12 Temmuz 2010 Pazartesi

HOLLANDA ÇİLİNGİRİ INIESTA





2 sezon önce kenarda bir Hollandalı vardı. Chelsea Barcelona'ya karşı kaleyi savunuyordu. 90'da kilidi açan Iniesta oldu. 2 yıl sonra Iniesta yine maçın sonunda kilit açtığında bu sefer tek bir Hollandalı'nın değil tüm ulusun hayallerini yıkmıştı. O, kader arkadaşı Xavi ve finalle ilgili her şey ile ilgili öğleden sonra bir şeyler karalayacağız.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

total futbol bu sefer kazandı.

)-( Asabi BalıK )-( dedi ki...

Son yıllarda bu denli dominant, klas, rahat, dalga geçer bir edayla oynanan bir oyun görmemiştim. Dün maç yerine Iniesta'yı izledim. 120 dk. show yaptı.

UçanTekme dedi ki...

bir tarafta puyolun tüm çabasına ve de sarılmasına rağmen yoluna devam eden boğa gibi güçlü, ama en önemlisi işi artistliğe vurmayan, kendini yere bırakmayan adam gibi bir adam robben. halbuki adam sana arkadan sarılmış, bırak kendini yere, çat puyol-kırmızı kart. kendisi de pişman oldu mu acaba, sormak isterdim.

diğer yanda da omzunda el hisseder hissetmez bizim arif erdem edasıyla kendisini yere bırakıp ikinci sarıdan adam attıran, biraz sonrasında çizgi kenarında hiç bir şey yokken yine harika oyunculuğuyla kendisini yere atan ve bir sarı kart daha yaptıran iniesta. arife onca laf edenler dün olanlara ne derler acaba? iniestanın futbolculuğuna lafım yok ama hal-tavırlar bu kadar da traştan olmaz ki be. o pozisyonlardan sonra kendi kendime dediymdim zaten, ulan bu adam bir de gol atar, külliyen kahraman olur diye.

neymiş işte, profesyonel futbolcu. yok arkadaş, ben tony adamstan dirseği yiyip ardından sırtına vuran hagiyi, kızkardeşine, anasına söven materazziye kafayı koyan zidane ı seviyorum, ne işim var iniestayla falan, boş işler.

bütün hollanda takımını geçtim ama bu robben'in kupaya uzanmasını çok isterdim. büyük futbolcu, zidane dan beri o tipte bir hayranlığı duyduğum adam yoktu. ah o golleri de kaçırmasaydın. ama casillas da iyi kaleci be.

her neyse, adamsın robben. hayranınız.

Ku.Ba dedi ki...

O bu degil de, su reklamin guzelligine bakar misiniz?

http://www.dumpert.nl/mediabase/1036301/aa0cf17e/schermpje_kapot.html

(malum firmanin onceki reklamlarini taniyanlar espiriyi anlayacaklardir)

Ghetto Ultras Tribune Group dedi ki...

İspanya Almanya'yı yenerken bu blogda ve her basında yazıldığı gibi göze hoş gelen onurlu güzel bir futbol oynadı o eski panzerlerden ziyade modern futbolu ile keyif verdi oysa portakallar sert ve acımasız futbolları bence en az 3 kırmızıyı hakedip birde utanmadan hakeme çemkirmeleri ile turnuvanın rezilidirler. Sen ilerde Robben ile inci arayacağına top oynayacaktın çilingir kapanan kapıda açılır kapanmayıp kafa tutacaksın sen finale gelmişsin. Neyse total futbolla sevilen portakallar bence seyircinin %80i tarafından antipatik geliyordu baktım az ada basınına falan hollanda bu karizmayı kolay toparlayamaz.

İsim dedi ki...

Hollanda kupayı alsaydı Rinus Michels mezarında ters dönerdi.
Olmaz olsun böyle Hollanda Şampiyonluğu.