4 Temmuz 2010 Pazar

SOLDAN GİR, ALMANYA KARŞINDA
















Aslında muhtemel Hollanda-Almanya finalini beklemek lazım ama şimdiden yazalım. Bahsedeceğimiz kent Dinxperlo. Hollanda'nın doğusu, Almanya'nın batısında, 2 ülkenin kesiştiği yerde, sınırın üzerinde bulunan 7.500 nüfuslu şirin bir Batı Avrupa kenti. Kentin en önemli özelliği, Almanya-Hollanda sınırının üzerinden geçen caddesi Heelweg. Yukarıdaki resimde göreceğiniz gibi, sınırı geçmek için karşıdan karşıya geçmeniz yeterli. Caddenin sağında yer alan kısım Alman, solunda yer alan kısım ise Hollanda tarafı. Hatta aşağıdaki resimde bunun pratikteki sonucunu görebilirsiniz. Sağdaki biftek restoranının tabelası Almanca, solda ise satılık ev yazısını Hollandaca görüyorsunuz.

























Aşağıdaki 2 haritada da net biçimde görülebilir. Caddenin Alman tarafı ve çevresi Almanca "güney bölgesi" anlamına gelen "Suderwick". Kentte Hollanda-Almanya ortak bir polis istasyonu da bulunuyor.








































Kentin bir başka özelliği Hollanda'nın en küçük kilisesini barındırması. Aşağıdaki "De Rietstap".

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Üstad,
ayni olaydan bir tane de, Kerkrade ve Herzogenrath arasinda var. Gecenlerde Aachen'de bir arkadasi ziyarete gittigimde, günübirlik yapdigimiz Kerkrade (Hollanda) turumuzda bana denk geldi. Sanirsam Neustrasse iki sehiri ve dolayisiyla iki ülkeyi bölüyor. Sokagin bir yani Hollanda bir yani Almanya. Adamlar daha ileri gidip iki sehirden sembolik bir sehir sehir yapmislar. Ilk Avrupa sehri babinda.Sehrin adi da Eurode.

http://www.eurode.nl/

carnesir23 dedi ki...

dinxperlo`da yasayan iki teyzem, bir dayim ve 5 kuzenim oldugu icin,ayrica 3 kere tatile gittigim icin tanidik geliyor:),merakla bekliyorum yazini hemen cevirip oradaki ahaliye gonderelim bakalim onlar ne diyecek?

Her Yol Roma dedi ki...

Maastricht ile Aachen'ın aynı havaalanını kullanması da var..