16 Ağustos 2010 Pazartesi

TARİHTE DÜN BU VAKİTLER vol.16


















-2018 Olimpiyatları için Türkiye'ye dün otobüsle ulaşan Yunanistan kafilesi, Esenler Otogarı'nda, Erzincan Tanrıverdi Turizm'in önünden geçerken, memleketten İstanbul'lu öğrencilere gönderilen 5 ton Tulum Peyniri'nin altında kalarak feci şekilde can verdi. Emniyetin araştırmasına göre, söz konusu tulum peynirinin, Erzincan'daki dayı ve teyzelerin, el birliğiyle yeğenlerine gönderdiği erzak olduğu ve 2 vize 1 finallik yiyeceğin heba olduğu açıklandı. (İstanbul 2018)

-Beyin Göçü'nde dünya çapındaki alternatif bölgelerdeki genç beyinleri keşfetmek isteyen Japon Kültür Bakanlığı, Soğuksu-Küçükçekmece-Menekşe bölgesinden belirlediği 50 kadar genci Tokyo'ya getirdi. Büyük ümitlerle Tokyo Üniversitesi'ne yerleştirilen gençlerin, ilk gün okul çıkışı Tokyo Hızlı Treni'ne bindikleri, bir kısmının kapıların dışında yolculuk etmeye çalışırken yüz felci geçirdiği, geri kalanının da saatte 230 km hızla giden tren durmadan perona atlamaya çalışırken ağır yaralandığı ve Türkiye'ye iade edildikleri bildirildi (Tokyo, 1786).

-Yeni doğan torununu "oy oy şu ellere minik ayaklara bak, yerim ben bunu yerim" diye seven Anthony Hopkins göz altına alındı (Masaçuset, 2019)

-Pasif direniş felsefesini yaymak için Adana'yı ziyaret eden Mahatma Gandhi'nin, ziyaretinin 2. gününde Adana Adliyesi'nde 2 genci sopayla döverken tutuklanması şok etkisi yarattı. Konuyla ilgli kameralara konuşan Gandhi, "uçaktan inip şehre ayak bastıktan sonrasını hatırlamıyorum" şeklinde konuştu. (Adana, 1876)

-Galatasaray'daki lise geleneğini kendi kulüplerinde yaşatmak için, genel kurula sadece İkizdere Lisesi'nden mezunları alan Rizespor'un dün düzenlenen olağan kuruluna yapılan polis baskınında 252 tabanca, 67 av tüfeği, 8 adet de atmaca ele geçirildi.(Rize, 1973)

-Radyoaktiviteye maruz kalarak süper kahraman olan insanlara özenen Ankara Etimesgut'lu A.E.G., kafasını çalışır haldeki mikrodalga fırının içine sokunca Fritöz Adam'a dönüştü. A.E.G.'nin gündüzleri kendi halinde bir devlet memuru olduğu, ancak geceleri Bilkent Burger King'de gece vardiyasında kötülere korku saldığı bildirildi. (Ankara, 2087)

-People dergisinin, bu haftaki "Boş bakkallar taşaklarını tartıyor" yarışmasının birinciliğini, evlendikten sonra 6 ay geçmesine rağmen hamile kalmamayı başaran banka gişe yetkilisi kadın kazandı. İkincilik ödülü 10 yıl boyunca edindiği sevgililerin hiçbirini tuttuğu takımın maçını götürmediği için hakkında homoseksüel iddiası çıkartılan adama verilirken üçüncülük ödülü "maç sırasında futbolcular sigara içebilsin" talebiyle UEFA'ya başvuran Ümraniye Yavuztürk Mahallesi sakini mahalle abisine verildi. Mansiyon ödülü ise arkadaş muhabbetlerinde "ay biz Hilmi'yle çay hastasıyız. her gece 2 demlik bitiriyoruz" cümlesinden başka yaratıcı muhabbeti olmadığı halde 20 yılını dolduran kıza verildi.

5 yorum:

berthelemy dedi ki...

zaytung gibi olmuş fd. ahaha

Ortega dedi ki...

Zaytung haberi gibi olmuş...
Aghh, tamam vurmayın lan!

Adsız dedi ki...

Ankuvanın içindeki Burger King mi yoksa dışarı da duran mı ? Haberde önemli bir detay atlanmış bu nasıl gaStecilik ?

Adsız dedi ki...

Hocam tamam süper bir siten var harika işler çeviriyorsun..ama
ama kısmı önemli buradan fazıl say a oradan yılmaz özdil e güzel sayıyorsunda..biz bu ülkede ciddi bir kökten dinci faşizmle mücadele ediyoruz..geçen 19 yaşındaki bir kız polislerce linç edilip bebeğinden oldu daha geçen otobüste arkadaşıyşla akp i eleştiren adam arka koltuktaki sivil polisce tutuklandı..biz faşizmle boğoşuyoruz..hollandadan sallamak kolayu..gel bir de burdan bak buraya..oyüzden zati sesi çıkan bir kaç adama laf etme ne olursa ılsun..zira bu ülke iç savaşın eşiğinde ve hergün bu faşlist baskıdan bıktık ve patlıyacaz..

Flying Dutchman dedi ki...

bu post bir geyik malzemesinden ibarettir

ikincisi de 25 sene o ulkede yasadim neyin ne oldugunu cok iyi biliyorum

dolayisiyla sallamak deyimi buradan bakinca da karsidan gelmis gibi geliyor

onun yerine "sallamak" gibi kelimeleri kullanmadan once medeni bicimde tartismak gerekir ki zaten onun yeri bu yazi degil tamamen mizah iciren bir yazi...ha illa buna takildiysan serinin bir sonraki versiyonunu oku derim...