2 Temmuz 2010 Cuma

JOHANNESBURG PANTERİ

















Yarın Hollanda maçını ve sonrasını da ele alan bir şeyler yazarız şimdi keyfini çıkarma zamanı. Futbol neden güzel oyun bunun örneği olarak vereceğimiz maçlardan birisiydi işte günü kapatan maç. Uruguay'ın en önemli ikinci hücum adamı ve takımın bu maça çıkarken en çok gol atan futbolcusu son saniyede önce defans sonra kaleci rolüne soyundu ve maçı kurtardı. Sevinse mi üzülse mi? Takımını belki yarı finale taşıdı ama yıllardır forma giydiği ülkeye karşı forma giyemeyecek. Topu elle kurtardıktan sonra olay yerinden hakeme bakmadan uzaklaşması ve kartı gördüğünde "ben mi?" diye sorması da yarılma anı elbet.

Daha başlarken kim kaybederse kaybetsin yazık olacak bir maçtı. Ben 2 takımı da bu turnuvanın bize sunduğu nimetler olarak görüyorum. Tamam Gana'yı kaybettik ama öte yanda adeta izlerken sizi doyuran bir Forlan'dan mahrum kalacaktık. Futbol bu. 120'deki penaltı içeri girse, Gyan kahraman Suarez hedef adam olacaktı. Üst direk rolleri değiştirdi. Yarın tarihe geçecek 2 maç daha izleme dileğiyle.

Son bir not: İlk kez tamamını dinlediğim Uruguay milli marşı duyduğum en iyi milli marşlar sıralamasında Le Marseillaise'yi zorlar. Beethoven veya Mozart'ın elinden çıkmış gibi duruyor.

7 yorum:

müşkülpesent dedi ki...

brezilya ve şili milli marşı da çok güzeldir

yenal dedi ki...

120'deki penaltı girse neden Suarez hedef olacaktı ki? Yapılabilecek tek şeyi yapmadı mı zaten?

Adam dedi ki...

Gana'yı tutuyordum ben kaybetsin istemiyordum. Ama Forlan'ı da tutuyordum ve o da kaybetsin istemiyordum. Neticede epik bir mini final oldu benim gözümde. Ayrıca Gyan herşeye rağmen kahraman payesini haketmiştir.

aksilaz dedi ki...

"Hollanda bu maçı alsın, Amsterdam'da Verka Serduchka kıyafetiyle dolaşırım" demişliğiniz var.

Resimlerini isteriz :D

turhanatakan dedi ki...

ilk kez tamamını dinlediğim uruguay milli marşı duyduğum en iyi milli marş oldu bile.

cozker dedi ki...

hiçbir milli marş rus marşının yanına bile yaklaşamaz.. heybet fışkırıyor marşın her bi notasından :). ancak uruguay marşıda gerçekten iyiymiş..
umarım yarı finalde de devam eder uruguay'ın sindrella hikayesi..

sukullaci dedi ki...

bide elle çıkardıktan sonra kafasıyla vurmuş gibi yapması bitirdi beni.