26 Eylül 2010 Pazar

FLYING DUTCHMAN'IN SEYİR DEFTERİ-45





















Sampiyonlar Ligi'nde bu sezon 3 takimi mucadele eden Londra sehri bu alanda bir rekorun sahibi olmustur. Arsenal, Chelsea ve Tottenham Hotspur Londra'nin sahip oldugu bu unvanin altina imza atmislardir. Sampiyonlar Ligi tarihinde, takimlari mucadele eden sehirler ve su anki ulke kontenjanlari ele alindiginda Rusya bu unvani zorlayacak tek ulke gibi gorunmektedir. Moskova sehri bugune dek Spartak, CSKA ve Locomotiv Moscow takimlari Devler Ligi'ne sokmus ancak bunlar farkli zamanlarda sahne almislardir.

Seyir defteri

7 yorum:

turhanatakan dedi ki...

tam olarak araştırıp bulmak lazım ama sanırım istanbul da en çok şampiyonlar ligi maçı oynanan şehirler arasında üstlerde yer alıyordur.

Ozan Gunduz dedi ki...

istanbulu unutmuşsun sevgili blog yazarı.

Flying Dutchman dedi ki...

Unutmadim zira biz su anda 3 takimla katilmiyoruz kupaya, ancak Ruslar 3 takimla gidiyorlar

Emre Erdogan dedi ki...

Rusya şampiyonlar ligine 3 takım birden mi gönderiyor?

berthelemy dedi ki...

yanılmıyorsam şu ana kadar istanbul'da tam "70" şampiyonlar ligi maçı oynandı. birincilik ise büyük ihtimalle milano'dadır.

Flying Dutchman dedi ki...

@Emre

evet son 2 sezondur 3 takimla gidiyorlar

giggle loop dedi ki...

Wiki de okumuştum ilgincime gitmişti oradan hatırlıyorum:

Athens (Greece) and London (England) are the only cities that have been represented in the group stage by three teams in the same season: Olympiacos, Panathinaikos and AEK Athens in 2003–04; and Chelsea, Arsenal, and Tottenham Hotspur in 2010–11 respectively.

Pire'yi Atnia'dan saymak gerekir mi bilmiyorum,araştıramadım. Sanki gerekir gibime geliyor.