2 Temmuz 2010 Cuma

INDICA



















Female-fronted band'den daha iyisi ne olabilir. Chick-band. Ama evdeki hesap çarşıdaki sarışına uymuyor. Finlandiyalı rock grubu Indica da böyle bir grup işte. Çok açık söyleyeyim Almora'nın ilk albümlerindeki, adını unuttuğum arkadaştan beri bu kadar kötü bir vokal görmemiştim onu yazalım bir kenara. Bu chick-bandlerin şöyle bir özelliği var. Her yerde bas bas "bizi müziğimizle yargılayın" diye bağırıyorlar ama gel gör ki videolarda sürekli bir "biz hem rock yapıyoruz hem de çok tatlıyız bakıııın" modundalar. O kararsızlıkta da ucube işler ortaya çıkıyor. Nightwish'in peşinde dolanmışlar geçen sene turnede. Nightwish'in klavyecisi ve beyni Tuomas Hulopainen de son albümün prodüktörlüğünü üstlenmiş. Albüm 1 hafta önce çıktı. A Way Away. Hollanda'nın güzide heavy dergisi Ardschok albüme 80/100 vermiş. Dinlemek lazım. Dutchman yarım saattir itin şeyine soktun grubu affedersin niye yazdın o zaman diye soracak olursanız, valla yazıya belki güzel bir şey çıkmıştır ortaya diye dinleyerek başlamıştım. Böyle olacağını ben nerden bileyim.

Grup Johanna "Jonsu" Salomaa, Heini, Sirkku, Jeny ve Laura ismindeki üyelerden oluşuyor. Resmi sitelerinde ilginç bir varyeteye girişmişler. "Biyografi" bölümüne tıkladığınızda her üye sizi kısa bir videoyla karşılıyor. Saç renginde "Red today, gray tomorrow", "Super-Blond" gibi en sevilen kitapta "KAMASUTRA" gibi ibareler göreceksiniz. Bir tanesi de ilk aldığı albüme, "Michael Jackson'ın bir albümü" demiş...Ulen insan ilk aldığı albümü hatırlamaz mı?

Son tahlilde...Son albüm biraz eli yüzü düzgün gibi duruyor. Precious Dark güzel şarkı. Ama öncekiler için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim. Bu tür yazıların en klişe, içi boş cümlesiyle bitireyim..."Türün meraklıları arşive katabilir"....

1 yorum:

Korkut Ali Ferah dedi ki...

Boluspor bu sene gercekten basarılı bir transfer politikası yapıyor.Teknik direktölük icin levent eris tercihi başlı başına bir artı oldu.Giresunspor'un ilk 6'yı kılpayı kacırmasında büyük pay sahibi olan iki stoperi'nin (Özgür Bayer-Gencer Cansev)takıma kazandırılmasının yanında,yine gecen sene bank asya 1.liginin belki de en iyi yabancı oyuncusu olan Fabiano Oliveira'ya imza attıran Boluspor transfer komitesini tebrik etmek gerekir.Boluspor yaptığı bu yerinde hamlelerle Superlige şimdiden gözkırpıyor..