20 Eylül 2010 Pazartesi

ASİSTLER ŞIRNAK'A



12 dev adam sayesinde leziz maçlar izlerken 14. Dev Adam diye bir yazı dolanmaya başladı internette. Hidayet'i keşfeden transeksüel hocanın ilginç hikayesiydi. Ülkedeki tabuların yapılan güzel işlerin önüne geçmesinin bir başka örneğiydi Yılmaz Özdil'in gündeme getirdiği hikaye.

Transeksüellikten çok Leyla Çalışkan'ın adanmışlığı ilgimi çekti. Ne de güzel bir şey olsa gerek, sevdiğin işi yaparken yetenekli çocukları keşfedip onları da hayatta mutlu kılacak işlere yönlendirmek... Transeksüellik bunun mezesi, önyargılara istemsizce, artniyetsizce yapılan bir saldırıdan başka bir şey değildi bu konuda. "Gördünüz mü, cinsel tercihlerinden bağımsız olarak insanlar güzel işler çıkarabilir"in kimilerince basit kimilerince sansasyonel kanıtıydı.

Zaman geçti, bir başka posta düştü kutuma. Sosyal sorumluluk projeleri kafamda hep soru işareti olsa da, birbirimiz için yapabileceğimiz basit güzellikler, "sosyal sorumluluk projesi" gibi kavramsallaştırılarak içi boşaltılmadan da mümkün olabilirdi elbette. Yaşamımızda -vicdan rahatlatmak için değil-  içimizden gelerek, bir çocuğun oyuncağını paylaşarak bir arkadaş kazanması, oyuna yeni birini katmasının vereceği basit ve safça keyfin yaratabileceği doğallıkla yapabileceğimiz güzellikler üzerine çok kafa yorup kelime sarfetmeye gerek yok.

"Siz potayı yapın, fileyi biz öreriz" kadar basit. Sahip olduğumuz ufak zenginlikleri paylaşmanın hedefi yeni Hidayet'ler Kerem'ler de olmak zorunda değil. Basketbolun zeka, takım oyunu, sportiflik vb. özelliklerini yaşamak için 2 tane potadan başka lükse gerek yok. Bu yazıyı okuyan birçoklarının kolaylıkla sahip olduğu şansın basit bir prototipi, yani iki tane pota için eminim hepimizin yapabileceği bir şeyler vardır.

Detay bilgi için tıklayınız ve tıklayınız.
Kampanya iletişimi için tıklayınız.

By Gand

5 yorum:

Sosyal_FB dedi ki...

Çok teşekkür ederiz Gand :)

Vicky dedi ki...

Ne guzel bir habermis bu kiz.

Black Pearl dedi ki...

Suraya ezeli rekabet 500: Karpuz vs Kavun yapilsa daha cok yorum gelir.

Iste bizim insanimiz boyle hayati konular sikici, lay lay lom yapmaya devam edin ondan sonra da Turkiye soyle boyle, kotu birsey olunca da burasi Turkiye. Sayenizde...

Adsız dedi ki...

Öğretmen Murat ÇAVDAR'ın cevap olarak yazdığı mektup fena...Harem-Şırnak hattına akası geliyor insanın...

Hadi, yapın bir asist biz de uçalım...

AFO dedi ki...

@Black Pearl,

E herhalde ki daha çok yorum gelecek! Kimse buraya güncel olayları okumak, politik gelişmeleri takip etmek ya da toplumun kanayan yaralarına parmak basmak için gelmiyor. Ben de diğer herkes gibi günün stresinden biraz olsun uzaklaşmak ve eğlenmek için geliyorum. Kısacası: Lay lay lom için. Öbür türlüsü için blog değil, ilgili yerleri takip ederim zaten. "Ha olmasın mı bu tip yazılara da yer bu blogda?" dersen tabii ki olsun. Yazıyı da beğendim, ama altına birşey yazma gereği duymadım. Şimdi senin eleştirin üzerine herkesin toplamı kadar yazdım.

Keyifli günler herkese.