15 Temmuz 2010 Perşembe

JIMMY, ARTIK JUMPMA ARKADAŞIM


















Şu futbol dünyasında bu adamı sevmeyen bir tek ben var mıyım diye düşünmeye başladım. Oldum olası bu sahaya atlamacıları sevmemişimdir, amacı ister futbolcuya bıçak saplamak, ister bacağına sarılmak, ister kendi şahsi şovunu yapmak olsun. Bu şahsi şov işi Jaume Marquet i Cot isimli arkadaşta had safhada. Ha "ya Dutchman sahaya atlayan adam futbolun birlik beraberliğini sağlamak için atlamayacak, tabii ki şahsi şovunu yapmak için atlayacak" diyecekleri anlıyorum. Hoş siz bir slogan veya bir felsefeyi duyurmak için de bir müsabaka alanına atlayabilirsiniz. Ama bu arkadaşın üzerindeki "Jimmy Jump Against Racism" tişörtü tam bir popülist reklam örneğin. Zaten, 36 yaşına gelmiş bu arkadaşın ne gibi bir hayat felsefesi var bilemiyorum. Resmi bir sitesi de var zatın, finalde kupaya dokunamadan alaşağı edilmesinden sonra siteye yerlerde süründüğü ve tavuk gibi sahadan çıkarıldığı resimleri değil de (doğal olarak) kupaya şapkayla yaklaşabildiği bir aldatıcı resim koyup tepesine de "Jimmy champion of the world" yazmış. Çok ucuz be...Sitesinde "felsefe" diye bir bölüm var. Amacı sadece insanları güldürmek için sahaya zıplamakmış. Beni Ege Tv'yi basan Karşıyakalı taraftarlardan daha fazla güldürmüyor söyleyeyim.

Buradan kendisine sesleniyorum, (Turgay Şeren'in Galatasaray hocalarına "Bak sevgili Gerets" şeklinde yazı yazması gibi oldu ama), Jaime kardeşim Euro 2016 bize verilmediğine dua et. Zira sen kendini böyle bir şeyi Türkiye'de yapmaya kalktığında kendini çevik otobüsünde bulabilir, yediğin dayakla bir daha sahaya zıplamayı bırak evinin yatak odasındaki yatağa bile zıplayamazdın ama ucuz kurtuldun. Bir gün ters birisine rastlayacaksın, 200 dolar cezayla yırtamayacaksın, sağlığın için söylüyorum benden tavsiye.

5 yorum:

Black Pearl dedi ki...

senden Guti ile alakali da komik bir çagrisimli cümle bekledik sayin Dutchman

anezka dedi ki...

zaten şöle bir beyanatı var arkadaşın

"atatürk olimpiyat stadı’ndaki şampiyonlar ligi finali için geldim ülkenize... sultanahmet camii ve ayasofya müzesi muhteşemdi. eminönü’nde arkadaşlar edindim. ama türkiye’de korktum. hapse düşersen içeride papa’ya ateş eden adam var. (mehmet ali ağca’yı kastediyor)"

Frapppedaki dedi ki...

36 yasindaki bir adam icin gayet guzel bir hayat felsefesi :)

Maslow dedi ki...

birde sahaya inip gol olan aklıevvel seyirci modeli varki bence futbolcunun bacağına sarılanlardan sonra en antipatiğidir.

Adsız dedi ki...

sığırca. kolay ünlü olma yöntemi.