22 Ağustos 2010 Pazar

KICKER'İN NİMETLERİ-1
























Bugün SailParade için Amsterdam'a giderken tren yolculuğunda refakatçi kontenjanını doldursun diye Kicker dergisinin 2010-11 rehberini aldım. 248 sayfalık bu dev eseri okurken düşen kıçımı toplamak için trenin Amsterdam'a değil Münih'e kadar gitmesi gerekirdi ya neyse. Hem Hollanda Ligi için, hem Premier Lig için, hem La Liga için, hem Fransa Ligi için yapılmış ve o ülkenin önemli futbol dergilerinin elinden çıkmış sezon rehberlerini görmüş birisi olarak söyleyebilirim ki Kicker bu olaya noktayı koymuş. Bundesliga'yı okurken daha bir seviyor insan (zaten sevmemek mümkün değil). Ara ara bu rehberden örnekler veririz ama önce Almanya'da geçtiğimiz sezon 3 ligde, lig ve takım bazında, toplam seyirci, seyirci ortalaması ve stadyumun doluluk oranını vereyim. 1. ligi zaten biliyoruz da, 2. lig takımı için 35.000 ortalama nedir yahu?
























Kicker'in bir de Regionalliga için hazırladığı bir rehber var. İnsanın onu da alıp, Almanya 4. ligini dahi okuyası geliyor. Bir de yine derginin Serie A, La Liga ve Premier Lig rehberleri de mevcut şimdi onların peşindeyim. Buyurun seyirci rakamlarına. İlk sütun toplam seyirci, ikinci sütun maç başı ortalama, üçüncü sütun ise stadyumun doluluk oranını gösteriyor. Listenin en altında ise toplam rakamlar, ortalam ve 2008-09 sezonu ile karşılaştırma var.

6 yorum:

Ku.Ba dedi ki...

Hocam, 2. lig takimi diyorsunuz da, o da sonucta koskoca Kaiserslautern.

BLaCKFiSH dedi ki...

Birde bunun türkiye için olanını görsek ne güzel olurdu .:)

Gemici Düğümü dedi ki...

Bu kadar seyirci olmasının temel sebeplerinden birisi de "ateşli seyirci" kepazeliğinin budanmış olması değil mi?

mute dedi ki...

FD, alakasiz olacak ama hala kulup logolariyla ilgili makaleler yaziyor musunuz?

Linkteki takimin ismi de logosu da komik. Bir goz at istersen :)

http://www.fckooteepee.fi/

mre dedi ki...

bu rehberin tam adını almam mümkün müdür?
not: böyle sorunca tuhaf oldu açıklama yapayım. bu tür ekleri pdf formatında nette bulmak mümkün oluyor. biz garipler de buradan ancak bu şekilde edinebiliyoruz.
not2: almanca tek kelime bilmem ama hoşuma gidiyor incelemek.

jrep dedi ki...

@mre dergiden kesmis, pdf degil de bu linkten erisebilirsin bilgilere
http://www.weltfussball.de/zuschauer/bundesliga-2009-2010/1/