20 Ağustos 2010 Cuma

WHEN THE WILD WIND BLOWS



Albüm günlerdir dönüyor Ipod'umda. Maiden'ı uzun yazmaya girişirsem her kaçan kelimeye haksızlık etmiş olurum, o yüzden bir sonraki albüme kadar sürekli ısıtıp ortaya getirmek daha hoş benim için. Bu alemde kim progresif öğeleri işin içine katıp melodiyi kaybetmezse başarılı olmuştur. Steve Harris'in Blaze döneminden beri yarattığı en progresif albüm bu. "O 2 albüm için hayatımın karanlık bir dönemiydi" der Harris. O yüzden de tok, ağır bir albümdür. Bu albüm de bir nevi veda..E o da bir ağırlık içeriyor. Albümün uzay temalı şarkılarını izlerken geçtiğimiz yılın müthiş filmlerinden The Moon geliyor aklıma benim ve filme bayılan ben bir de albümü iyice seviyorum. Şarkı yapısı açısından albümü tam ortadan ikiye ayırmak mümkün. 6. şarkıdan itibaren başlayan ikinci yarısı için olağanüstüden başka bir söz kullanılamaz. Hele albümü kapatan şarkı....Her notasına aşık olunacak "When The Wild Wind Blows"....Yukarıda....Bu destansı şarkıyı dinlerken gözleriniz de dahil her şeyi kapatıp kendinizi notalara bırakmanız lazım....2010 yılında yaratılmış en iyi şarkı bana sorarsanız...

7 yorum:

Unknown dedi ki...

Şimdiye dek bu yıl çıkmış en iyi albüm. Lakin bu yıl yaratılmış en iyi şarkı açık ara Starblind bana göre :) Hatta ikinci de Coming Home derim gönül rahatlığıyla.

Herkes When the Wild Wind Blows'a ayılıp bayılırken benim albümün zayıf şarkılarından biri olarak görmem de garip resmen. Tamam çok güzel şarkı da, ne bileyim, ekstra bir yanı da yok sanki pek ya :)

Adsız dedi ki...

sırf ipodu olduğunu belli etmek için yazılmış bir yazı.yakıştıramadım!!!!!!!

Flying Dutchman dedi ki...

doğru Ipod'u olan altın sıçıyor ya o yüzden özellikle belirtmek istedim

gökhan dedi ki...

http://www.youtube.com/watch?v=CB17uWuBrL0&feature=player_embedded

bir tek ben mi benzettim acaba?

Adsız dedi ki...

bu kadar rezillik olmaz.sırf özenti olsun diye iron maiden dinlemenizi budalalık olarak görüyorum.

Flying Dutchman dedi ki...

bir tek Iron Maiden değil ben her şeyi özenti olsun diye yapıyorum...Hayat felsefem bu...

Mr. Sandman dedi ki...

Şimdi blind guardian albümü üzerine yazılmış eleştiriyi önce okudum, sonra albümü dinledim. Ki albüm "beklenilen" guardian albümünden çok çok daha iyi.

Yine the final froonter yazısını okuyup, çok büyük beklentiye girdim ama iron maiden'ın veda albümü olarak düşündüüğmde bu albüme "fiyasko" demekten öteye geçemiyorum. Ruhum sıkıldı, bruce d. nin bayık vokalleri bi yana, 4 nala giden s. harris baslarından eser yok.
Progresif yakıştırması bir önceki albüm için çok yerinde olur ama bu albüm resmen bir bitişin işareti.

Sürekli aynı şeyi söylüyorum ama kendi şarkılarının yeni versiyonlarına çalışıp bir süper cover albümü ile bitirseler bence çok daha manidar olurdu.

Aradaki algılama farkı "ipod" dan kaynaklanıyor olabilir, çünkü 1 hafta boyunca mp3'ten dinledim albümü ;)