8 Temmuz 2010 Perşembe

FLYING DUTCHMAN'IN SEYİR DEFTERİ-40




















Dünya Kupası'nda bugüne kadar, ilk onbirde aynı takımdan en fazla oyuncunun yer aldığı anlar 1970 ve 1986 turnuvalarıdır. 1970 Dünya Kupası'nda Uruguay'ın İtalya ile grupta 0-0 berabere kaldığı maçta Nacional'den tam 8 oyuncu ilk onbirdedir (Atilio Ancheta, Ignacio Ubiñas, Julio-Montero Castillo, Juan Mujica, Luis Cubilla, Victor Esparrago, Ildo Maneiro ve Ruben Bareño). 1986'da da Sovyetler Birliği grup maçlarında Macaristan'ı 6-0 mağlup ettiğinde sahada yine Dynamo Kiev'den 8 oyuncu bulundurmaktadır (Vladimir Bessonov, Anatoly Demianenko, Oleg Kuznetsov, Vasili Rats, Ivan Yaremchuk, Pavlo Yakovenko, Aleksandr Zavarov, Igor Belanov).

2010 Dünya Kupası'nda dün akşam Almanya karşısına 7 Barcelona'lı oyuncu ile çıkan İspanya bu rekora yaklaşmıştır (Gerard Piqué, Carles Puyol, Andrés Iniesta, Xavi, Sergio Busquets, David Villa ve Pedro). Ancak İspanya, finaldeki Hollanda maçına aynı onbirle çıkarsa Dünya Kupası finaline özgü "6 aynı takım oyuncusu" rekorunu kıracaktır. Zira 1974'te Batı Almanya, Hollanda karşısına Bayern Munich forması giyen (Sepp Maier, Paul Breitner, Hans-Georg Schwarzenbeck, Franz Beckenbauer, Gerd Müller ve Uli Hoeness), 1982'de de İtalya, Batı Almanya karşısına Juventus forması giyen (Dino Zoff, Antonio Cabrini, Claudio Gentile, Gaetano Scirea, Marco Tardelli ve Paolo Rossi) 6'şar oyuncu ile çıkmıştır.

Not: Casillas'ın sakatlanıp kaleye kadrodaki son Barcelonalı Victor Valdes'in geçmesi halinde İspanyollar hem final rekorunu kıracak hem de tüm kupa rekorunu egale edecektir.

Seyir Defteri

3 yorum:

Asli dedi ki...

Casillas'ın sakatlanması mı? Aman diyeyim, kupa izleyen kadınların gözdesi. Kupayı kaldıracak adam. Nçnçnç.

voodoo girl dedi ki...

böyle totemlere hiç gerek yok 'casillas sakatlanırsa' falan. takımınıza güveniyorsanız bırakınız bu haliyle yensinler ispanya'yı :)

voodoo girl dedi ki...

bu aralar yorumlara bakmıyorum hiç ama herhalde gerizekalılar dadandı yine savunma duvarları yükselmiş. alenen geyik yapıyorum ciddi ciddi açıklamalı cevap veriyorsunuz mr dutchman, sizin de başınıza hollanda'nın final oynayacak olması heyecanı geçti sanıyorum.