ardından bardaktan boşanırcasına yağmur yağıyor ülkeye. Neyin habercisi olduğunu çok yakında anlayacağız. Sözlerin bittiği, duyguların konuştuğu gün....Yarın bu ülke sonuç ne olursa olsun "yıkılmış" olarak uyanacak, orası kesin...Göreceğiz...

Birkaç not:

-Sekizinci kez Dünya Kupası finalinde 2 Avrupa takımı karşı karşıya. Daha önce de 1934, 1938, 1954, 1966, 1974, 1982 ve 200'da aynı durum tekrarlanmıştı.

-Kupayı bugüne kadar 9'ar kez Avrupa ve Güney Amerika takımları kazandılar. 1962-2006 arasında da kupayı nöbetleşe devraldılar. Her kupada değişmek üzere.

-Kupa tarihinde finalin golsüz bittiği tek örnek var. 1994 Dünya Kupası finali. Brezilya penaltılarda gülmüştü.

-Bugüne kadarki 18 Dünya Kupası finalinde toplam 69 gol atıldı. Bu neredeyse 4 gollük bir ortalama demek (3,88). En gollü final 1958'deki Brezilya-İsveç finali. Sambacılar 5-2 kazanmıştı.

-Şu ana dek sadece 2 Dünya Kupası galibi penaltılarla belirlendi. 1994 (Brezilya) ve 2006 (İtalya).

-Finallerdeki en hızlı gol, Johan Neeskens'in 1974'te Batı Almanya kalesine gönderdiği penaltı. 2. dakikada gelmişti gol.

-18 finalin 8'inde maçın ilk çeyreğinde gol kaydedildi. Sadece 2 finalde seyirciler gol görmek için son 15 dakikayı beklediler. 1934 ve 1990 finalleri.

-Bugünkü final, Brezilya, (Batı) Almanya, İtalya, Arjantin'den herhangi birisinin olmadığı ilk final olacak ve sekizinci farklı şampiyonu karşımıza çıkaracak.

Son olarak 2 takımın bugüne kadar aralarında oynadıkları maçların raporu.

OS: Olimpiyatlar, Oefen: Hazırlık maçı, EK-Kw: Avrupa Şampiyonası Elemeleri,

6 yorum:

AbSurDMaN dedi ki...

Futbolun adaleti varsa bugün yıllardır futbolda ekmeği yenilen ülkenin yanında olur! Hup Holland Hup!

Sosyal_FB dedi ki...

Kalbimiz İspanya ile.

Fuzzy Logic dedi ki...

ah hollanda sen almanya'ya bi denk gelecektin ki su yari finallerde.. her zamanki tarife olacakti ama napcan iste. Haydi ispanya diyorz

Black Pearl dedi ki...

Canarinocuğum yazdığını okumamış farzediyorum.

Niye İspanya????

Adam dedi ki...

y viva España!
Şu unutulmaz takıma bir dünya kupası yakışır.

Adsız dedi ki...

seni ilk defa bu kadar fanatik (taraflı) görüyorum fd. giriş paragrafından fontun rengine kadar, ama o kadar da olsun.

bana kalırsa, ispanya kazansa bile hollanda da kazanmış olacak biraz. zira ispanya hollanda'nın keşfettiği ve 70'lerden bu yana oynadığı futbola yakın bir futbol oynuyor. kısacası ya hollanda ya da hollanda'nın reputasyonu kazanacak bu kupayı.