3 Temmuz 2010 Cumartesi

JOHANNESBURG PANTERİ-2




















Luis Suarez: Başka seçeneğim yoktu, Tanrı'nın Eli bugün bendeydi.

Oscar Tabarez: Suarez oyundan atıldı, bir de penaltı cezası aldık, daha ne olsun, Gyan'ın pnaltıyı kaçıracağını bilemezdik (Suarez'in sportmenlik dışı davrandığı iddiaları üzerine)

Bu arada FIFA Luis Suarez'e, 1 yerine 2 maç ceza vermeyi gündemine aldı. Gerekçe "sportmenlik dışı hareket" ama tabii asıl gerekçe Afrika'nın ağzına bir parmak bal çalmak. Blatter ve ekibinin kupayı sabote eden eylemleri sürüyor.

17 yorum:

guy fawkes dedi ki...

postmodern hırsızlık suarez'in yaptığı

SinnFein dedi ki...

Bu çok tartışılan bir konu ama bence tartışmak biraz abes sanki..

Adam zaten elle oynadığı için kırmızı kart görüyor, ayrıca takımı lehine penaltı çalınıyor ceza olarak daha ne verilebilirki?
Henry'nin eliyle attığı golle karşılaştırılıyor. Orada Henry eliyle kendine avantaj sağladı ama bunun karşılığında ne bir ceza gördü, ne takımına extra bir ceza oldu. Aksine bu sayede Fransa ödül aldı!

Suarez'in yaptığı çok normaldir ve zaten istemesen bile refleksle böyle bir harekette bulanabilirsin...

guy fawkes dedi ki...

kazanmak için her şeyi mübah görmek ne kadar doğru. suarezin yaptığı etik mi? değil tabii ki. bu haraketi savunmak futbolun ruhuna karşı gelmektir. rakibin emeğini çalmaktır. kırmızı kart gördü ceza aldı daha ne olsun demek komikliktir. birisi suç işleyince ceza aldı daha ne olsun işte diyor musunuz? Hayır. Cezaların hafifliğinden bahsediyorsunuz sonrada.

Shareef dedi ki...

Nedir şu romantiklerin futbola ettiği.. Suarez harika bir iş yapmıştır takımı adına, golü önlemiştir ve cezasını fazlasıyla almıştır. Gyan atsa ne olacaktı.. Herkes kaçırdığı durumdan sonra konuşuyor..

Kaçan penaltı Gana'nın problemidir. Atsalardı kardeşim :D Romantikler başka yerde arasın dünya barışını :D

Adsız dedi ki...

uruguay haketmeden yarı finalde.Gana'nın hakkıydı.Onun yaptığı henry gibi ahlaki değil.NBU refleks diye geçiştirilemez

Prometheus dedi ki...

Suarez'in yaptığı hırsızlık değil, ne klasiğinden, ne moderninden, ne de postmoderninden.
Henry'in yaptığı hırsızlık. Karıştırmamak lazım...

Ku.Ba dedi ki...

Evet, İrlanda milliyetçisi ( ;) ) Sinnfein arkadaşımızın Henry karşılaştırması kesinlikle dikkate alınmalı.

delorean dedi ki...

Ya ne sportmenlik dışı hareketi bu yorumlar nerde türedi anlamak mümkün değil. Ne yapacaktı orda başka.120. dakika gol olsa maç bitecek.Tabi ki elle engelleyecekti.Cezasını çekti kırmızı kartı gördü.Daha ne konuşuluyo anlamıyorum

Tuncer YILDIZ dedi ki...

Oyunun kitabında "Elle oynamak çok ayıptır, elle oynayan üç vakte kadar taş olur." diye birşey yazmıyor. Penaltı ve kırmızı kart yeterli ceza, katran ve tüye bulayıp gezdirmeye gerek yok, en azından kural kitaba eklenene kadar.

Frapppedaki dedi ki...

hakem bunu da gormemis olsaydi Suarez`in bi itirazi olmazdi sanirim. o acidan Henry ile arasinda zerre fark yok aslinda. oyundan atilip penalti verilisi de yeter bir ceza degil. son dakikada aglara giden turu calmissin. penaltinin gol olacagi garanti mi? degil. tabi bir yandan da dusunmuyor degilim futbola bu kadar ahlak kurali sikistirmakla nereye varilir. cok buyutuyoruz sanki

semioticus (shelbyl) dedi ki...

Ahlak endiselerini anliyorum da, insanlar kendilerine su asagidaki 3 soruyu sorsunlar:

1 - Elenen Gana degil de, Fransa, Italya vb. bir takim olsa gene bu kadar ahlaki endise yasar miydiniz?

2 - Kaleciler ya da defanslar son adamlari dusurerek penalti kazandirinca gene "ahlak" endisesi yasiyor musunuz?

3 - Alpay Vlaovic'i dusurmeyip de Fair Play odulu alinca "O odulu alsin..." dediniz mi hic?

Adsız dedi ki...

suarez üzerinden yapılan tartışma, alpay'a adamı yere indirmedi diye verilen fair play ödülü kadar abes. ha o ödülle dalgasını geçmeyenler bahsedebilir fair playden filan.

Emre dedi ki...

2010 dünya kupasında gan'Yla çeyrek final oynuyoruz. maçın 120.dakikası ve maç 1-1. son atakta gananın topu volkan'ı geçip ağlarla buluşmak üzere arda, nihat ya da tuncay uçup elle çıkarıyorlar topu. gana penaltıyı kaçıyor ve seri penaltılarda yarı finale çıkıyoruz. tepki gösterilir miydi ? hiç sanmıyorum.

Radical Media dedi ki...

Gana takım olarak burada olmayı hak etmemişti. Sırbistan ve Avustralya maçlarında olanları kimse neden konuşmuyor ? Ayrıca kupaya Afrikadan çok fazla takım katılıyor zaten. 2 kontenjanın Asya ve Avrupaya kaydırılması gerekli bence.

onurkarakose dedi ki...

Bu pozisyonun neresine tepki veriliyor anlamakta gucluk cekiyorum. Ayrica, Suarez'in yaptigini 'profesyonellik' olarak da gormuyorum. Suarez, o pozisyonda yapmasi gerekeni yapmistir. O topu kesmese hata yapmis olacakti.

Romantizm iyidir, hostur ama fazlasi sinir bozuyor. Derbilerin reklamini yapmak icin taraflar hakkinda olmadik politik hikayeler uydurulan rekabetler mi dersin, 1966'da kural farkli oldugu halde sanki gol olmasi icin topun tumunun cizgiyi gecmesi gerektigini savunan alman lobisine kananlar mi dersin, fowler'in o penaltiyi aslinda gole cevirmis olmasi mi dersin...

Kisacasi evet, futbolu hikayeler icin seviyoruz. Ancak bu hikayelerin gercek olmasi kaydiyla...

CaRtMaNtR dedi ki...

Kuralları ihlal etmiş oyuncuya ceza verilmiş (hem kırmızı kart hemde penaltı) Gana fişi çekmek için fırsatı değerlendirememiş (bu arada Gyan'ın turnuva boyucna 10 numalarık tek forvet performansıda es geçilmesin). Hala o penaltı olmasa gol olurdu demek çok abes oluyor.

Aynı pozisyon Gana karşısında olsa onlarda muhtemelen gol yemektense penlatıyı tercih ederdi. Bu ahlaksızlıktan ziyade bence oyuncunun takımı için kendini feda etmesidir.

Bu ara İspanya - Paraguay maçındaki hakemde ayrıca evlere şenlikti.

AFO dedi ki...

Adamın yaptığı kural dışı bir hareket ve sonuçlarını göze alarak yaptı bunu. Sonuçta takımı 10 kişi kaldı ve rakip bir de penaltı kazandı. Arkadaşlar güldürmeyin kendinize, ne emeği, ne hırsızlığı? O dediğiniz eğer Suarez'in elle müdahalesi görülmemiş ve Gana'nın penaltısı verilmemiş olsaydı doğru olurdu. Adam yapılması gerekeni yaptı ve cezasını da gördü. O zaman faullü müdahalelere de tepki gösterin. Yok böyle bir mantık. Halı sahada hoş karşılanmaz böyle şeyler, Dünya Kupası'nda değil!