7 Temmuz 2010 Çarşamba

REKORLARIN ADAMI

















Wesley Sneijder dün attığı golle gol sayısını 5'e çıkartıp krallık yarışında İspanyol David Villa'yı yakaladı. Ancak bunun dışında kırdığı rekorlar da var. Milli formayla toplamdaki 19. golüne ulaştı ve tüm zamanlar Hollanda golcüleri listesinde 10. sıradan listeye girdi. Robin van Persie ve 1933-40 yılları arasında 21 milli maçta 19 gol atmış Leen Vente'nin de 19 golü var ve Sneijder'la bu sırayı paylaşıyorlar. 5 gol daha atarsa (ki yaşı gereği mümkün görünüyor), Van Basten'in 24 golünü yakalayacak. Sneijder'ın bu 19 gole imza koyduğu 18 maçta Hollanda mağlup olmadı. Yani onun gol attığı maçlarda yenilgi yüzü görmüyorlar. Üstelik sadece 1 kez galibiyeti kaçırdılar. Toplamda 17 galibiyet 1 beraberlik var bu maçlarda. Sneijder'ın bu 19 golünün 7'si uluslararası turnuva finallerinde. Euro 2008'de de 2 gol kaydetmişti. Böylece bu alanda da Ruud van Nistelrooy'u yakalamış oldu. Bu listede de önünde 8 gollü Patrick Kluivert ile Johnny Rep ve 10 gollü Dennis Bergkamp. Yine belirtelim burada da zirveye tahminimize göre en geç Euro 2012'de oturacaktır.

Sneijder ayrıca kupada attığı 5 golle, herhangi bir Hollandalı futbolcunun bir Dünya Kupası'ndaki en yüksek gol performansını da egale etti. 1974'te Johan Neeskens, 1978'de Rob Rensenbrink 5'er gol atmışlardı. Ama Sneijder'ın bu dereceyi daha değerli yapan bir özelliği var. Hem Neeskens hem de Rensenbrink söz konusu kupalarda takımın penaltıcılarıydı. Ayrıca Sneijder üstüste 3 Dünya Kupası maçında gol atmış oldu dün akşam. Bunu daha önce başarmış 2 Hollandalı var sadece. 1974'te sırasıyla Doğu Almanya (2-0, 1 gol), Brezilya (2-0, 1 gol) ve Batı Almanya (1-2, 1 goal) ağlarını havalandıran Johan Neeskens ve 1994'te sırasıyla Fas (2-1, 1 gol), İrlanda (2-0, 1 gol) ve Brezilya'yı (2-3, 1 gol) avlayan Dennis Bergkamp .

8 yorum:

AbSurDMaN dedi ki...

Bu sezon onu izlemekten pek keyif aldık, umarım yeni sezon form olarak çaptan düşmez.

siriusjames dedi ki...

FD, aklıma takıldı. Üstüste 3 dünya kupasında gol attı demişsin. 2002'de oynadı mı Sneijder, 18 yaşındayken? 2003 yazıyor Vikipedi'de milli takım kariyerine. Acaba 3 uluslararası turnuvada olabilir mi?

Flying Dutchman dedi ki...

üstüste 3 Dünya Kupası'nda değil üstüste 3 Dünya Kupası maçında gol atmış oldu dedim...2010'daki 3 maçta üstüste..zaten izleyen cümlelere bakılırsa anlaşılacaktır..

siriusjames dedi ki...

Pardon Dutchman, dikkatsizlik olmuş :)

orion dedi ki...

Eğer yanlış görmediysem, dünkü maçta golden sonra "4 goals-6 matches" yazdı. Yayıncı kanal hata mı yaptı, yoksa Brezilya maçındaki golü Melo'ya mı yazdılar?

Flying Dutchman dedi ki...

yayıncı kuruluşta hata var, hollandalı spiker belirtti...

ha ama ben o golün Sneijder'a yazılmasını hafiften saçmalık olarak görüyorum o ayrı

Adsız dedi ki...

o gol melo'ya yazılmalı. adam bariz bir şekilde hem julio cesar'ı engelledi hem de kafayla topu içeri soktu.

ondskan dedi ki...

hocam mickey 3d nün johnny rep adlı sarkısında adı gecen ünlü futbolcu johhny rep ile bi yazı yayınlarsanız sevinirim...değişik bi istek olduğunun farkındayım