4 Temmuz 2010 Pazar

VATAN HAİNİ (!) MESUT-2
















Zamanında yazdığımız Vatan Haini (!) Mesut yazısına da atıf yapmış olalım. Almanya Futbol Federasyonu'nun Genel Sekreteri Wolfgang Niersbach şöyle diyor kupadaki Alman takımının çok uluslu olmasıyla ilgili sorulardan birisine cevap olarak.

"Mesut Özil'in ailesi 3 kuşaktır, Ruhr bölgesindeki Gelsenkirchen'de yaşıyor. Burada yaşayan Türk oyuncuların birçoğunun babalarının ülkesine bağlılık hissettiğini biliyoruz. Dolayısıyla Mesut'un milli takım seçme zamanı geldiğinde, ona en ufak bir baskı bile uygulamadık. Federasyon, sporla siyasetin birleştiği bu nazik noktada yıllardır, oyuncuların çocuk yaşlarından başlayarak çok titiz bir çalışma yürütüyor ve önemli çabalarda bulunuyor. Genç oyuncularda bu çabayı ödüllendiriyorlar. Mesut, Khedira Boateng ve diğerleri gibi."

Anlayacağınız bu iş, 18 yaşına kadar ahbap muhabbetine, federasyon toplantılarının masasına dahi almadığınız adamı, parlayınca ve kıymete binince "evladım sen nerelisin...bırak onu bırak baban nereliyse sen de oralısın" muhabbetiyle milli takıma çağırmakla, sonra da red cevabını alınca gaipten gelen "ama babası bize mektup gönderdi" iddialarıyla olmuyor. Dediğim gibi Vatan Haini (!) Mesut yazısını da bunların ardına ekleyerek. Daha gidecek çok yolumuz var.

6 yorum:

Ortak Meraklar dedi ki...

Akıllı adam. Türkiyeyi böyle daha iyi temsil ediyor.. Türkiyed'e oynasa.. Kazma Nihat'la mı paslaşacak.. Tunacay'ı görüyoruz yıllardır Türk Milli Takımına hizmet ediyor.. sonuçta ikinci sınıf İngiliz kulüplerinde sürünüyor.. Mesut turnuvadan sonra ya barçaya gider ya madrid'e..

a-town dedi ki...

belki turkiye'yi degil ama almanya'daki turkleri cok iyi bir sekilde temsil ettigi kesin. ben onu bizden biri olarak gormekten gocunmuyorum. ayni zamanda alman da olabilir, nedense alman olmak utanilacak bir seymis gibi cocuk "kendimi alman hissediyorum" deyince ayiplaniyor.

Ozz dedi ki...

Şimdi Dutchman, tamam ilk yazındaki örnek çok güzel, ben de kesinlikle Mesut vatan haini diyenlerden falan değilim. Fakaat, nasıl bizim olaya duygusal yaklaşarak Mesut'u yargılamamız pek doğru değilse, Mesut'un yaptığı bu seçimi %100 duygusal tercihi şeklinde göstermek de biraz yanlış olur bence.

Şöyle sorayım o zaman ben, sene olsun 2150, Türkiye son 3 dünya kupasının sahibi, Galatasaray ve Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'ni dönüşümlü kazanıyor, Almanya ise turnuvalara bir katılıyor bir katılamıyor, katıldıklarında ise çeyrek finalden öteye geçemiyor. Mesut da aynı Mesut, Almanya'da doğup büyümüş, Bundesliga'da Avrupa'nın kalburüstü takımlarından birinde oynuyor ve gelecek vaad ediyor. Türk milli takım hocası Mesut'u arıyor, seni Türk milli takımında görmek istiyorum diyor. Kimi seçerdi sizce Mesut???

Jrep dedi ki...

Isterseniz bir de Almanların bu konuya nasıl baktığını görelim. Maçlar ARD ve ZDF tarafından yayınlanıyor ve kupayla ilgili hazırladıkları dvd'nin kapagina bakarsaniz durumu daha net görürsünüz.. https://www.ndrshop.de/blu-ray-dvd/3879
Bence tesadüf degil, kendini istedigi kadar Alman görsün, asla bir Alman, bizim Aurelio'ya baktığımız gibi bakmayacak kendisine..21 yıldır yasamakta oldugu ülkede bunu durumu da kabullenmistir sanırım...

Flying Dutchman dedi ki...

ben de kapakta mesutun yanına türk bayrağı koyduklarını sanmıştım

kapakta hiç yok ki...buradan nasıl bir sonuç çıkarılabilir...dikkat edersen müller de yok....takımın en iyi oyuncusu...ona ne diyeceğiz...almanlar kendi evlatlarını bile sevmiyor mu

Jrep dedi ki...

Blog yorumunda tüm örnekleri yazmam biraz çocukça olurdu :) TV'de gördüklerim, Radyo'da duyduklarım, sokaktaki adamdan anladığım bana bu hissiyatı verdi..İşaret etmek istediğim yabancı düşmanlığı değil elbette, ancak nasıl oynarsa oynasın bir Müller gibi görülmeyecek Alman halkı tarafından, dediğim gibi tercihini yaparken elbet bunları da tartmıştır kendisi..Kisiligi hakkında yorum yapmak istemesemde Kevin Boateng, sadece küçük denizde büyük balık olmak için seçmedi Gana milli takımını..